Boala de reflux gastro esofagian agravata?

23-10-2008
riosifescu
Nu este medic/terapeut
riosifescu
Am 38 de ani si sufar de aceasta boala de 4ani.Nu fumez, nu am tinut regim corect.Acum 2 saptamani am avut o gripa cu rosu in gat...etc.Am tratat-o cu miere, ceai, sirop, vit C.augmentin 625mg.Gripa a trecut si senzatia de "rosu "in gat a ramas.eu sant convinsa ca defapt e BRGE.Ma arde, ustura pe gat.. si uneori pe cerul gurii, nu -mi trece durerea care e moderata, enervanta si permanenta, e ACOLO.Acum tin regim si iau motilium.S-ar fi putut agrava astfel incat sa conduca la un cancer ?Ce simptome ar trebui sa ma alarmeze?Cred ca ar trebui sa precizez ca momentan locuiesc in Dublin si sistemul sanitar aici e la pamant...asa ca o programare la un specialist ar putea dura 4-6 luni.V a multumesc pentru timpul acordat...si astept cu nerabdare un sfat!
2 comentarii
0
26-10-2008, ora 06:40
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Sunt o serie de reguli ce trebuie respectate si o serie de masuri ce trebuie luate in legatura cu.RGE. Cum, mai totdeauna, RGE este corelat cu o afectiune biliara, pancreatica sau duodenala, e bine sa te programezi din timp la un gastroenterolog pentru a afla cauza acestui reflux.Cauza ce ar trebui rezolvata, chiar chirurgical daca e nevoie. Chiar daca dureaza, timpul trece repede.Ce trebuie facut?Trebuie sa fii atenta la greutate, sa te mentii in forma si daca esti supraponderala, sa mai dai jos din kg..Alimentatia trebuie sa fie fractionata, adica mai putin si mai des, fara mese copioase si excese alimentare ce dau distensie si cresterea presiunii gastrice.Fara grasimi, cafea, alcool, ceapa, usturoi, condimente, FARA CIOCOLATA.Nu trebuie sa dormi fara perna sau cu perna joasa.Lasa Motilium si cumpara de la farmacie Debridat [ia 3 comprimate pe zi ] si Primperan [tot 3 comprimate pe zi inainte de masa cu 15 minute].Daca vei accepta cateva dintre acestea de mai sus si vei sta de vorba si cu gastroenterologul va trebui sa-ti iei gandul de la cancer. Numai bine!
0
28-10-2008, ora 15:53
riosifescu
Nu este medic/terapeut
riosifescu
Buna ziua!

Va multumesc mult pentru raspuns!Zilele acestea am reusit sa ajung la un medic specialist ORL care s-a uitat cu un endoscop in gatul meu si mi-a zis ca din cauza' acidului din stomac mi s-au format niste noduli pe corzile vocale!Mi-a dat sa iau NEXIUM pt 4 saptamani /1 tableta /zi, dimineata si sa merg din nou la consult peste o luna.Bineinteles ca tin dieta stricta!Este de ajuns tratamentul?Daca nu se retrag, ce fac?Iau sau nu avionul acasa?!
Va multumesc din suflet pentru raspuns si astept cu nerabdare un sfat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Medicamentele antiacide asociate cu risc crescut de deces
  • Efectele adverse ale medicației anti-acide la sugari
  • Medicamentele împotriva acidității gastrice pot favoriza apariția bolilor hepatice
  • Alimente care pot provoca reflux și probleme digestive
  • Refluxul gastric în timpul somnului - cauze, tratament și recomandări
  • Tratament pentru reflux gastroesofagian - medicamente și remedii
  • Arsurile gastrice - cauze, tratament, dietă, remedii și sfaturi
  •