Bubite multe pe maini si degete cu mancarime

19-09-2009
Silviu1983
Nu este medic/terapeut
Silviu1983
Buna ziua, am gasit situl dvs. cautand o solutie pt. situatia in care am ajuns sa fiu.
De vreo 2 zile m-am trezit dimineata cu mancarimi pe partea posterioara a mainilor de la degete inspre incheietura palmelor.Apoi am observat multe bubite pe sub piele care erau insotite de mancarimi intense.M-am scarpinat dar fara efect; ele continua sa ma manance chiar daca ma frec la sange, nu dispare mancarimea.Apoi a doua zi au aparut si mai multe. Poate fi o intoxicatie ?( ma gandesc poate de la mustul in fermentatie pe care l-am baut zilele precedente, se poate de la drojdia care este toxica at. cand se transforma in vin), sau poate o fi de la ceva din apa murdara, praful din mediul in care ma aflu la munca. Mai este ceva ; am dormit la tara intr-o camera in care mai intra rozatoare mici. Spuneti-mi ce tratament sa iau sau o solutie. Arata cao raie decat ca nu are nici o culoare decat ca se vad umflaturi care tind sa iasa prin pori parca vor sa elimine ceva. Au aparut prima oara intre a doua si a treia articulatie de la degete in zona unde creste parul.
CU STIMA SI RESPECT, ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA, EVENTUAL PE ADRESA DE EMAIL.
17 comentarii
1
19-09-2009, ora 18:04
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua.
Seamana cu scabia (raia), asa cum ati spus, sau cu o dermatita de contact, dar tratamentele sunt foarte diferite. Mergeti la dermatolog, se poate uita cu un dermatoscop si va spune clar. Numai bine!
0
21-09-2009, ora 19:12
M cerna M
Nu este medic/terapeut
M cerna M
sal si eu sunt de parere ca poate fi o dermatita de contact, alergie poti fi alergic la rozatoare cum ai spus ca ai dormit la tara sau la praf.e bine sa faci teste pentru dermatita de contact cauzele pot fi multe dar asa iti poti da seama la ce esti alergic.stiu cum e eu sunt alergica la nichel am facut toate testele pana am descoperit.o zi buna
0
23-09-2009, ora 00:21
Silviu1983
Nu este medic/terapeut
Silviu1983
Am aplicat numeroase creme ( tetraciclina unguent, Lamisil ) in plus de asta m-am frecat la "sange".Am impresia ca din cauza Lamisilului a mai trecut dar se manifesta in continuare pe alocuri pe marginile palmelor la bazele degetelor. Se mai vad mici puncte ( cam in genul piele de gaina) acolo unde au fost bubitele. Am inpresia ca se hraneste cu sebuum fiindca sunt ridicaturi inca la baza( radacinile) perilor mai ales zona falangelor.
0
05-10-2009, ora 21:12
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Incearca cu Elocom unguent, de 2 ori pe zi, dimineata si seara, masand bine pielea pana intra unguentul.
0
05-08-2010, ora 18:36
izabella87
Nu este medic/terapeut
izabella87
Buna seara domnule doctor.As avea si eu o problema asemanatoare cu cea a lui Silviu.de vreo 2 saptamani am pe toate degetele mainilor bubite mici pline de apa cu puroi parca, care ma mananca intr-un mod extraordinar.Cred ca am facut alergie la petrol.am vrut sa imi creasca parul si mi-am aplicat pe par petrol.Dupa vreo 1 zi jumate au inceput sa apara bubitele. E posibil sa am alergie la petrol? Niciodata nu am mai avut probleme asemanatoare.Am gel cu extract de sunatoare, si picaturi ANTIALERGIC (extract glicerino-hidroalcoolic). Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Multumesc anticipat
0
15-08-2010, ora 17:26
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Incercati acelasi tratament cu Elocom crema.
0
15-08-2010, ora 18:44
Silviu1983
Nu este medic/terapeut
Silviu1983
Buna ziua din nou, in problema cu bubitele de pe maini, sa stiti ca se poate sa fi fost si din cauza ca m-am spalat "la sange" cu diluant apoi cu benzina pe maini pt. ca din greseala m-am umplut pe maini cu spuma poliuretanica care ramasese lipita de piele "ca pielea pe carne". Apoi au inceput sa apara mancarimile a doua sau a 3 a zi nu mai stiu. Se prea poate sa fie si din cauza efectului asupra pielii a produselor petroliere.
Cel mai bine e sa nu te scarpini ci sa faci baie cu apa calda la cap cu o solutie ceva calmanta si cu uleiuri volatile pt. calmarea mancarimilor ( de ex. eucalipt ). Succes in rezolvarea problemei tale Izabella cat mai rapid.
