Ati trecut prin asa ceva?

08-11-2010
europa_de_est
Nu este medic/terapeut
europa_de_est
Va rog mult, daca cititi acest mesaj, si stiti ceva, sa-mi raspundeti referitor la diagnosticul pus, locul unde ati gasit specialistul potrivit si tratamentul recomandat.Eu am probleme din vara, din iunie mai exact. Dintr-o persoana sanatoasa si optimista am ajuns sa ma gandesc daca mai apuc luna urmatoare. De ce? Pentru ca ma invart intre diagnosticuri diferite si medicii ma declara sanatoasa( verbal, pentru ca, pe hartie, imi mai dau cate vreo analiza de facut, refuzand sa-mi scrie ca sunt sanatoasa). In vara am inceput sa tusesc. Vreo luna de zile am tinut-o asa pana cand am primit un medicament pentru astm si-am scapat de ea.In acelasi timp vocea mi s-a deteriorat si nici n-am mai putut manca( pierise si pofta de mancare dar imi simteam si esofagul dureros atunci cand inghiteam mancarea). Am reinceput sa mananc cu peritol, calmepam si coaxil, prescrise de medic. Nemancarea mi-a adus dureri continue de stomac, dureri pentru care alt medic mi-a prescris almagel. Apoi am tusit cu sange.A treia radiografie pulmonara, niciun diagnostic. La doua zile de la inceperea tratamentului cu almagel au inceput si durerile in gat, in partea stanga dar nu la amigdale ci mai jos. Am stat doua saptamani dupa care am mers iar la medicul de familie. Cred ca a devenit alergic la figura mea.Eram la inceputul lunii august, cred. Coltea, Klacid si bioparox, prescrise fara numar de zile, fara diagnostic.Fara chemare la control, fara rezultat favorabil in evolutia bolii.Mi-a pierit si vocea cam 75 %. Medic de familie. Institutele Parhon si ORL. Nodul si chist pe lobul stang al tiroidei. Dozare de hormoni, tiroida cu functionare normala, nu influenteaza gatul, vocea. Institutul Hociota : laringita catarala, nodul tiroidian, fara tratament. Revin cu radiografie la sinusuri. Nimic deosebit pe radiografie. Acasa iau albus crud de ou, cu miere. Vocea incepe sa revina, durerea din gat nu dispare. Merg la control la ORL si medicul se uimeste auzindu-ma vorbind. Ma intreaba ce-am luat.ii spun si zambeste sceptic. Imi da o doza de antibiotic pentru un ganglion de la gat inflamat ( fusesem si racita) si ma trimite acasa. Revin dupa doua saptamani. Imi spune ca sunt sanatoasa tun desi eu ii spun ca ma doare gatul in continuare( se uita spre asistenta si-i spune:, , - Auziti doamna, eu o fac sanatoasa iar doamna spune ca s-a vindecat cu albus de ou! " mai sta putin si se enerveaza, , - Astea-mi sunt limitele, eu atat pot sa fac, mergeti la altul mai bun ca eu nu sunt in stare! Sunteti sanatoasa!" Accept resemnata ce-mi spune si zic:, , Va cred dar treceti-mi va rog frumos, pe hartie, lucrurile astea pentru ca pe mine tot ma doare gatul! Poate capul meu e bolnav insa si el daca e vinovat inseamna ca tot am ceva."
Se uita la mine si-mi scrie cum i-am cerut:, , Se recomanda exudat faringian si lingual"A scapat de mine pentru ca eu sper sa nu mai trec pe-acolo vreodata.Ce fac mai departe? Acum ma ustura si limba si pe margini este iritata; intr-o parte e mai ciudata si ma si doare destul tare( pe partea stanga, bineinteles). Intre timp am facut si endoscopie digestiva pentru a vedea daca am boala de reflux. Nu am; am o gastrita care, dupa spusele medicilor, nu mi-ar putea provoca dureri in gat cat timp esofagul e curat, curat. Exudatul nu arata existenta vreunor germeni deosebiti.Incotro s-o mai apuc? Muncesc de 20 de ani; n-am avut o zi concediu medical si nici boli deosebite n-am avut pana asta vara. Mai raceam din cand in cand si ma mai durea stomacul uneori, cand stateam aplecata mult timp si nu mancam. Daca ati trait experiente asemanatoare va rog mult sa-mi raspundeti! Mi-e groaza sa mai merg la medici, sa cheltuiesc bani si sa nu ma insanatosesc. Multumesc mult!
2 comentarii
0
14-11-2012, ora 20:01
tytytytus
Nu este medic/terapeut
tytytytus
ati rezolvat problema de sanatate prezentata, ma confrunt cu aceeasi situate.daca se poate as dorii sa aflu cum sa rezolvat multumesc
0
26-11-2012, ora 08:52
miha87
Nu este medic/terapeut
miha87
Asa e si medicul meu ii spun ca ma doare una alta si ea ma tr la psihiatrie, si eu am o senzatie de os de peste in gat nu stiu ce sa ma mai fac cu ea..azi mi-am facut un exudat astept raspunsul.(europa_de_est) dvs ce ati rezolvat, v-ati vindecat?sanatate multa!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.