Batai puternice ale inimii !

27-04-2011
marian_22b
Nu este medic/terapeut
marian_22b
Buna ziua! Va rog frumos daca ati putea sa ma ajutati cu un sfat sau sa ma indrumati! Intr-o seara inima a inceput sa imi bata foarte tare, ma simteam slabit si aveam tensiunea mare ! Am fost la spital, mi s-au administrat cateva pastile si mi s-a zis ca totul e bine dar eu nu credeam asta si am fost la un cardiolog ! am facut o electrocardiograma iar medicul mi-a zis : sa nu mananc sarat si sa beau 1, 5 l lichide zilnic. ! nu cred asta si va zic si de ce ! De cand am avut aceasta probl. ma simt obosit, cand fac efort (alerg, ridic) inima incepe sa imi bata repede si tare si se intampla acest lucru si cand am o emotie, cand ma ridic brusc am ameteli si cateodata si la tv imaginea incepe sa imi joace ! In acea seara tensinea era de 17 iar acum o am 10, 11 ! In rezultatele electrocardiogramei scrie :ritm sinusal, hipertrofie verticulara stanga-cateva crit de amplitudine, posibila hipertrofie verticulara dreapta, ekg anormal la limita ! Varsta mea este de 22 ani. As consulta si alti medici dar imi este dificil deoarece locuiesc in Delta ! Multumesc. Marian
7 comentarii
0
27-04-2011, ora 19:52
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
HRISTOS A INVIAT !

NU TE JUCA..LA VARSTA TA, TENSIUNEA e mare..

ASA CA,
nu ai de ales:...FA ce ti-au recomandat:
- fara sare..sau f.putin
- o perioada fara cafea
- multe lichide, asa cum ti-au zis;
- fara bere etc..o perioada;
-DACA se poate cu emotii..putine..

INCEARCA si-ti va fii bine.

Sanatate si o seara buna!
0
13-09-2011, ora 17:06
teo230790
Nu este medic/terapeut
teo230790
Buna ziua!Pot spune, din pacate ca unele din simptomele descrise mai sus le am si eu.Si din nefericire nici astazi dupa 8 luni de la prima aparitie a acestor simptome, nu stiu ce anume a declansat astea si nici nu stiu ce am.
Am fost la urgente, dupa vreo cateva zile de chin cu palpitatii si senzatie de moarte iminenta, unde mi sa gasit TA=159/90 si un puls de 127.Mi sa facut un Ecg la care diagnosticul a fost tahicardie sinusala.Ceteva pastile si un Ca i.v si am fost trimis acasa.Insa nu sa terminat aici, simptomele revenind.Mi-am facut programare la cardiolog la o clinica privata unde mi sa facut alt ekg plus consult.Rezultatul:tahicardie sinusala fara vreo afectiune a inimii.TA=120/80 iar pulsu 107.Mi sa prescris propranolol si remotiv.Tratament pe care l-am urmat cam 3 saptamani timp in care lucrurile au revenit cat de cat la normal, insa am fost nevoit sa il opresc pentru ca imi scadea frecventa batailor pana la 60 si speriindu-ma de posibilele reactii adverse ale propranololului.
De atunci tahicardia a disparut acum TA fiind in jur de 120/75 iar pulsu pana in 80 de batai pe minut.Dar la o perioada de timp, din senin, imi reapar palpitatiile, batai puternice in tample tot corpul miscandu-se in ritmul batailor inimii ceea ce este destul de suparator.Simt inima batand cu putere in peretele toracic.Medicul de familie mi-a pus diagnostic de distonie neurovegetativa, am luat Ca si Mg.Mi-am mai facut ecocardiografie la care nu a iesit nimic anormal.In schimbul acestor asigurari ca nu am nimic la inima eu tot nu reusesc sa -mi revin complet, stand in pat deodata incep palpitatiile si nelinistea, anxietatea.Acum i-au Mg fiole si Sedatif Pc de vreo saptamana si pot spune ca m-am simtit normal dupa atata vreme pana azi cand in timp ce ma uitam la un film au reinceput acele batai puternice.Insa am tras aer puternic in piept si l-am tinut cat am putut si mi-am revenit.
As dori sa stiu ce ar putea fi si ce anume ar trebui sa fac.Va multumesc!
0
17-09-2011, ora 00:33
tema
Nu este medic/terapeut
tema
teo230790, in primul rand sa nu iti mai tii respiratia ca nu se mai oxigeneaza sangele.
Nu ai vazut si tu ca celor cu probleme la inima li se pune masca de oxigen?
Incearca sa te calmezi inspirand profund incet si respirand tot incet- adica rar- inspiri numarand- 1 2 3 4 si respiri 1 2 3 4.
Acum, poate ar trebui sa se revina asupra tratamentului de tensiune.. Poate ar trebui sa te vada si un alt doctor.
In afara de pastila de tensiune poate ar trebui sa iti dea si ceva care sa iti tina pulsul sub control. Intreaba un doctor cardiolog.
Si sa iti mai spun inca ceva folositor, care functioneaza sigur - dar vezi ca nu tine loc de medicamente - incearca sa casti...cascatul produce ceva in creier si cel putin asa am am observat, ca ajuta la reglarea unor functii.
Chiar daca nu iti vine pe moment, este de ajuns sa te gandesti la cascat - de ex. un hipopotam cum casca - asa cum arata pe discovery channel..si ai sa vezi ca functioneaza.
Merge si in durerea de cap si ca sa te calmezi.. incearca, chiar nu are ce sa faca rau - gandeste-te cum casca un hipopotam - dar, cum am zis, asta nu tine loc de medicamente.
Uite aici un link al unui site de cardiologie :
http://www.e-cardiologie.ro/intrebati-doctorul
Poti sa scrii aici si iti va raspunde un doctor - dar incearca sa scrii mai pe scurt.
Deasemenea sa scrii si ca ai 22 de ani, este important.
0
17-09-2011, ora 17:16
teo230790
Nu este medic/terapeut
teo230790
Va multumesc pentru sfaturi!Problema cu tinutul respiratiei mi-a spus-o un medic de familie, aceasta fiind o manevra vagala care reduce frecventa batailor inimii, si chiar functioneaza dar n-am sa o mai fac.Referitor la un alt consult, pot spune ca am fost examinat fara sa exagerez de 5 medici din care 2 cardiologi...unul la Sp jud Galati, iar celalalt la acea clinica privata, insa nimic altceva in afara de consult si ecg si ma gandesc ca daca era ceva serios ar fi vazut.As dori insa sa mi se faca monitorizare holter.Nu stiu ce medic sa consult pentru ca poate fi ceva pulmonar eu avand de mic astm bronsic care se mai declanseaza la anumit gen de praf.Nu prea stiu incotr-o sa o iau.
Va multumesc inca odata!
0
19-09-2011, ora 12:37
Rusu Bogdan
Nu este medic/terapeut
Rusu Bogdan
Salut teo230790, tahicardie sinusala nu este o boala intradevar ai unele batai mai ciudate ale inimii dar in nici un caz periculoase, si eu am fost la cardiolog in urma cu cate-va lunii si mi-a zis ca inima e perfect sanatoasa, dar eu tot crede-am ca am ceva la inima( ca nu bate cum trebuie, ca bate altfel, fel si fel de ganduri care ma sperii, si incepea sa-mi "duduie" inima) apoi am fost la spital mi sa facut si acolo un ekg si ma ascultat de vro 4 ori, si mi sa zis ca am tahicardie sinusala, ciudat este ca eu am un puls foarte bun, il am la valorii scazute cateodata ajung si la 50, tensiunea la fel buna, 103/ 62.( am 20 de ani ) Deci problema pleca de unde-va din creier, am citit pe net tot felu de chestii legate de inima, si ma speriam, am intrebat un medic cardiolog din oras de la mine mi-a spus sa stau linistit ca nu e nimica grav. incearca sa fi mai pozitiv ca e ceva trecator. Adopta un stil de viata mai sanatos, si o sa vezi multe schimbarii, Domnu sa-ti Ajute!

