Atac panica, anxietate

02-01-2016
Vlad1989
Nu este medic/terapeut
Vlad1989
Buna am 26 ani, problemele mele au inceput acum 3-4 ani.Intr o zi in timp ce eram la servici am mers sa mi cumpar de mancare in oras, deodata am simtit ca ma lasa picioarele, ca nu mai vad bine, inima a inceput sa imi bata f.tare senzatie de lesin.M am dus la spital loc in care eu nu am mai fost niciodata, mi au dat ceva calmante nu mai stiu ce, si m am linistit.Am crezut ca totul sa terminat at doctori spundandu mi sa nu mai beau asa mult cafea ca in rest sunt ok.A doua zi simptimele au revenit, nu la fel de accentuate dar, constante, pe care le am si acum dupa 4 ani,
din senin am o stare de moleseala in maini, frica continua de a nu lesina, dezechilibru in picioare, cateodata dureri de cap, am impresia ca tremur, iar in piept si in burta am o senzatie de greu de apsare, tote apar din senin, +ca tot timpul sunt pesimist si pun doar raul in fata, sunt trist, am impresia ca mie nu o sa mi iasa nimik, desi toate ce imi propun imi iasa, peste starile de irealitate am trecut care au fost cele mai groaznice, atac de panic ca cel de la care a pornit tot am mai avut 2 restu a fost mai slabe, in sensul ca le am putut controlo, de multe ori ai cu ajutorul unui medicament extraveral de care nu abuzez doar cand nu mai pot singur iau unul, incerc sa l evit.Am fost la doctori mi am facut nenumeroase Ekg, holter, sange, tot sg problma tensiunea mare, 145/95
in rest sunt ok.La psihiatru nu am fost pt ca nu am vrut, sunt sofer profesionist si trebuie sa fiu cu capul limpede, chiar daca imi este foarte greu simt ca mai pot lupta cu anxietate.Daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi.v as fi recunosctor.Multumesc
5 comentarii
0
02-01-2016, ora 20:19
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara Vlad,
din moment ce ai scris aici, stii ca ai anxietate. Ai citit probabil comentariile si postarile de pe forum, asadar nu stiu la ce sfaturi te astepti si mai ales, de la cine :). Pot cel mult sa-ti recomand psihoterapie cognitiv-comportamentala, de departe cea mai utila in tulburarile anxioase. Dar pt asta e nevoie ca tu sa vrei sa schimbi ceva si sa ai asteptari realiste, ceea ce e putin probabil, din moment ce te-ai oprit la acele analize medicale pe care spui ca le-ai facut si la autoadministrarea de extraveral. Poate ca mersul pe la controale te-au facut sa-ti pierzi increderea in specialisti, insa abordarea cea mai eficienta in cazul tau ar fi: psihiatru + psihoterapeut. Pt ca tu se pare ca ai si depresie, din moment ce mentionezi pesimismul si tristetea, ca fiind prezente. Poti folosi o multime de terapii alternative(Bowen, BACH, EFT, carnio-sacrala, Reiki, etc), naturiste sau de alta natura, dar ele nu vor reusi sa iti schimbe gandirea care sta la baza tulburarilor tale psihice si vor aduce un superficial echilibru, mai bine zis de scurta durata. Pt ca, dupa cum sigur ai observat, sunt tulburari si nu simple stari.
Si daca ai lua in calcul costurile reale ale tuturor analizelor pe care le-ai facut, costurile oricarei terapii alternative ai incerca, garantez ca tot cu psihoterapia si psihiatria ai rezolva mai eficient(si pe termen lung) si mai convenabil financiar vorbind, suferinta ta.
0
03-01-2016, ora 00:20
Vlad1989
Nu este medic/terapeut
Vlad1989
Multumesc de raspuns, nu bani sunt neaparat problema, cat timpul si poate frica de a incerca, si din ce m am interesat in orasul care stau nu prea sunt psihoterapeuti...dar luni voi incerca sa fac o programare, deoarexe sunt curios de rezultate, totusi cu mersul la medici am vrut sa exclud orice probleme fizica.sa fiu sigur ca nu am nimic.
0
03-01-2016, ora 12:44
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Vlad, e normal sa-ti fie frica, insa poti depasi frica mergand la medic sau la psihoterapeut si observand ca obtii rezultate bune. Era normal sa elimini posibilele probleme de natura fiziologica, dar au trecut totusi 3-4 ani in care ai insistat doar in aceasta directie, fara a-ti orienta atentia spre partea psihica. Dar e de inteles, pt ca si medicii (nu toti, dar se pare ca tu ai nimerit unii care fac asta) contribuie la mentinerea anxietatii prin trimiterea la toate specialitatile medicale pt consultatii, in loc de a va explica de unde vi se trag simptomele, ce reprezinta ele cu devarat. Acum e bine ca ai inteles unde trebuie lucrat de fapt si e foarte important sa te apuci de treaba. Altfel, in timp, tulburarile netratate devin cronice, deci nu are sens sa tot amani.
Daca imi spui din ce oras esti, poate te ajut cu un psihoterapeut - recomandare. Pt ca e important ca el sa aiba formare in psihoterapii cognitiv-comportamentale, fiind cum spuneam, cea mai eficienta abordare. Iar odata ce vei merge la psihoteraeut, iti va spune el daca se poate lucra fara medicamente - desi eu as recomanda sa incepi cu ambele, pt a avea rezultate palpabile. In timp, ti se va reduce medicatia, nu vei lua toata viata. Dar e neaparat necesar ca medicamentele sa fie combinate cu psihoterapia. Altfel, nu obtii rezultate durabile. Majoritatea pacientilor, cad observa primele ameliorari ale simptomelor (cu asta se incepe si in psihoterapie), cred ca gata, nu mai au anxietate si nu mai merg la psiholog :)! Mare greseala, pt ca evident, simptomele revin dupa un timp. Cata vreme nu ai umblat si la cauze, cand au ramas aceleasi strategii defectuoase de rezolvare a problemelor, e firesc sa revina in forta boala. De aceea, iti recomand sa fii perseverent si sa iti faci si temele pe care le vei primi. Rolul temelor este ca tu sa aplici si acasa ce inveti in cabinet, astfel incat la un moment dat, sa te poti descurca singur, fara psihoterapeut sau medicamente.
Succes!
0
03-01-2016, ora 13:30
Vlad1989
Nu este medic/terapeut
Vlad1989
Multumesc mult pentru sfat, sunt din Arad, problema cea mai mare este ca find sofer sunt plecat mult si nici nu stiu cand ajung...in ceea ce ii priveste pe doctori...daca dadeam peste cineva ok poate problema era rezolvata.Pot spune ca totusi din ce am citit aici sunt mai un caz mai fericit, pot iesi din casa singur sa umblu tot tara, nu am probleme cu somnu, dorm bustean :), sau stari de iriealitate pe acestea am reusit sa le depasesc acum episoadele astea cand simt cand mi e frifa sa nu lesin, si gandirea negativista, si frica in general, as vrea sa o elimin.Pot spune ca si de medicament nu sunt incantat pentru ca am inteles ca iti dau somnolenta si alte chesti.
0
03-01-2016, ora 15:24
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
pai atunci, mai bine gandeste-te la ce asteptari aveai cand ai scris pe forum :). Pt ca doctori nu, psiholog nu.ce iti doreai cu adevarat?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: