Bronsiolita si fornaiala la sugari

21-09-2010
julia22
Nu este medic/terapeut
julia22
Am o fetita de4 luni si 3 saptamani. La 3 luni jumatate a facut bronsiolita acuta si rinofaringita acuta, i-am facut ampicilina 3 zile, 1 la 8 ore, apoi dupa 2 saptamani a facut rosu in gat si mi s-a prescris ospamox 125mg, dupa ce a terminat si acest tratament am fost cu ea si mi s-a recomandat sa ii fac raze la plamani, clinic era bine, nu se auzea nimic la plamani cand a ascultat-o dr, dar la radiografie au iesit opacitati pe plamani, iar diagnosticul a fost de pneumonie si mi s-a dat tratament 5 zile de ampicilina cu gentamicina si dexa (dexa doar 3 zile, 1 la 24 de ore iar celelalte la 12 ore). Acum a terminat si injectiile, insa a inceput sa fornaie, nu are secretii (i-am aspirat nasucul cu un aspirator nazal electric si nu a iesit nimic), dar seara si noaptea mai ales se aude cand respira ca si cum ar avea ceva acolo, are niste secretii, si mai respira si pe gurita. E putin fornaita cum s-ar spune!
Ce ii pot pune acum in nasuc pt a-i trece fornaiala?
Pt imunitate, ce ii pot da? Ma gandesc, ca de la atatea antibiotice i-a scazut imunitatea. Eu ii mai dau Oscillococcinum si Imuno baby. Cat a facut injectii i-am dat cate un capacel de oscillo in fiecare zi.
Daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta problema, va rog sa imi spuneti ce ati facut, si daca se poate as dori si parerea unui specialist, si sa imi spuna ce tratamente naturiste ar fi, pt nas infundat sau fornaiala asta, dar si pt imunitate la copii asa mici.
Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
04-10-2010, ora 01:13
tema
Nu este medic/terapeut
tema
julia22 cred ca glumesti ! Nu mai trata copilul dupa ureche ! Dupa "sfornaiala " sigur are sinuzita adica infectie in nasuc. Mergi cu fetita si fa-i un exudat nazal si faringian cu antibiograma neaparat ca sa stii cu ce antibiotic se poate trata. Bacteriile astea nu mor cu tratament de 3 zile !!! O sa faca rezistenta si cine stie ce alte complicatii. Mergi si fa-i antibiograma ca sigur are ori stafilococul auriu, ori streptococul beta hemolitic. Cam astea se faca in nasuc si gat, Posibil sa le aiba pe amandoua si nu astepta prea mult avand in vedere varsta copilului. E periculos !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul