Boala de piele sau o reactie la tratament?

17-08-2009
Kenzogoasha
Nu este medic/terapeut
Kenzogoasha
Buna seara! Am o mica problema de piele se pare si as vrea macar sa inteleg daca e o boala de piele sau o reactie (a organismului) la medicatia pe care o urmez, inainte de a ajunge la dermatolog (care momentan este in concediu).
De cateva zile bune am remarcat aparitia unor pete asemanatoare cosurilor, pe gat, piept si sub piept. Dimensiunea petelor a crescut semnificativ in cele cateva zile. Nu as putea spune ca ele sunt insotite de mancarime, pentru ca incerc sa le tratez minimal (tamponare cu comrpesa cu otet, urmata de aplciare clotrimazol crema, care par a fi eficiente) Evolutia petelor, ca sa fiu mai explicita este cam in felul urmator: pete asemanatoare cosurilor, care cresc in dimensiune, raman de culoare rosie, dar cu o mica pata galbuie ( ca de puroi) in centru, care la tamponarea cu otet (alimentar) ustura un pic, dupa care da mancarimi, care se calmeaza la 5-10 minute dupa aplicare de clotrimazol. Dupa 1-2 zile pata incepe sa seene cu un inel (golul din inel revine la culoarea pielii normale, iar marginile raman rosiatice). Se pare insa ca nu trec foarte repede. (am urmat un tratament de 3 luni cu Diphereline, in urma caruia valoarea transaminazelor era marita fata de normal). Din pacate, am inceput destul de repede dupa acest set de analaize, o alta medicatie (cu yaz), neavand timp sufiecient pt a reface analizele pt. TGO si TGP (care se presupune ca aveau valori marite datorita tratamentului hormonal anterior). Ma intereseza, daca ar putea fi o reactie alergica, o urmare a tratamentului, rezultatul unei probleme hepatice sau e o boala de piele si trebuie sa imi astept dermatologul?
8 comentarii
0
17-08-2009, ora 23:22
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Ce semanati aceea recoltati. Ati semanat in corp moleculele de Diphereline si acum primiti recolta pe piele caci corpul elimina ce nu mai poate elimina prin ficat pur si simplu plin piele. De aceea si valorile mari de TGO so TGP.
Cu cat combateti mai mult aceste cosurile cu atat ma greu vor iesi toxinele din corp.
Dermatologul nu va poate ajuta decat sa suprimati boala si mai efectiv si sa reintoxicati astfel ficatul.
Solutia cea mai buna ar fi dieta pt. ficat, ceaiuri pt. curatirea a ficatului si evitarea tuturor toxinelor chimice, fie in forma de alifie fie in forma de pastile. Orice altceva o sa va arate cat de mare dreptate am avut...
Succes indiferent ce faceti.
0
17-08-2009, ora 23:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Eruptiile cutanate se datoreaza administrarii triptorelinei din Diphereline. Diphereline l-ati luat pt endometrioza, sau pt ce anume??? Triptorelina este un analog GnRH natural, si dezechilibreaza putin tabloul endocrinologic. Stimuleaza, apoi inhiba si astfel produce o degringolada care se regleaza, dar cu timpul!
Mergeti la medicul care v-a prescris-o si exlicatii simptomatologia si apoi la medicul dermatolog pt medicatia anti-eruptiva (eruptiile par leziuni acneiforme, dar pot fi si altceva, simple eruptii produse de detoxifierea hepatica)...

Multa sanatate;)


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
N I C K;)
0
19-08-2009, ora 04:46
fabrizzio87
Nu este medic/terapeut
fabrizzio87
buna ziua am si eu o problema.MI-AU APARUT niste pete mici rosi asa ca niste cosuri pe fata langa ochi.si nu stiu cum sa le dau jos am fost in anglia in vacanta si am fost la o farmacie cu un prieten ce locuieste acolo mi-au dat o crema si fare rezultat.va multumesc
0
19-08-2009, ora 08:24
Kenzogoasha
Nu este medic/terapeut
Kenzogoasha
Multumesc pentru raspuspunsuri. Da, intr-adevar, Diphereline-ul mi s-a administrat pt. o evolutie rea postoperatorie a endometriozei, iar tratamentul l-am incheiat in aprilie, incepand un nou tratament, cu medicamente (anticonceptionale) la 2 luni dupa aceasta. Mi-am consultat medicul de familie, caruia ii multumesc ca exista si cunoaste tot tabloul meu medical si am fost sfatuita sa consult totusi un medic dermatolog. La o examinare indeaproape asa, s-a optat pentru Pitiriazis rozat Gilbert, urmare a modificarilor datorate tratamentelor si mai ales stress-ului la care am tot fost supusa de catava vreme incoace.
Revin curand cu diagnosticul pus de mediicul dermatolog, care sper, din tot sufletul, sa fie corect. Pana una alta, am inceput o "cura" cu Liv52 pt. ficat, care este cel mai expus efectelor toxice ale medicamentelor de sinteza pe care le-am "consumat".
Multumesc inca o data!
0
19-08-2009, ora 14:18
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ok! Ma bucur ca aveti un medic de familie atat de bun. Consultati dermatologul si luati in continuare Liv 52, pt ca este extraordinat pt ficat si nu numai...

Multa sanatate si va asteptam cu vesti bune;)


Cu deosebit de multa placere si deferenta,
Mister NICK;)
0
11-09-2009, ora 15:27
Kenzogoasha
Nu este medic/terapeut
Kenzogoasha
NU am ajuns la dermatolog, am plecat in concediu pentru o saptamana si eu, petele au disparut lasand in urma o pieele fina, noua, nebronzata. Am stat la soare, iar apa sarata a marii Egee mi-a facut se pare bine. Din cate am inteles si dezechilibrul hormonal din ultima jumatate de an poate determina, alaturi de stresul la care suntem supusi mai mult sau mai putin zilnic, aparitia pitiriazisului roze Gibert.
Sper sa fie asa cum se spune si sa apara doar o data in viata...
0
20-05-2010, ora 20:01
marksandru@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
marksandru@yahoo.com
La incheieturile degetelor de la maini, mai ales cand este frig dar si vara, pielea se deterioreaza, se usura si crapa. Se formeaza o mica rana si treptat se vindeca. Apare piele noua, sanatoasa si dupa un procesul se reia. Am folosit tot felul de creme si fara efect. Dupa ce ma spal sau fac dus, pielea in locul respectiv albeste dar nu se racaie, cade sau sa-mi provoace mancarime.Acum folosesc o crema numita Locobase pe baza de vaselina care ascunde partea urata. Pana cand sa folosesc aceasta crema, problema se perinda de la un deget la altul, acum, in schimb, a mai ramas un deget nevindecat, incheietura de la degetul inelar mana dreapta. Prezint aceste simptome de cel putin 3-4 ani.

Ma poate sfatui vreun medic ce remediu sa gasesc sau cum se cheama boala aceasta?
0
23-05-2010, ora 19:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimate domn Marksandru,

Încercaţi, vă rog, următoarea schemă terapeutică:
- dimineaţa, după igienizarea zonelor afectate, aplicaţi-vă o peliculă fină de unguent natural de rostopască. Masaţi gentil pentru a favoriza absorbţia şi faceţi tot posibilul să nu vă ştergeţi, spălaţi sau să faceţi orice altceva care presupune înlăturarea de pe mână a unguentului;
- la prânz, după igienizarea zonelor afectate, aplicaţi-vă o peliculă fină de unguent natural de iarbă mare. Urmaţi aceeaşi conduită ca cea de dimineaţa (masaţi-vă pentru a favoziza...);
- seara, după igienizarea zonelor afectate, aplicaţi-vă o peliculă fină de unguent natural de salvie.
Urmaţi aceeaşi conduită ca cea de dimineaţă şi de la prânz;
- înainte de culcare, după igienizarea zonelor afectate, tamponaţi-vă cu tinctură de mărul lupului. După tamponare, timp de minim 10 minute, evitaţi contactul cu apa sau cu vestimentaţia.

_
Schema terapeutică se menţine timp de 40 de zile. În tot acest timp dvs. trebuie să utilizaţi produsele sugerate aşa cum sunt prezentate în schemă. Dacă după acest interval de timp nu observaţi nicio ameliorare, vă rog să consultaţi un medic dermatolog cu competenţe în homeopatie. Dacă observaţi ameliorări, vă rog să menţineţi schema pe o perioadă de 80 de zile consecutive.
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!

Cu respect,
Mr. Nick:)


P.S. - Igienizarea zonelor afectate este indicat să se realizeze cu ajutorul unui săpun vegetal antibacterian (de pildă, cu un săpun moale vegetal de la Hofigal).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Coșurile (acneea)
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Potențial tratament pentru mâncărimea cronică
  • De ce mă mănâncă pielea? (cauzele pruritului)
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  • Pot să mă vaccinez anti-COVID dacă sunt alergic la mai multe medicamente?
  • O cercetare recentă dezvăluie structura receptorilor care determină mâncărimile pielii
  • Coșuri pe fese - cauze și tratament
  • Uleiul de lavandă ar putea fi răspunsul la tratamentul mâncărimii pielii
  •