Bubulite cu lichid pe maini

06-02-2007
.Pro.
Nu este medic/terapeut
.Pro.
Buna ziua,

As dori sa aflu pe aceasta cale de ce boala as putea suferi.si anume:
De cativa ani imi apar pe degetele de la maini (in zona falangelor) niste bubulite mici cu lichid (parca ar fi matasea broastei in miniatura), iar pielea capata un aspect de aspru.Daca le sparg (chidul e dulceag), atunci cand se vindeca se formeaza o pielita aspra, care se exfoliaza.
Mentionez ca nu imi apar aceste bubulite pe toate degetele (apar in special pe aratatoare si pe degetele mici de la maini). Uneori in acele zone am si mici mancarimi. Mentionez ca apar in orice sezon.
Va rog dati-mi un sfat.
Va multumesc.
3 comentarii
0
06-02-2007, ora 00:00
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Este posibil sa suferiti de o eczema cronica endogena, adica o reactie alergica care apare la maini, dar are legatura cu o disfunctie a organelor interne, mai ales din sfera digestiva.
Normal ar fi sa va examineze un medic specialist dermatolog, care sa extinda investigatiile, apeland si la ajutorul unui internist.
0
29-03-2008, ora 00:00
ralu_aly
Nu este medic/terapeut
ralu_aly
Buna.Si eu am dermatita de contact de aprox 10-11 ani pe degetele de la maini, la inceput a fost pe un deget, cativa ani apoi bubitele s-au extins. Imi apar mai ales cand se incalzeste afara. Eu am facut o analiza pt alergii si rezultatul a fost pozitiv la iarba. Presupun ca asta este cauza problemei mele. Folosesc unguente care contin cortizon.
0
07-06-2018, ora 05:03
Anaaaaaaa
Nu este medic/terapeut
Anaaaaaaa
Bună ziua, am o problemă! De vreo 2 săptămâni jumate mi-au apărut niște bube la nivelul mâinilor cele mai muulte, câteva pe picioare, înspre fund și între gât și spate. Bubele apar mai multe una lângă cealaltă, sunt mari și umflate, mă scarpină tare și au un puroi mic în vârf, iar după scărpinat rămâne roșie partea exterioară, iar unde era puroiul rămâne luat primul strat de piele. Tot continuă să apară, iar cele vechi s-au desumflat, lansând în urmă pete roșii cu o cojiță pe care majoritatea bubelor nu o mai au fiindcă le-am scărpinat din nou. Am căutat pe net o grămadă, am făcut asocieri cu mai multe diagnosticuri, dar tot nu îmi dau seama ce aș putea avea. Țin să menționez că aveam un țânțar în cameră (am sită la geam și ușa închisă aproape mereu) și nu știu dacă mai e, în caz că ar fi vorba despre o alergie. Vă rog mult, mă puteți ajuta cu un sfat? Trebuie să consult un medic dermatolog? Mulțumesc mult anticipat pentru răspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.