De la varsta de 7 ani ma confrunt cu o gastrita

10-09-2011
ancatoderean
Nu este medic/terapeut
ancatoderean
Buna ziua,
Am si eu o problema, de la varsta de 7 ani ma confrunt cu o gastrita, tin mereu regim, nimic nelalocul lui, acum am 25 de ani, in urma cu un an, in luna noiembrie am avut diaree timp de 3 saptamani, febra 38, tratament timp de o saptamana cu antibiotice, penicilina de 2 ori pe zi cate 2 mil o data, am slabit 5 kg, aveam senzatie de foame mereu, dureri de stomac, cand incercam si inghiteam ceva, eram direct la toaleta, am facut tratament, cred ca 5 retete diferite le-am schimbat, mi-am revenit dupa Kreon 10000, si esomeprazol, pana acum am fost bine, nu am mai avut probleme deloc, am mancat normal, totul a fost ok, mi-am facut si analize totul arata bine, iar acum am inceput de o luna cu stari de balonare groaznice, stari de greata, am avut diaree 3 zile consecutiv fara nici o durere de stomac acum deloc, decat crampe si o durere in partea stanga.am fost la medic, mi-a facut ecograf si zicea ca intestinul gros e agitat, si fac din nou tratament cu Kreon 10000 si esomeprazol, nu am mai avut diaree deloc, decat primele 3 zile, dar in schimb am niste gaze urat mirositoare, si mananc doar la regim, e ingrozitor, is speriata, ma gandessc sa nu fie ceva grav, medicii de aici te trateaza cu indiferenta, imi spuneau ceva de colon iritabil, dar dupa o luna sa am tot aceleasi senzatii?repet fara diaree, doar balonare excesiva, abia respir uneori..ma poate ajute cineva???sa imi dea un sfat daca se poate?
MULTUMESC
24 comentarii
0
10-09-2011, ora 20:34
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ai facut un test sa vezi daca nu ai Helicobacter Pylori?
Tratamentul facut acum un an se poate sa fi fost ineficient si ti-a dereglat rau flora intestinala. Ai luat ceva pastile, eventual ceva antiinflamatoare? Poate ai mancat ceva stricat.
Daca te doare in stanga, este posibil sa ai diverticuli. In cazul acesta nu trebuie sa mananci deloc anumite alimente, de ex. smochine, mac, semintele de la rosii.mai cauta si tu si vezi care mai sunt - pot intra acolo in diverticuli si se infecteaza.
Cauta chiar aici pe site - dieta in diverticulita. Dar mai gasesti informatii utile si in alte articole pe net.
La inceput, o saptamana, ca sa scapi de gaze si sa se linisteasca colonul, dieta trebuie sa fie strict lichidiana. Apoi alimentele solide le introduci treptat
Iti spun asta ca functioneaza sigur. Acuma.. nu stiu cat de rau iti este. Macar 2 zile consuma doar lichide.
Nu compoturi ca fac gaze, doar apa si supa asta. Apoi poti sa mananci putin piept de pui fiert sau putin peste alb facut la cuptor, chefir. Dupa cateva zile poti sa mananci si branzica proaspata slaba. Nu mai mananci mult timp ceapa si cartofi ca irita si baloneaza.
Faci supa de legume fara ceapa, asta constipa si la inceput fara cartof ca baloneaza. Doar dovlecel, pastarnac, patrunjel, telina. Le fierbi si dupa ce inchizi focul pui patrunjel verde si o lingura de ulei de masline.
Pasezi totul foarte fin, sa fie lichida supa, ca o crema, sa nu intre la diverticuli ceva bucati.
Daca ai diaree, nu pui ulei si nu pasezi, strecori si bei doar zeama. Cauta diete in diverticulita si ai sa mai vezi acolo.
Totusi, nu incerca asa orice. Cand o sa te simti bine, mananca pe rand cate un aliment din ce scrie acolo, ca sa stii daca iti face rau si sa nu il mai consumi alta data
Tot cand te simti bine, bea o lingura de ulei de masline pe zi ca sa fluidifici bila si sa nu te mai deranjezi la colon.
