Boala Parkinson - dozator de medicamente

29-07-2009
hunc
Nu este medic/terapeut
hunc
Mama mea de 62 ani sufera de Boala Parkinson de aproximativ 8 ani. In aceasta perioada a fost si este sub tratament cu diferite medicamente data de neurologul ei. Requip, Stalevo, Azilect, Madopar - toate au fost deja incercate de ea. Bineinteles plus alte medicamente ptr depresie, dureri ale oaselor, vitamine. De atatia ani zilnic sunt combinate 4-5 feluri de medicamente, iar cand se interneaza la neurologie i se schimba iar si iar dozajul si medicamentele.
Acum cand a fost internata o saptamana a primit medicamente noi - Requip Modutab si la indicatia specialistului psihiatru Milnacipram, Lyrica si Beroca. Inca nu am gasit prospecte deci nu stiu ce contin aceste medicamente. Pe celelalte de atatia ani le cunoastem si stim si care sunt efectele secundare.

Pana anul trecut in decembrie a fost cum a fost dar de atunci e din ce in ce mai rau. Atunci a primit prima oara Azilectul ( Rosagilina ), dar nu stiu daca cauza inrautatirii a fost acest medicament sau au inceput sa apara reactiile adverse ale medicamentelor dupa atatia ani, sau boala s-a agravat atat de tare.
De abia se tine pe picioare, pur si simplu isi trage picioarele dupa ea., are dureri mari la oase si ce e mai rau inghite fr rau, scaunul ii merge fr greu , isi pierde memoria, are ochii parca ar fi in ceata si are momente cand nu stie ce face, si a slabit fr mult..

Anul trecut un medic de interne ne-a socat cu un alt diagnostic - e posibil sa aiba toate aceste probleme de la Anemie - e oare posibil ca in toti acesti ani sa nu fi avut Parkinson, sa se fi gresit diagnosticul ? Anemia sa aiba aceleasi simptome ????... ptr ca e si fr anemica.

Am fi incercat si interventia cu celule stem, dar boala e deja fr inaintata si fiind atat de slabita, nu prea ni se recomanda. Pe iesirea din spital e trecut Boala Parkinson Stadiul 4 Hoehn si Yahr cu fluctuatii motorii severe, Discopatie Lombo- Sacrata, Artroza primitiv Generalizata, Osteoporoza difuza, Astm bronsit intermitent, Pancitopenie moderata in observatie, tulburara depresiv organica.
Ni s-a mai recomandat si o interventie chirurgicala, un implant de dozator de medicamente ?! ptr stomac - dar despre care nu am gasit inca nici o informatie. Am auzit de implant dentar de dozator de medicamente dar acesta este inca in faza de tesatre ? parca.
In Romania am inteles sunt 4-5 persoane cu astfel de dozatoare de medicamente ptr stomac. Dar nu stiu la ei care a fost boala de care sufera. Tot Parkinson?
In cazul in care cineva cunoaste o astfel de persoana care are Parkinson sau a auzit de astfel de dozatoare va rog mult ajutati-ma cu mai multe informatii.

Multumesc mult si doresc sanatate multa tuturor.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.