Buletin de examen histopatologic

12-04-2012
georgeta57
Nu este medic/terapeut
georgeta57
Buna ziua. Diagnostic prezumtiv : displazia severa a colului uterin. Astazi mi-a sosit rezultatul de la biopsia facuta in data de 26.03. Reproduc : Carcinom epidermoid cu schite de keratinizare, infiltrativ pe unul din fragmente, pe celalalt zone de displazie de grad inalt pe metaplazie la nivelul glandelor cervicale, inflamatie masiva asociata. Cod morfologic : CIM-0-3 M.8071/3 C 53, 9 Descriere macroscopica 1 fragment de 3 mm si 1 fragment de 5 mm.
Avand in vedere ca medicul ginecolog e plecat, as dori sa stiu in ce grad se incadreaza afectiunea si cat de urgent se impune contactarea unui medic oncolog (mi-am facut o programare pe 23.04 la Instit. Oncologic din Cluj). Mentionez ca am 57 de ani.
Cu mii de multumiri.
2 comentarii
0
13-04-2012, ora 17:01
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Tradus in limba romana e cam asa:
Cancer tipic cu tendinta de stabilizare, manifest pe una dintre bucatile examinate, pe cealalta zone in care celulele au luat-o razna cu grad inalt de transformare a înfăţişării lor normale la nivelul glandelor care secreta mucus, inflamatie in grosimea tesutului. Cod morfologic (urmeaza incadrare intr-un sistem de codificare). Descriere a ce se vede cu ochiul liber: 1 bucata de 3 milimetri si o bucata de 5 milimetri.

Este foarte bine să contactaţi oncologul, dar ar fi potrivit să contactaţi mai întâi ginecologul sau chirurgul. Oncologii se ocupă de citostatice, ginecologii şi chirurgii de operaţii. Dacă aveţi marele noroc ca ganglionii să nu fie invadaţi şi să nu aveţi metastaze, mai întâi se operează, pe urmă se tratează cu citostatice.
0
14-04-2012, ora 13:21
georgeta57
Nu este medic/terapeut
georgeta57
Buna ziua dl doctor...Multumesc pentru raspuns...Va doresc Sarbatori frumoase alaturi de cei dragi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.