Benzoicum acidum -remediu homeopatic pentru infecţii urinare

10-01-2009
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
"Acidul benzoic, din care se face remediul homeopatic Benzoicum acidum este un acid care se regăseşte în multe plante, mai ales în bace. El se extrage din scoarţa unui arbore din Cambodgia. Mai apare şi în balsamul peruvian şi în balsamul de Tolu. În prezent, este preparat sintetic din hidrocarburi aromatice. Sarea sodică de acid benzoic este utilizată ca şi conservant alimentare. Sub denumirea de E 210 se regăseşte în gemuri, siropuri, piureuri din pulpă de fructe, sucuri de fructe, îngheţată, muştar, maioneză, iaurturi din fructe şi alte produse marine conservate (hering marinat, creveţi sau stridii). Sărurile şi esterii acidului benzoic (de la E211 la E219) sunt utilizate pentru prevenţia creşterii bacteriilor şi fungilor.
Acidul benzoic este utilizat drept antiseptic local, fungistatic, diuretic şi expectorant. Foarte multe persoane astmatice sunt sensibile la acidul bezoic şi se recomandă să evite substanţele care îl conţin.
Ca remediu homeopatic, are indicaţii principale în infecţii urinare, în care urina este tulbure, închisă la culoare, chiar maro închisă, cu un miros amoniacal extrem de intens (precum "urina de cal"). Această caracteristică a urinii indică în mod special utilizarea remediului Benzoicum acidum, cu rezultate rapide şi foarte bune.
De asemenea, Benzoicum acidum este utilizat în situaţii de enurezis nocturn, în care mirosul urinii este foarte intens şi penetrant.
În acelaşi timp, persoana poate prezenta şi alte simptome, cele mai frecvente fiind simptomele reumatice, care pot alterna cu cele urinare. Acestea includ dureri reumatice migratoare, de la o articulaţie la alta, agravate la vremea rece şi umedă, la frig şi la curenţii reci de aer şi ameliorate la căldură Persoana poate avea cracmente articulare atunci când merge sau se mişcă, mai ales la nivelul genunchilor.
Modalitatea cea mai frecventă de administrare a remediului în infecţiile urinare cu mirosul caracteristic al urinii este Bezoicum acidum CH7 sau CH9, 3 granule de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile."

Dr. Sorina Soescu
copyright - www.postamedicala.ro
10 comentarii
0
20-01-2009, ora 16:10
iodorin
Nu este medic/terapeut
iodorin
Salut NICK!!!
Iata ne intalnim si aici;)) Stii cumva un supliment nutritiv eficient pentru problema asta cu infectiile urinare care sa contina bezoicum acidum?
Iti multumesc mult mult de tot!!!;))
0
20-01-2009, ora 18:00
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salut Iodorin!

Gasesti preparatul homeopat sub aceeasi denumire in mai multe dilutii.
Bezoicum acidum, cel mai frecvent il gasesti in dilutiile urmatoare:
CH5, CH7, CH9, CH15, CH30.pana la CH200
Supliment nutritiv pana acum nu am gasit, am sa mai caut si te informez!

Cu multa placere,

NICK!
0
02-12-2010, ora 15:25
MimiTimi
Nu este medic/terapeut
MimiTimi
Buna Ziua
Nu stiu de ce dar si eu am probleme, adica trebuie sa urinnes des cateodata foarte des...defapt in de cand este frig astai a doua oara cand am infectie urinara dupa care am facut Candida, de la antibiotic fac Candida.Acum iar am probleme, trebuie sa merg des, daca stau in sezut sau mai bine in pat se calmeaza.Fac si baie calde cu ceai de musetel si seara pun un flacon cu apa calda intre piciora asa ca seara nu prea ma scol sa ma duc la toaleta max o data...Am citit undeva ca Cantharis CH15 e bune pentru aceste simptome si am luat azi dar parca e mai rau...nu stiu ce sa fac.Ce pot sami iau?
0
24-02-2011, ora 21:16
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dnă MimiTimi, problema dv. urologică poate fi tratată cu ajutorul homeopatiei, însă, pentru a se înfăptui o astfel de tratare, aveţi nevoie de o examinare. Consultaţi un medic homeopat. Dânsul, pe baza anamnezei şi pe baza profilului dv. fizico-mentalo-psihic, vă va prescrie remediile adecvate pentru dv., în diluţii specifice, pe care va trebui să le luaţi în concordanţă cu modul de administrare recomandat.
NU luaţi remedii homeopate fără aviz medical, pentru că vă pot face mai mult rău decât bine.
Post Scriptum - Uricol, granule eferveşcente, vă poate ajuta. Consultaţi medicul de familie pentru a primi aviz de administrare.
0
17-03-2011, ora 13:12
mihi77
Nu este medic/terapeut
mihi77
buna ziua, am facut o dermatita de contact, testul din care a reiesit ca sunt alergica la balsam de peru, incerc sa vad ce produse contin aceasta substata, ma poate ajuta cineva cu mai multe detalii despre aceasta substanta, cum o pot evita
multumesc
0
25-08-2011, ora 17:40
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă Mihi77, balsamul de peru, cunoscut şi sub denumirea de miroxolin, este răşina extrasă din copacul de balsam; este prezent în parfumuri, dermato-cosmetice (săpunuri, loţiuni, creme hidratante etc.), în unele alimente (îngheţate, bomboane, produse de patiserie etc.) şi medicamente, în unele tipuri de cafele şi ţigări aromate, în unele sucuri răcoritoare, ba chiar şi în unele tipuri de gumă de mestecat ş.a.m.d.
Ţinând cont că sunteţi alergică ar fi indicat să citiţi cu atenţie prospectele produselor pe care le cumpăraţi şi pe care intenţionaţi să le şi utilizaţi. Nu consumaţi/folosiţi produse care conţin balsam de peru!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune,
Nick
0
29-04-2015, ora 19:46
doina m
Nu este medic/terapeut
doina m
buna, am indraznit sa scriu si eu, am o problema, am o fetita de 1 an si 5 luni si prezinta toate sintomele scrise in sus pagini, adica are infectie urinara.
intrebarea mea e pot sai dau si so tratez homeopatic? si sa nu recidiveze.
daca puteti sami raspundeti. va multumesc.
0
24-01-2018, ora 22:24
PapillonB
Nu este medic/terapeut
PapillonB
Buna seara Mr.Nick,

