Bubite, Alunite rosii. Sunt normale sau sunt ipohondru? :) | Forumul Medical ROmedic

Bubite, Alunite rosii. Sunt normale sau sunt ipohondru? :)

26-03-2011
ovidiu1984
Nu este medic/terapeut
ovidiu1984
Buna ziua!
Am incercat sa postez un thread despre niste bubite rosii dar, din cauza ca am incercat sa le arat trimitand un link catre niste poze mi-a fost sters threadul. Era bun daca administratorii acestui site se gandeau si la limitarea erorilor de diagnostic atat de frecvente in Romania. Scuze! Am uitat sa spun ca majoritatea diagnosticelor se pun fara investigatii amanuntite.

Sa revenim la subiect. Am niste bubite/alunite de culoare rosie pe corp. Imi apar cu precadere pe burta si pe picioare. In alte locuri nu le-am observat. Din ce am vazut eu sunt 10-20. Nu deranjeaza deloc (nu mananca si nu dor). Unele sunt marisoare (cam cat un bob de orez) si par mai mult ca niste acumulari de sange (au un rosu tare frumos) care ies prin piele (au aspect embasat). Am cautat informatii pe internet dar nu am gasit. Le-am remarcat si la tatal meu pe burta dar sunt mai mici la el. Din cate stiu eu alunitele au culoarea maron, astea insa sunt rosii. Pot fi semnul veunei dereglari (hematologice, endocrinologice etc) sau sunt simple alunite? Am citit pe net despre angiokeratoame si chiar am vazut pe internet asa ceva dar nu seamana. Am observat ca angiokeratoamele sunt albaste in cap insa ale mele sunt in integralitate rosii. Astept un sfat avizat. Daca se poate va pot trimite niste linkuri catre ele pentru a fi examinate.
Va multumesc!
4 comentarii
0
09-07-2011, ora 00:11
cata74
Nu este medic/terapeut
cata74
Buna Ovidiu, ai aflat ceva despre problema pe care o semnalai. Cred ca am ceva asemanator si la fel nu gasesc nimic. Merci.
0
20-04-2013, ora 01:38
McAnca
Nu este medic/terapeut
McAnca
Ai gasit ceva remediu? Si eu si fratele meu avem si tati e plin de ele. Sunt exact asa cum le-ai descris tu. La inceput sunt micute micute cat un punct de ac si au culoarea sangelui, si parca chair e sange in ele si nu mananca. Lui tati i-au crescut cateva si dubindu-le curge sange.
0
20-04-2013, ora 01:50
McAnca
Nu este medic/terapeut
McAnca
Salut! Tot eu sunt. Pornind de la ce ai zis tu mai sus ca ale tale nu sunt 'angiokeratoame', am fost curioasa sa vad ce inseamna acest cuvant, si m-am convins ca nici eu nu am asa ceva, dar printre acele poze am vazut ceva umpic asemanator cu ce am eu si cred ca ai si tu, si anume 'Seniles Angiom'.

Si sa scri si tu pe google 'Seniles Angiom' si o sa vezi mai multe poze, care cred eu ca sunt ceea ce ai descris mai sus.
0
20-04-2013, ora 02:40
McAnca
Nu este medic/terapeut
McAnca
"angioame senile"
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • AluniÈ›ele
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din aluniÈ›e noi, decât din cele existente deja
  • AluniÈ›ele È™i petele maronii pot fi înlăturate în siguranță?
  • Legătura dintre numărul de aluniÈ›e È™i cancerul de piele
  • Mit: dacă rupi o aluniță faci cancer - adevărat sau fals?
  • Nev congenital (aluniță din naÈ™tere) de mari dimensiuni - ce trebuie făcut
  • AluniÈ›e cu risc - când e indicat să mergem la dermatolog
  •