0
20-08-2010, ora 09:47
izabella87
Nu este medic/terapeut
izabella87
multumesc frumos pt ajutor. sa stiti ca de fapt nu numai petrolul a fost de vina, ci si manusile chirurgicale.sunt manichiurista sa de o vreme am inceput sa folosesc si manusile pt a-mi "proteja" degetele de solutiile pe care le folosesc.dar se pare ca rau am procedat.
0
30-03-2015, ora 00:51
Milarezz
Nu este medic/terapeut
Milarezz
Buna seara, am si eu o problema de cateva zile mi-a aparut o broboana rosie mare care imi provoaca mancarimi grav la atingere nu stiu ce poate fi muscatura sau pur si simplu a iesit de la ceva... v-am pus si o poza daca puteti sa vedeti ! http://www.fileshare.ro/e31467605 Va Multumesc Frumos !
0
09-06-2015, ora 23:42
Corneliusu
Nu este medic/terapeut
Corneliusu
Buna seara.Ajutati-ma si pe mine, va rog.Lucrez la o ferma de porci iar de cateva saptamani mi-au aparut pe degete la incheietura niste bubite, oarecum ascutite si ma mananca incat ma scarpin la sange.Montul degetului e inrosit si oarecum umflat, ba chiar e formata un fel de crosta.Am incercat o crema cu antibiotic dar inca nici un rezultat.Tin sa precizez ca am fost in concediu 3 saptamani, timp in care bubitele si mancarimea au disparut, dar abia intors la munca au reaparut intr-un mod rapid.Ce ar putea fi si ce ar trebui sa fac?va multumesc
0
10-06-2015, ora 08:44
Corneliusu
Nu este medic/terapeut
Corneliusu
Bubitele erau ca niste varfuri de ace, uneori iese apa din ele iar montul se si crapa tare.Sa fie o alergie de la vreun aliment sau sa fie ceva din mediul in care lucrez?
0
10-06-2015, ora 11:53
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Ar putea fi o dermatita de contact alergica. Mergeti la dermatolog.
0
28-06-2016, ora 17:04
dragos75
Nu este medic/terapeut
dragos75
Buna ziua,
de cateva veri incoace, doar vara, imi apar pe partea superioara a mainilor in zona monturilor bubite pline cu apa care ma fac sa ma scarpin ingrozitor. Nu stiu ce sa le fac sa dispara sau macar sa se amelioreze mancarimea pana...trece si vara asta, ca la urmatoarea vor aparea din nou.
Ma ajutati cu un tratament?
Multumesc anticipat.
0
29-06-2016, ora 00:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Control dermatologic sa vi se puna intai diagnosticul. Sunt multe boli cu bubite la fel. E necesar sa vada un dermatolog ca sa depisteze ce aveti si sa va prescrie tratament.
0
03-10-2017, ora 17:14
Adi D
Nu este medic/terapeut
Adi D
Bună ziua, de câteva săptămâni (mai precis 5 cred )mi-au apărut niște bubițe pe corp care mă mănâncă îngrozitor...Cu timpul bubitele s-au extins, aproape am peste tot !chiar și în zonele intime !Am fost la spital și mi-au spus sa mă duc la un dermatolog dar nu m-am dus ! Am început de vreo doua zile sa mă dau cu crema de galbenele, dar nu observ vreo schimbare !.Eu am un caine care are o boala ceva.Nu mai are par și se scarpină pana la sânge, posibil sa fi luat ceva de la el ? UN SFAT VA ROG !
0
17-06-2018, ora 20:30
Dermengiu
Nu este medic/terapeut
Dermengiu
Buna ziua,
Mi-au aparut niste brobonele în zona dintre falange și incheietura ambelor maini. Am 33 de ani și până acum un an nu am mai pățit așa ceva. Am pus pe seama primăverii. Analizele dermatologice, însă, au ieșit că nu-s alergică la nimic. Am mai pus pe seama unui colon iritabil și a exceselor pe care le mai facem la petreceri, mâncare, băutură. Mă interesează dacă îmi puteți recomanda un test mai amplu sau o investigație de alt tip, al organelor interne (eco abdomen complet a ieșit f bine) să o pot sugera medicului, căci poate nu se gândește că ar trebui investigat mai profund.
Mulțumesc anticipat.
Sănătate, numai bine.
0
25-01-2019, ora 12:44
Toruc
Nu este medic/terapeut
Toruc
Bună ziua
Mi-a aparut pe soldul stâng cat un buric de deget niste bubite rosii mici care ustura îngrozitor. Specific nu ma mănâncă doar ustură. Vă rog să-mi spuneți despre ce este vorba.
Vă mulțumesc frumos.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Multe bubițe pe pielea copilului. Ce ar putea fi?
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •