Atacuri de panica severe !

21-09-2011
DanielaMicky
Nu este medic/terapeut
DanielaMicky
Buna ziua,
Am 22 de ani si de aproximativ 2 luni ma confrunt cu o problema destul de grava zic eu.. in sensul ca : In urma cu 2 luni Ziua ma simteam ft bine nu aveam nici o problema insa seara ( uneori, nu mereu) faceam atacuri de panica care se manifestau prin agitatie.. tahicardie si o frica pe care nu mi-o pot explica pt ca nu-mi era frica de ceva anume ci pur si simplu imi era frica.. luam o jumatate de alprazolam si adormeam.. insa de 1 sapt.. atacuri acestea s-au cam agravat in sensul ca seara ma cuprinde frica si de teama ca as putea sa fac iar un atac de panica chiar ajung sa-l fac.. si ma cuprinde agitatia.. tahicardia.. incepe sa imi borboroseasca groaznic burta sa simt o jena in stomac si chiar sa am si stari de greata.. totodata merg foarte des la toaleta sa urinez... am ajuns sa iau si distonocalm si alprazolam 1 jumatate si extraveral si carbune medicinal pt borborisme. Nu stiu ce sa mai fac ca sa scap de starile astea pt ca in timpul acela imi este rau ma ia si cu lesin din cauza agitatiei si nu pot dormi.. acum ma simt toata ziua obosita, molesita, mi-e somn.. desi dorm 9 ore pe noapte cand ma trezesc ma trezesc obosita.. as dormi continuu si starile astea de somnolenta au aparut de la primele atacuri de panica de acum 2 luni. Nu fac in fiecare seara dar odata la 3 zile tot ma apuca. Nu stiu ce sa fac oare exista vreun tratament special pt asa ceva ? Imi este frica sa nu ajung dependenta de somnifere si calmante.
12 comentarii
0
21-09-2011, ora 15:42
DanielaMicky
Nu este medic/terapeut
DanielaMicky
De 1 luna sunt intr-o stare vegetativa nu sunt in stare sa fac nimic.. As sta toata ziua si toata noaptea in pat.. ma misc precum un melc. Acum nici pofta de mancare nu mai am.
0
21-09-2011, ora 16:13
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
Buna Daniela, in primul rand cine ti a prescris medicamentele pe care le iei? Te ai adresat unui medic ?Ti-a stabilit un diagnostic sau iei tu de la tine putere? Acum e normal sa te misti ca un melc pt ca sunt reactiile lor adverse.
0
21-09-2011, ora 16:18
DanielaMicky
Nu este medic/terapeut
DanielaMicky
nu.. eu am luat distonocalm pt ca fac tahicardie si ma linisteste iar alprazolam iau ca sa adorm pt ca nu reusesc sa adorm. Nu am fost la medic pt ca nu stiu la ce medic sa ma duc.. la psihiatru.. chiar nu stiu.. pt ca la mine totul este pe sistem nervos si nu as vrea apoi sa stau sedata tot timpul si nici nu stiu cum as putea sa scap de starile astea astfel incat sa nu mai iau nici distonocalm si nici alprazolam.
0
21-09-2011, ora 16:22
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
Cred ca ar fi bine sa te duci la un consult psihiatric. In niciun caz nu mai lua sedative fara sa ai indicatie de asa ceva. s-a intamplat ceva iesit din comun acum 2 luni, ai avut vreo suparare, vreun stres?pt moment, iti recomand sa lasi alprazolamul si sa incerci Sedatif PC, un produs homeopat pana cand ajungi la medicul psihiatru. Esti ca un melc de la medicamentele pe care le iei.
0
21-09-2011, ora 16:22
DanielaMicky
Nu este medic/terapeut
DanielaMicky
referitor la diagnostic.. stiu sigur ca sunt atacuri de panica pt ca atunci cand iau distonocalm ma linistesc. Si numai seara inainte sa adorm fac atacurile astea. la inceput le faceam de frica, ca nu puteam sa adorm iar acum le fac de frica de a le face... :))
0
21-09-2011, ora 16:24
DanielaMicky
Nu este medic/terapeut
DanielaMicky
Am fost foarte stresata in perioada mai-iunie. Sunt si o fire impulsiva.. nervoasa.. mai ales in perioada menstruatiei sunt ft nervoasa imi sare tandara din absolut orice si am si stari depresive tot in aceeasi perioada.
0
21-09-2011, ora 16:31
Dr. Nicoleta Grigore
Endocrinologie, Bucuresti
Dr. Nicoleta Grigore
E bine ca recunosti ca ai niste probleme, asa ca ar fi bine sa vb cu un psihiatru despre ele, sa te confesezi cuiva specializat care te poate ajuta. bafta!
0
21-09-2011, ora 16:36
DanielaMicky
Nu este medic/terapeut
DanielaMicky
Multumesc pt raspunsuri o sa incerc niste psihoterapie sa vedem.. Doamne ajuta !
0
21-09-2011, ora 17:31
diana431
Nu este medic/terapeut
diana431
E important sa te duci la psihiatru cand ai atacuri de panica sau anxietate..iti este de ajutor si te linistesti numai cand vezi ca cineva te intelege, ca cineva te ajuta..si eu tot de 2 luni sufar de anxietate si atacuri de panica..mi le provoc singura tocmai de frica ca o sa-mi apara..noaptea abea daca adorm, tremur, insa psihiatrul mi-a prescris ceva ce ma ajuta sa am un somn cat de cat linistit.e important sa iei pastile fix cum iti spune medicul.
Mai scrie daca mai vrei sa vorbesti despre asta
0
21-09-2011, ora 17:34
Dr. Adina Petrica
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Adina Petrica
Din ceea ce descrieti acestea sunt simptomele unei tulburari de panica, adica atacuri de panica repetate, care apar din senin si instalarea fricii ca un nou atac ar putea sa apara oricand. Toate simptomele fizice (inclusiv tahicardia si cele digestive) precum si senzatia ca lesinati fac parte din tabloul clinic tipic.
Lipsa poftei de mancare si a energiei, precum si oboseala permanenta pot fi consecinte de asteptat in contextul unei anxietati atat de intense care pentru organism reprezinta o situatie de stres cronic.
Alprazolamul si Distonocalmul rezolva anxietatea doar pe moment, nicidecum nu amelioreaza problema sau cauzele ei pe termen lung. Cea mai indicat solutie ar fi ca sub supravegherea unui medic psihiatru sa combinati tratamentul medicamentos corect (un antidepresiv care sa restabileasca echilibrul neurochimic pe termen lung) cu psihoterapie.

Cu respect,
Dr. Adina Petrica
Medic specialist psihiatru
0
21-09-2011, ora 18:18
CRIS_LIA
Nu este medic/terapeut
CRIS_LIA
ti-am trimis un mesaj privat
0
29-05-2012, ora 21:41
DanielaMicky
Nu este medic/terapeut
DanielaMicky
Buna,
A trecut ceva vreme de cand am postat acest subiect. Am scapat de aceasta problema in scurt timp cu ajutorul unui produs naturist numit Emo CAlm de la plafar. Acum ma simt foarte bine, dorm..nu mai am probleme :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: