Bebelus de 6 luni cu probleme de respiratie

19-02-2010
elena8009
Nu este medic/terapeut
elena8009
Buna ziua, acum cateva zile am tinut copilul unei prietene, in varsta de cateva luni, care avea o tuse seaca si care avea perioade cand respira mai greu.A doua zi am inceput sa am o haraiala pe gat si am observat ca si bebele meu de 6 luni face la fel, are momente cand respira ca si cum i-ar batea vantul in fata si tuseste sec.E la fel de vioaiesi in afara de acest lucru nu observ altceva.Bebelusul respectiv avea si caca f galben si apos.Poate fi ceva, vreun virus sau microb luat?
4 comentarii
0
21-02-2010, ora 08:42
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Poate fi o rinofaringita virala, situatie in care bebe tuseste rar din cauza secretiilor nazale inghitite. Puteti sa-i dati Sinupret picaturi in lichid si daca tusea devine persistenta, face febra, atunci trebuie consultat de un medic.
0
21-02-2010, ora 09:17
elena8009
Nu este medic/terapeut
elena8009
va multumesc pt raspuns
0
24-02-2010, ora 13:50
morona
Nu este medic/terapeut
morona
Ar putea fi ceea ce a spus dna dr. dar ar putea fi si o noua descoperire a copilului.In timp ce se joaca are momente cand se ineaca cu saliva proprie si ai senzatia ca tuseste.De aici si senzatia ca respira greu ca si cum i-ar bate vantul in fata.Iti spun din prorpie experienta, ca si bebe al meu facea la fel si m-am speriat...dar el de fapt se juca, era o noua descoperire.Tusea si respira de parca i-ar bate vantul in fata si apoi se distar nevoie mare.Ar fi bine sa il urmaresti ca sa-ti dai seama daca nu cumva e ceva mai serios.Desi ai zis ca starea lui generala e foarte buna.
Succes.
0
24-02-2010, ora 14:06
elena8009
Nu este medic/terapeut
elena8009
Asa face si bebele meu, dar era diferit, pana la urma m-am lamurit, ca au fost la doctor si are rosu in gat si i-a dat antibiotic.Se pare ca era ce a zis doamna doctor, pt ca pe mine a incepuse sa ma racaie gatul, dupa carea am avut direri de cap si de gat, dar au trecut cu ceai, miere, tinctura de propolis si paracetamol, iar bebele meu e bine si daca nu a facut febra pana acum, nu cred sa fi luat ceva.
Multumesc pt raspuns! :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum și când trebuie tratată tusea
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  •