BRGE, ESOFAGITA TIP C

24-04-2013
monicaharja
Nu este medic/terapeut
monicaharja
Buna ziua d-le doctor,
Sotul meu (53 DE ANI) a fost diagnosticat in urma endoscopiei cu esofagita tip C, si ulcer bulbar, gastruduodenita eroziva.Acum este sub tratament cu Controloc de 40 mg/2 ori/zi timp de o saptamana si apoi alte 7 saptamani cu un singur comprimat de controloc, epicogel si motilium si suntem chemati la o alta endoscopie la terminarea celor 2 luni de tratament.Niciodata nu s-a plans de arsuri dureri, nu bea nu fumeaza, face sport si nu manca (asta inainte de diagnostic) decat carne de pui la gratar sau fiarta orez fiert, supe, ciorbe doar niciodata prajeli, peste la gratar fructe si legume foarte multe, bea ceaiuri preventiv si ne intrebam cum e posibil sa aiba asemenea afectiuni, fara sa fi avut niciodata nici un simptom. E posibil ca boala sa fie declansata de alti factori ?E ingrijorat sa nu aiba ceva grav la esofag, intrebarea noastra e daca aceasta esofagita e vindecabila avand in vedere ca e gradul C. trebuie sa il mai vada si alt medic sau sa asteptam urmatoarea endoscopie.Acum mananca doar legume si fructe fierte se teme de orice...
Totul a debutat cu o tuse seaca, tuse care a declansat un sughit persistent, febra, lucru care ne-a facut sa credem ca e doar racit, Sughitul nu trecea cu nimic decat cu apa bauta dintr-un pahar printr-un servetel, dar care se declansa din nou la tuse si tinea in jur de 2 ore.Mentionam ca in tot timpul asta nu a avut nici un alt simptom, de aciditate, durere, arsura ci doar o salivatie abundenta care a aparut a treia de la aparitia tusei si a sughitului si astfel am ajuns la gastroenerolog.Sughitul a cedat la o saptamana dupa (exact la 2 zile de la tratamentul prescris de medicul gastroenterolog).Singurul simptom care a aparut acum e o tuse seaca care tine putin seara inainte de culcare.
Mentionam ca in urma ecografiei a fost diagnosticat cu o splenomegalie grad 1, s-a exclus problema hepatica deoarece ecografic ficatul nu are nimic, teste hepatice normale si testele pentru hepatita B si C negative, la fel si analizele celelate au iesit bune.Poate ceaiurile pe care le bea preventiv pt prostata (ghimpe si pufulita ) sa aiba vreo influenta? Poate sa mai manance cereale la micul dejun, de obicei consuma fulgi de ovaz cu lapte mai are voie sa manance cereale acum? Ce ne sfatuiti e vreun motiv sa fim ingrijorati se poate trata sau sa avem rabdare si sa urmam tratamentul in continuare pana la urmatoarea endoscopie.
Va multumesc mult!
1 comentarii
0
24-04-2013, ora 13:48
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cereale poate sa manance.. Lapte dulce.. NU
Ulcerul poate sa se formeze si pe baza stresului, fricii si a nervozitatii !
este obligatoriu sa urmati tratamentul sa faceti endoscopia ca sa vedeti diferenta
si numai dupa asta sa va ganditi daca e cazul de mai facut investigatii sau nu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.