Mare atentie, nu mai manca paine proaspata ca baloneaza si nu este indicata in diverticulita - ci sa o tai felii sau cubulete si sa o usuci in cuptor - nu sa o prajesti. Doar sa ii moara drojdiile.
Deasemenea pentru gaze poti sa bei o cana de ceai de chimen.
La o cana de apa fiarta pui o lingurita rasa de chimen. O lasi putin si strecori.
Bei cu inghitituri mici pe parcursul unei zile.
Sa nu bei mai mult de o cana ca da dureri de cap si poate creste tensiunea. O cana bauta asa incet, se poate si chiar scoate gazele. Eu am baut si chiar functioneaza.
Stiu asta de la un doctor Gastroenterolog. Si reteta de supa tot de la el o stiu, de aceea o si recomand mai departe, ca functioneaza sigur.
0
10-09-2011, ora 20:39
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Eventual fa-ti o coprocultura ca sa nu fie un parazit intestinal.
Mergi la un laborator de analize si intreaba cum sa procedezi.
O sa iti dea de acolo sau iti cumperi - un borcanel steril in care sa pui proba de scaun.
0
11-09-2011, ora 11:12
ancatoderean
Nu este medic/terapeut
ancatoderean
Buna ziua, helicobacter pylori mi-au gasit acum cativa ani, dar l-am tratat si am refacut analiza o data pe an, anul acesta mi-a iesit negativ testul, iar la proba de coprocultura nu mi-a iesit nimic, am facut eu de capul meu un tratament, si pe urma toata familia, cand am mers la medic zicea ca e f toxic la intestin, dar ideea e ca medicii nu mi-au dat sa fac nici o analiza, eu mi le-am facut toate, la fiecare saptamana cand mergeam la medic imi ziceau ca ma interneaza, si nu m-a internat nimeni, preferam asta fiindca mi se faceau un set de analize amanuntit si plus de asta eram f slabita, aveam si am o senzatie de sete ingrozitoare, acum de o luna ma confrunt cu crampele astea si galagia ce o am permanent in abdomen, medicul de familie zicea sa nu fie hepatita, pai mi-a venit sa rad, m-au trimis la infectiose, aia mi-au ras in fata, nu am simptome de hepatita..si ce m-a mai ajutat, am luat argila, deja nu mai stiu ce sa iau, acum s-au linistit crampele, dar am gazele astea ciudate, si in special seara, dupa ou fiert, varza, si cartofi parca nu am fost bine, iar eu mananc numai paine proaspata, nu stiam ca e asa cu painea, nu mi-a zis nimeni nimic, medicul zicea sa imi fac compoturi, sa mananc fiert, si sa renunt la dulciuri, atata tot..va multumesc din suflet pt indicatii, am sa le urmez cu siguranta
0
11-09-2011, ora 14:50
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Galgaiala care se aude inseamna ca este o colita de fermentatie, deci trebuie pentru inceput evitate toate alimentele care fermenteaza, dar si cele care produc gaze ca - varza, conopida, oua, fasole, mazare, cartoful, ceapa - astea in special si fara prajeli.
Daca nu mai ai diaree este bine, poti manca chefir, supa crema pe care am scris-o mai sus, cea in care se pune si lingura de ulei de masline, sarea si patrunjelul la sfarsit. Nu se fierbe cu uleiul si sarea. nu se pune piper :(((, nici smantana :(((((
Poti sa o mananci cu crutoane - painea cubulete uscata, nu prajita.
Mai poti sa faci si orez fiert cu morcov - pentru inceput pui morcovul intreg, apoi il pasezi cand este fiert. Nu il manca asa, ca sa nu intre la diverticuli.
Mai tarziu, il poti rade in orez si fierbi cu el asa ras. Tot la sfarsit sa pui sarea si uleiul si partunjelul
Ca sa nu te constipi totusi ar trebui sa arunci prima apa de la orez, dupa ce a fiert cateva clocote si pui alta apa fierbinte
La o cana orez - 3 cani apa si un morcov pe care il pui dupa ce ai aruncat prima apa. Nu pui ceapa!
Compotul eu stiu ca face gaze...mie cel putin imi face.
In nici un caz sa nu ii pui zahar macar. Eventual poti sa bei dupa 3-4 zile de regim cu supa crema, piept de pui fiert, chefir si orez. Chiar si astea sa le mananci pe rand, nu le amesteci.
Flora intestinala se va reface in timp dar va trebui sa nu mai mananci alimentele care iti fac gaze, mai ales varza, fasole, mazare, ou, dulciuri.
Peste un timp o sa poti sa mananci ou fiert moale, dar nu chiar acum. Eventual doar galbenusul - cel putin peste o saptamana de regim, cand nu mai ai gaze. Poti in schimb sa mananci mere coapte...fara nimic inauntru.
Pui 4 mere pe o tavita si bagi la cuptor. Sunt foarte bune.
Cartofi sa mananci mai rar si in nici un caz mai devreme de o luna (de acum in colo). Evita si mancarurile de cartofi cu sos de rosii si ceapa.
Rosiile impreuna cu amidonul din cartof fac gaze si irita colonul, iar daca mancarea mai sta si un timp la frigider...
Poti sa faci sosul cu carne separat si cartofii separat, fierti patratele sau piure.
Asa cum se mananca si la restaurant!!! Mai schimbi si tu putin retetele si o sa iasa chiar ceva foarte bun.
Lasa mai intai colonul sa se linisteasca.
Dupa simptome cred ca ai avut ceva la diverticuli, nu colon iritabil.
Poate o diverticuloza dar este mai simplu sa spuna ca ai colon iritabil. Cauta pe net diverticuloza simptome si vezi daca asa ai avut tu.
Spui ca te-a durut in stanga, exact acolo se afla diverticulii, practic colonul face asa, o armonica pentru a cobora spre rect. La armonica, intestinul poate sa se dilate facand asa, ca niste pungute la unele persoane, intra alimente acolo si se pot infecta. Atunci apare si temperatura. Ai avut noroc ca probabil, cu diareea, s-a putut goli intestinul.
De aceea nu este bine sa ieii antidiareice imediat ci sa lasi colonul sa se goleasca complet mai intai. si sa te hidratezi bine pentru a compensa lichidele pierdute. Asta este forma lui de aparare cand simte ca este ceva toxic acolo.
Daca ai facut coprocultura si nu a iestt nimic, poate asta a fost. Mergi pe regim deocamdata.
Diverticulii se vad doar la colonoscopie, dar un gastroenterolog bun si-ar fi dat seama dupa simptome...numai sa vrea si sa fie atent la pacient.
0
11-09-2011, ora 14:55
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Zici ca ti-e foarte sete. Ai cumva diabet? Si asta mai poate da ceva deranjamente. Verifica-ti glicemia neaparat.
0
11-09-2011, ora 16:26
ancatoderean
Nu este medic/terapeut
ancatoderean
mi-am facut analizele de 2 ori anul asta, imi iese bine glicemia..is perfecte, medicul zicea ca are ceva legatura cu digestia..chiar nu mai stiu ce sa fac..
0
11-09-2011, ora 17:15
ancatoderean
Nu este medic/terapeut
ancatoderean
am uitat sa specific ca mi s-a dat de medicul internist si codeina, dar am avut dureri mari de cap in timp ce il luam si am oprit trat cu acesta, acela m-a si constipat f tare..trebuia oare sa il iau in continuare?
0
11-09-2011, ora 18:12
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu, codeina da si dependenta. Este bine ca glicemia este buna
Dupa atatea deranjamente la colon, cred ca ar trebui facuta o verificare vaginala, sa nu se fi facut si o infectie vaginala.
Bacteriile pot traversa membrana intestinala si ajung in vagin. Bacteriile de acolo pot crea sau intretine un dezechilibru intestinal.
Ar trebui sa iti faci o analiza de - secretie vaginala cu antibiograma - ca sa vezi daca sunt ceva bacterii patogene sau chiar fungi.
Antibiograma trebuie facuta neaparat deoarece acolo scrie la ce antibiotice este sensibila bacteria si la ce este rezistenta, ca sa nu faci tratament gresit.
O candidoza vaginala poate sa intretina deranjamentul intestinal deoarece fungi sunt si in colon. Bacteriile si fungii trebuie sa stea intr-un anumit echilibru in corpul nostru ca sa fie sanatos.
Daca s-a produs un dezechilibru si s-au inmultit fungii, in colon nu ai cum sa stii, dar vaginal poti sa faci aceasta analiza de secretie.
Pentru recoltare, nu te speli in vagin si nu ai contact sexual cu 48 de ore inainte.
0
04-10-2011, ora 15:51
ancatoderean
Nu este medic/terapeut
ancatoderean
Buna ziua!Am terminat cu tratamentul si cu tot.am fost bine o perioada, doar la regim, si totusi tot nu ma simt bine, chiar nu stiu ce sa mai fac, medicii de aici, chiar nu pot sa mai am incredere, azi am mancat dovlecel la cuptor cu carnita si cu cascaval, si iar am avut crampe, chiar nu stiu de ce nu pot scapa de simptomele astea ciudate, ce pot sa zic e ca nu pot manca paine proaspata, am mancat o gogoasa facuta acasa, nu m-am simtit nici dupa ea bine, si inca dupa fructe proaspete si legume, orice tip, doar daca le mananc fierte, sau la cuptor...acum ma simt pur si simplu deprimata, mi-e teama sa nu am ceva grav
0
21-10-2011, ora 00:10
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ai facut o ecografie la colecist (fiere) si pancreas?
Sa nu fie ceva pietre acolo, iar colecistul inflamat apasa pe ductul pancreatic si nu se mai elibereaza cum trebuie sucurile pancreatice. Asa apar dereglari ale digestiei.
Te doare cand stai in picioare si cedeaza durerea daca te asezi si te apleci inainte?
Ti-a dat doctorul ceva tratament pentru fluidificarea bilei?
Mai poate fi si ceva la colon, poate un colon iritabil.
Sau sa nu fie o candidoza intestinala. Ca sa fie asta, ar trebui sa ai si vaginal sau nazal.
Candida se gaseste in flora intestinala oricum, dar daca apare un dezechilibru, se inmulteste mai mult.
Vorbeste cu doctorul despre toate acestea.
Eventual, vezi intai cum stai cu colecistul si pancreasul. Faptul ca ai crampe, ar putea sa indice pietre la fiere sau macar o fiere mai groasa.
Incearca si varianta asta si intreaba medicul.
0
21-10-2011, ora 00:17
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Nu mai manca gogosi si cascaval, nimic gras - smantana, lapte gras, unt. Cred ca fierea are probleme.
0
21-10-2011, ora 22:49
ancatoderean
Nu este medic/terapeut
ancatoderean
Buna seara, am facut ecograf, bila e mica, ficat normal, rinichi totul e in regula, iar in momentul in care a pus ecograful in partea stanga, si a pornit incat se auzea asa o galagie, a zis "Uite aici e problema, a zis ca e foarte agitat colonul, l-am intrebat ce poate fi a zis ca e colon iritabil cu ceva legatura gastro nu stiu cum, nu stiu exact, mi-a dat tratamentul cu kreon, esomeprazol si eubiotics, a zis ca daca nu voi fi bine in 2 saptamani sa ma intorc pt internare, am fost bine, si revine exact cand ma astept mai putin.cand mananc ceva ce mananc de obicei, ce stiu ca nu imi cade rau..acum am luar argila, si parca dupa argila ma simt mai bine, cred ca e singurul medic dupa care pot zice ca is ok, acum is curioasa cat va tine...
0
21-10-2011, ora 22:50
ancatoderean
Nu este medic/terapeut
ancatoderean
aaa, am uitat sa zic ca eu is diagnosticata de pe la 18 ani cu dischinezie biliara, acum nu se vede nimic, totul e in ordine
0
23-10-2011, ora 14:38
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Vezi, ai deja o problema la vezica biliara.
Probabil ca s-a mai ingrosat bila din cauza alimentatiei necorespunzatoare -cu multe grasimi, poate nici nu te-ai hidratat cum trebuie o perioada.
De ex. daca trec cateva ore si nu bei apa...avand deja probleme cu bila, aceasta se ingroase, iar cand mananci si trebuie sa se verse bila - fiind prea groasa, iti da acele deranjamente intestinale.
Mai ales daca blocheaza si ductul pancreatic.
Ar trebui sa tii un regim alimentar si mai ales sa bei des apa. Asa, cate o inghititura, doua, mereu, chiar daca nu ti-e sete - ca sa stimulezi putin bila si sa nu se ingroase.
Ar trebui sa te vada un gastroenterolog si poate iti da ceva pentru fluidificarea bilei. Sa vada si daca ai ceva pietre la bila.
Kreonul pe care l-ai luat tu, este un supliment de enzime pancreatice, nu pentru bila.
0
23-10-2011, ora 20:59
tema
Nu este medic/terapeut
tema
pietrele la bila si structura organelor se vad bine la ecograf 3D sau 4D.
Poate ar fi bine sa te interesezi unde exista asa ceva in orasul tau, sau intr-un oras apropiat si sa mergi cu programare.
Te poti duce dimineata si te intorci seara sau cand este o cursa, cu autocarul.
Sunt firme care fac curse din ora in ora - asta daca exista si in orasul tau.
0
24-10-2011, ora 22:43
ancatoderean
Nu este medic/terapeut
ancatoderean
Va multumesc din suflet pentru toate sfaturile, ma simt si eu mai linistita daca am cu cine sa vorbesc si sa intreb despre pb mele, am sa va anunt ce am rezolvat, sper sa ne mai auzim, multumesc inca o data pt tot.
0
28-11-2011, ora 21:43
mago24
Nu este medic/terapeut
mago24
Am si eu o durere in capul piptului mai pronuntata dupa mese si de multe ori sub coaste mai mult in dreapta, care urmeaza cu o balonare de multe ori si bolboroseste pe deasupra.Am facut ecografie toate ok, dar iau pansament pt stomac si ceva care linisteste stomacul nu spun denumurile ca nu sin aceleasi cu cele romineti, si totusi durerea perista balonarea nu mereu, ce credeti ca am, ca gastrita stiu ca am mai de mult, poate e ceva mai grav ca am si stress...cine nu are?
0
28-11-2011, ora 22:53
tema
Nu este medic/terapeut
tema
mago24, spui ca ai gastrita, asa ca este posibil sa ai helicobacter pylori.
Totusi, este posibil sa ai o problema la colecist, probabil ca ai o bila mai groasa.
Numai doctorul poate face diferenta intre acestea doua.
Poti incerca sa bei doua linguri de ulei de masline extravirgin inainte de masa - are o actiune benefica in cazul problemelor la stomac, dar si dreneaza bila. Deci, te ajuta in ambele cazuri.
Pentru drenarea bilei, daca ai timp, e bine sa stai 20 de minute culcata pe partea dreapta, dupa ce ai baut uleiul de masline.
Daca este de la bila prea groasa, in cateva zile ar trebui sa te simti mai bine, deoarece se mai dreneaza. Daca este de la stomac, poate ar trebui sa faci o analiza de depistare - helicobacter pylori.
Se poate face depistarea si din sange, sau fecale, nu numai prin gastroscopie.
Tine si un regim fara grasimi, smantana, unt, frisca. Fara varza, fasole, cartofi fierti sau la cuptor, orez.
Cauta pe net - bila lenesa - unde o sa gasesti ce poti manca si ce nu si mai cauta - gastrita dieta
Daca iritarea gastrica este de la bila, ar putea sa iti dea doctorul un medicament care - fluidifica bila si usureaza eliminarea ei
Mergi la doctor si intreaba.
0
28-11-2011, ora 23:41
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ai grija ca unele medicamente care fluidifica bila nu se iau in puseul dureros ca sa nu forteze bila. Trebuie sa citesti prospectul ca sa fii sigura cum trebuie administrate si deasemenea sa intrebi doctorul sau farmacistul.
0
29-11-2011, ora 00:43
mago24
Nu este medic/terapeut
mago24
nici nu stiti cit de mult ma ajutati si ma indrumati, sa aveti numai bine si sanatate multa va doresc, si cind aflu ce este sau exista vreo schimbare am sa va scriu.multumesc f.mult
0
29-11-2011, ora 13:16
tema
Nu este medic/terapeut
tema
In legatura cu uleiul, sa nu il bei inainte de a pleca de acasa...deoarece acesta ajuta si ca sa nu fii constipata.
Adica, poti merge la wc, cam in jumatate de ora sau o ora. Dar nu neaparat.
Ti-am spus asta doar ca sa stii ca este eficient si in constipatie.
Incearca si tu sambata sau duminica, sau cand vii de la servici, pentru a vedea cum reactioneaza organismul tau.
Eventual ia intai doar o lingura si vezi. Asta depinde de metabolismul fiecaruia, daca este mai lent sau mai rapid.
Dupa ce bei uleiul de masline, bea si cateva inghitituri (rare) de apa calduta, cam jumatate de pahar - nu rece si nici prea calda. Astfel stimulezi bila sa se evacueze.
Daca vezi ca nu ai ceva la stomac si cu regim nu mai ai acele dureri dupa ce mananci, poti pune in ulei si cateva picaturi de lamaie si apoi bei apa calduta.
Functioneaza mai bine asa pentru bila.
Deasemenea, bea apa cate putin pe tot parcursul zilei, sa nu treaca o ora fara sa bei apa ca de aceea se ingroasa bila.
Asta va trebui sa faci mereu. Cum uiti si mai scapi...un cozonacel...iar ai probleme.
0
24-02-2012, ora 14:09
ancatoderean
Nu este medic/terapeut
ancatoderean
Numai nu scap de crampele astea.si gazele urat mirositoare, acum o luna am luat Normix, Seltraz si Biofloran, exact o luna am fost bine, deja de 2 zile iar ma simt aiurea.ce sa fac??Am zis ca ma duc si imi fac din nou analiza de Helicobacter din scaun, mai iau seltraz si biofloran, le iau de capul meu, tratamentul de la medicul de familie e gata..nu stiu ce sa mai fac..beau ceaiuri de menta..de chimen.apa plata doar..si mananc numai la regim, strict la regim..is cu moralul la pamant, mi-e foame si pofta de mancaruri, am doar 50 kg..sa ma ajute cineva cu un sfat, va rog frumos..
Plus am o durere in partea dreapta sub coaste, ca si cum m-ar taia cineva..nu e permanenta, din cand in cand?sa fie ceva de la ficat?si simt pe intestin ca si o adicitate, scaun am zilnic..nu e diareic, cat am luat trata cu normix a fost normal, acum e iar mai moale..
0
28-10-2012, ora 19:11
florin mc
Nu este medic/terapeut
florin mc
am aceleasi simptome si ma aflu exact in aceeasi situatie si sunt curios daca ai gasit o solutie
0
01-02-2016, ora 13:45
herodot
Nu este medic/terapeut
herodot
Pentru ancatodorean si florin mc, ati reusit sa aflati ce aveti? Probabil dupa simtome sunt diverticuli la colon. Se fac de obicei in partea stanga a colonului iar mai rar in partea dreapta. La ecografie nu se vad, cel mai bine se vad la clonoscopie sau CT (compiuter tomograf), neaparat unul din aceste doua teste sa le faceti si veti depista cam orice problema ati avea teoretic.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apare greața în sarcină?
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  • Topul alimentelor ce produc gaze (balonare)
  • E normal să mă balonez atât de tare indiferent ce și cât mănânc?
  • Balonare imediat după masă - cauze și tratament
  • Topul alimentelor care provoacă balonare
  • Senzația de greață după masă - afecțiuni posibile
  • Balonarea: alimente de evitat și ce să adaugi în dieta ta
  • Noi metode de a preveni balonarea în cazul dietelor bogate în fibre
  •