Bebe de 3 luni nu mananca

16-09-2014
LoanaVinca
Nu este medic/terapeut
LoanaVinca
Buna ziua,
Fetita mea are 3 luni si 2 sapt, am nascut-o cu 2, 500 kg, tot cu atat am iesit si din maternitate, si 50 cm, acum cantareste doar 3, 700 kg si 57 cm, 6 sapt am alaptat-o la san, dupa care am trecut pe lapte praf pre nan, de 4 zile am schimbat laptele si ii dau nan 1, nu mai vrea sa manance, nu plange de foame, dar in momentul in care ii introduc biberonul in gurita incepe sa il respinga, il scoate afara cu limba, si riposteaza plangand, in rest doarme noapte cate 10 ore, nu o pot trezi sa ii dau sa manance, de 2 sapt nu a mai luat deloc in greutate, nu mai stiu ce sa ma fac cu ea, dr de familie mi-a dat la inceput sirop Complex de vitamiba B, timp de 5 zile, pediatra mi l-a schimbat cu Viusid...dar in zadar!
Am intrat in disperare, analiza de anemie a iesit buna.Este un copil vioi, rade foarte mult si gangureste dar pana la mancare :(


Va rog un raspuns urgent!
Multumesc
2 comentarii
0
16-09-2014, ora 21:30
Dr. Baciu Damian
Pediatrie, Brasov
Dr. Baciu Damian
Deficitul ponderal este evident si pe curbele de crestere OMS.La investigatii adaugati un ex.sumar de urina, folosind un saculet special de recoltare utilizat la sugari(il gasiti in farmacie).Excluderea unei infectii urinare este importanta.In ultima instanta incercati laptele de vaca integral, zaharat 5%( 1 l-ta rasa la 100 ml), se intampla ca unii sugari sa agreeze aceasta varianta desi e cea mai proasta.Succes!
0
17-09-2014, ora 04:48
LoanaVinca
Nu este medic/terapeut
LoanaVinca
Multumesc mult pentru raspuns, azi a fost o zi mai buna, fetita mea a mancat in jur de 600 ml lapte pe parcursul zile si pentru prima data in 3 luni si jumatate am auzit-o plangand de foame :)(probabil ca isi face efectul si siropul viusid)as fi preferat sa nu ii dau medicamente si mai ales suplimente alimentare pentru ca foarte multe persoane imi spun ca din cauza vitaminelor sau suplimentelor pot deveni obeji sau supraponderali la maturitate!?cum nu avem de ales...il dau si sper doar sa recupereze greutatea si sa fie bine! dar ex.sumar de urina am sa il fac chiar maine!va multumesc inca o data!
O zi minunata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: