Boala chistica hepatica

08-06-2008
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
In urma cu 3 ani dupa ce am facut 2 secvente de citostatice{carboplatin+endoxan} am descoperit in urma unui tomograf chisturi{nu sunt hidatice} si un hemangiom pe ficat.Citostaticele le-am facut dupa o anasectomie stg pentru un chist adenom seros borderline.Fiind din provincie am dus lamelele in capitala pentru o alta analiza histopatologica de unde a rezulat ca de fapt a fost un chist seros papilifer si nu a mai fost cazul sa fac citostaticele.Am urmarit chisturile ecografic la 6 luni, dimensiunile sunt mici 10-15mmm dar sunt in 6 segmente ale ficatului.Cu multi ani in urma am avut o hepatita cu virus B pozitiv.Dupa descoperirea chisturilor am repetat analiza la Matei Bals si a iesit negativ{inclusiv anticorpii}Din luna februarie nu ma simt prea bine asa ca am facut niste analize.Electroforeaza prezinta o scadere a albuminelor si mica crestere a globulinelor beta si gama, markerul CA19-9 prezinta o usoara crestere iar la ecograf mi s-a spus ca nu sunt modificari.As dori sa stiu daca aceste modificari sunt legate de chisturi.
2 comentarii
0
11-07-2008, ora 00:00
Dr.Madalina Ilie
Identitate neconfirmată
Dr.Madalina Ilie
CA 19-9 poate fi crescut in afectiuni inflamatorii sau neoplazice ale cailor biliare sau capului de pancreas.
Ar trebui sa dozati si AFP(alfa feto proteina), repetati markerii virali:Ag Hbs, Ac anti HCv si o investigatie imagistica de preferat colangio RMN.
Daca dimensiunile chistelor cresc semnificativ in timp pot fi tratate prin injectare de alcool su tetraciclina ecografic cu conditia sa nu existe comunicari intre chiste si caile biliare.
0
12-07-2008, ora 00:00
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
Cand am facut analizele AFP a fost 1.05 iar CEA 1.37.Acum voi repeta analizele si o sa ma interesez pentru efectuarea unui RMN.Va multumesc mult pentru indrumare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici