Blefaroconjunctivita acuta !

27-03-2009
Laura Oana
Nu este medic/terapeut
Laura Oana
Va rog frumos, am nevoie de un sfat. Am fost diagnosticata cu blefaroconjunctivita acuta acum 10 zile. de atunci urmez tratament cu Ciloxan si Pranolog 1 pic X 4 /zi. Intai s-a manifestat doar la ochiul stang, iar de miercuri a devenit bilaterala, insa fara a mi se umfla si al doilea ochi ( este doar rosu). in momentul de fata pleopele nu mai sunt umflate, ochii sunt inca rosii, dar ma ustura ingrozitor de rau si sunt extrem de sensibila la lumina.
Mentionez ca pana ieri nu am avut astfel de simtome. Este normal sa mausture puternic si sa fiu fotosensibila sau este o reactie adversa la picaturi? In medie in cat timp se vindeca un ochi bolnav de blefaroconjunctivita si cat de contagioasa este?
Va multumesc si credeti-ma ca ma ustura ingrozitor ochii, sunt la limita disperarii.
Laura
2 comentarii
0
30-03-2009, ora 20:01
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna ziua! Da, o blefaroconjunctivita are etiologie microbiana, virala, alergica, mixta; daca este o etiologie microbiana sau virala, blafaroconjunctivita este contagioasa; eu iti recomand si investigatii : examen bacteriologic al secretiei conjunctivale, evidentierea Ag chlamydial, determinarea Ig M si Ig G antiHVs tip 1 ; de obicei, rezultatul investigatiilor nu se obtine imediat, ci dupa cateva zile; in aceasta situatie, iata propunerea mea tinand cont ca etiologia ar putea fi mixta( bacteriana si virala si alergica):igiena locala riguroasa cu un sampon pentru bebelusi " No tears", dimineata si seara; da, continuam cu Ciloxan( care este un antibiotic activ pe Chlamydii), 1 picatura in AO, de 5 ori pe zi, 10 zile, nu mai administram Pranolog, care este antiinflamator nesteroidian, iar antiinflamatoarele nesteroidiene nu se administreaza intr-o infectie virala, iar noi nu avem argumente ca sa excludem aceasta etiologie; vom administra si Acyclovir unguent oftalmic, 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior de 3 ori pe zi, 10 zile, Corneregel, 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior, de cinci ori pe zi ( se calmeaza si usturimea), iar seara, ciprofloxacina unguent- Ciplox, 1 aplicatie in sacul conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale( trebuie sa avem un antibiotic care sa actioneze si pe parcursul noptii);Claritine- 1 tableta pe zi seara, 10 zile; medicamentele diferite se pun in acelasi ochi la interval de cinci minute;reevaluarea oftalmologica se face la 3, 10 zile;numai bine
0
02-04-2009, ora 12:35
Laura Oana
Nu este medic/terapeut
Laura Oana
Va multumesc mult pentru raspuns. Urmez tratamentul, dar am inceput sa vad incetosat. Este normal?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.