Multa sanatate!
daca vrei sa mai vorbim nu ezita -*


(*modificat de admin)
0
04-10-2011, ora 00:19
tema
Nu este medic/terapeut
tema
teo230790, ceva analize de sange si urina ti-ai facut? Sa nu ai o infectie pe undeva, uneori poate creste tensiunea in astfel de cazuri, daca nu ti-a gasit nimic la inima.
Simti nasul infundat sau urinezi des ? ai dureri sau usturimi la urinat ?
Poate ai calciu lactic scazut, sau fierul scazut.
Daca este fierul scazut poate fi o infectie cu e-colo in urina, acesta mananca fierul din organism si apare anemia.
O infectie sreptococica, deasemenea poate afecta inima, iar asta poate fi la sinusuri sau in urina.
Daca ai posibilitatea, fa cateva analize, de ex. urocultura cu antibiograma si exudat nazal cu antibiograma.
Vezi daca ai ganglionii umflati sub maxilar - stanga - dreapta. Daca da, ar trebui sa verifici daca ai streptococ in gat, facand un exudat faringian cu antibiograma.
Sa nu faci nici un tratament cu antibiotice fara sa ai antibiograma ca bacteriile pot fi rezistente la unele antibiotice.
Deasemenea verifica cum stai ci dantura, cariile deasemenea pot da multe stari rele inainte de a aparea durerea, in carii deasemenea este un streptococ implicat - streptococul mutans.
De la streptococi si enterococi se poate face endocardita, adica infectie la inima.
De aceea insist sa vezi daca nu cumva ai pe undeva o infectie.
Vorbeste cu medicul de familie daca este nevoie sa faci urocultura si exudatele - faringian si nazal si cauta cu atentie pe la ceva masele fara nerv sau cu lucrari mai vechi - daca au aparut ceva carii.
0
04-10-2011, ora 00:31
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In legatura cu reducerea batailor inimii, este adevarat ca se reduc dar nu prin tinutul respiratiei, asta era o metoda mai veche care nu mai este indicata, tocmai din cauza ca se reduce oxigenarea sangelui.
Reduci frecventa inspirand si respirand calm si incet, asa cum spuneam, dar fara sa iti tii respiratia.
Oricum, nu este bine sa te joci cu respiratia ci sa faci asta numai in caz de urgenta ca sa te calmezi...dupa cum vezi are mare efect si asupra creierului nu numai asupra inimii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • BioSport Earbuds – căștile care îți monitorizează inima
  • 5 obiceiuri pentru o inimă sănătoasă
  • Dispozitivul electric pentru îmbunătățirea funcției cardiace
  • Valvele cardiace sintetice, invenția care ajută chirurgii să-și exerseze tehnica
  • Modificări cardiovasculare în timpul sarcinii
  • Exercițiile de anduranță, efecte protectoare pentru inimă
  • Aplicația pentru mobil utilă în cazul pacienților cu insuficiență cardiacă
  • E normal să-ți simți inima bătând?
  • Cauzele tahicardiei (bătăilor rapide ale inimii și pulsului crescut)
  •