Vreau sa va multumesc pentru activitatea dvs. de pe acest forum. Va urmaresc de multi ani si citesc multe postari si sfaturi pe care le dati altora si pe care le-am urmat si eu cu folos. Pe langa a va multumi pentru activitate, motivul acestui comentariu al meu este legat de citatul despre Acidul benzoic. Foarte rar am intalnit pana acum o coincidenta si o potrivire mai mare decat ceea ce este mentionat in acest citat. Descrie pana in cel mai mic detaliu toate simptomele mele, in special pe cele despre care nu credeam ca ar putea avea vreo legatura cu infectia cu e-coli.
Ma lupt cu o infectie cu e-coli de aprox. 5 luni. Bacteria pe care eu o am este sensibila la absolut toate antibioticele din antibiograma, dar eu nu am luat decat un fel de antibiotic si intentionez pe cat se poate sa nu iau si alte tipuri din dorinta mea si a d-nei dr. urolog de a nu crea rezistenta si alte daune sistemului digestiv si nu numai. Din cauza unei alte afectiuni ale vezicii urinare (diagnosticata in urma cistoscopiei ca malacoplakie trigonala extensiva) se pare ca antibioticul pe care l-am luat in monodoze saptamanale timp de 4 saptamani nu reuseste sa patrunda in straturile de depuneri din vezica, unde se pare ca se ascunde bacteria aceasta. Acum 5 saptamani, dupa ultima monodoza de antibiotic am inceput sa iau Goldenseal + Uractiv forte + Uro-Care(D-mannose+merisor) + ulei de chimen negru.
Timp de 5 saptamani m-am simtit foarte bine si am indraznit sa cred ca reusesc sa imi mentin urina sterila cu aceste suplimente, ba chiar ma gandeam ca ar fi cazul sa incep sa le reduc pentru ca in afara de chimenul negru, din fiecare fel iau cate 2 capsule de 3 ori pe zi. Tin sa mentionez ca mi-au facut foarte bine si digestiv, avand in vedere ca am Helicobacter slab pozitiv(chiar si dupa 10 zile cu 2 tipuri de antibiotic+esomeprazol, tratament facut in Septembrie 2017!!!).
Din pacate, azi dimineata infectia urinara a reaparut. Stiu asta chiar si in lipsa durerilor, usturimii si nevoii imperioase de a merge la baie. Eu oricum nu am avut simptomele astea foarte des sau pregnante, in schimb urina este EXACT asa cum e descris in citatul despre Acid benzoic.
Cireasa de pe tort si uimirea a aparut cand am citit despre restul simptomelor pe care eu le am si niciodata nu m-as fi gandit sa le pun pe seama infectiei cu e-coli. In unele zile ma doare mana stanga, in alta zi ma doare mana dreapta - durerea de la antebrat trece la umar, de la umar la cot, de la cot la incheietura mainii...incat am ajuns sa cred ca mintea mea imi joaca feste. Genunchii imi trosnesc cand merg fara efort sau am impresia ca se blocheaza(am fost la ortoped si nu mi-au gasit nimic).
Nu am vazut homeopatia ca pe o optiune, dar luand toate forumurile la rand si vazand ca multe fete/femei cu infectii recurente/rezistente sau cu cistite insterstitiale s-au simtit mai bine dupa tratamente homeopate, am decis ca poate este cazul sa incerc si eu. Vazand postarea dvs. care practic imi descrie mie toate simptomele, m-am decis sa incerc.
Cum se procedeaza? Trebuie sa ma consulte neaparat un medic homeopat? Pot sa cumpar eu direct de la farmacie? Se gaseste greu? Este un tratament scump? Stiu ca pentru sanatate facem orice, dar am cam ajuns la fundul sacului cu instilatiile cu acid hialuronic si cu pretul exorbitant al suplimentelor...si aparent fara nici un rezultat cu adevarat.

Multumesc inca o data!
0
24-01-2018, ora 22:41
PapillonB
Nu este medic/terapeut
PapillonB
P.S. Mi-am raspuns singura la intrebare citind raspunsurile dvs. catre alti useri. Trebuie sa ma consulte un dr. homeopat.
Oare imi puteti recomanda pe cineva din Cluj?
0
12-07-2023, ora 17:00
BucalauAndreiSebastian
Nu este medic/terapeut
BucalauAndreiSebastian
Bună seara! Îmi cer scuze că vă deranjez cu o problemă medicală, dar am nevoie de ajutorul dumneavoastră. În urmă cu aproximativ un an am avut un contact sexual cu o persoană necunoscută și de ceva timp am observat că urinez o substanță albă ca varul. În plus, am început să simt dureri în zona testiculelor, a spatelui și a rinichilor. Aș aprecia foarte mult dacă mi-ați putea oferi câteva sfaturi cu privire la ce ar trebui să fac în această situație, deoarece nu știu unde să mă adresez pentru ajutor. Vă mulțumesc din suflet!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.