Boli de piele multiple

27-08-2012
SanatateM
Nu este medic/terapeut
SanatateM
Buna seara. Sunt un baiat in varsta de 18 ani care de la un timp este putin cam ingrijorat. Ingrijorat pentru ca am mai multe probleme. Sufar de cheratoza pilara si sau/foliculara cu sensibilitate solara atat de brate, de la nivelul umarului pana la incheieturi cat si pe coapse si fese.Am incercat foarte multe tratamente dar fara folos, cu trecerea timpului parca se intind tot mai mult.De la un timp am aflat ca am si pearly penile papules, probabil stiti afectiunea si anume niste papule de-alungul scrotului penisului care sunt prezente si pe capul acestuia.Din pacate mai am si rozacee si o anume de manifestare alergica declansata de stress, emotii puternice, efort fizic intens pe tot corpul. Acestea sunt doar cele mai perturbante probleme ale mele. De fiecare data mi s-a spus ca nu se poate face nimic si ca va trebui sa invat sa traiesc cu ele.

Suht foarte frustrat din aceasta cauza si putin speriat, ma intreb oare de ce le am eu pe toate...ma gandesc ca poate fii ceva hormonal sau sunt semne a unei probleme mai mari. Nu imi era de ajuns faptul ca nu pot purta maieuri sau lucruri care imi descopera corpul si intotdeauna sunt atentionat ca sunt foarte rosu de cand mi-am inceput viata sexuala bolile de piele au fost o mare bariera pentru mine...a inceput sa-mi fie frica de propria persoana si sa nu descopar alte boli de piele...nu as vrea sa ma izolez social. Stiu ca nu tine de igiena dar tin sa precizez ca nu am avut niciodata o igiena precara. V-as multumii din suflet daca mi-ati raspunde daca nu cumva ar putea fii o problema mai mare sau daca stiti vreun remediu oricat de dureros sau scump ar fii.
Multumesc aniticipat !
1 comentarii
0
27-08-2012, ora 15:41
Dr. Muresan Ramona
Alergologie si imunologie clinica, Timisoara
Dr. Muresan Ramona
Buna ziua,

Probabil ca aveti un fond genetic, antecedente familiale pentru aceste afectiuni. Keratoza se asociaza frecvent cu alergii sau dermatita atopica.
Trebuie avut grija ca pielea sa fie hidratata, o piele uscata este mai usor expusa la diversi factori iritanti.
Keratoza pilara este o afectiune frecvent intalnita la aceasta varsta, este intradevar inestetica dar nu grava. Trebuie sa folositi creme hidratante si sapunuri usoare, cu pH neutru, iar la spalare sa folositi pe zonele afectate un burete usor abraziv, cu care sa spalati zona si care sa inlature excesul de celule keratinice.
Rozaceea - va recomand un consult dermatologic, sa nu fie o infectie cu demodex un parazit care se gaseste pe piele si poate da aceasta afectiune.
Nu ar strica o stimulare a sistemului imun cu vitamina C, consum de fructe si legume si hidratare lichidiana.

Aveti grija de piele sa fie hidratata si cu rabdare se vor rezolva problemele.

Multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Firele de păr crescute sub piele – ce e de făcut?
  • Vergeturile
  • Foliculita în urma epilării
  • Funcţia de „barieră” a pielii - cum o susținem?
  • Uleiul de măsline sau floarea-soarelui poate afecta sistemul de apărare al pielii la bebeluși
  • „Pielea electronică” pentru monitorizarea sănătății
  • Microbiomul pielii rămâne stabil în timp, în ciuda unor variații externe
  • Pielea inteligentă care reduce ridurile și cearcănele
  •