Atac de panica?!

15-07-2010
IulianaR.
Nu este medic/terapeut
IulianaR.
Sunt Iuliana, am 17 ani, si de cateva zile am o stare foarte ciudata de disconfort si neliniste.Totul a inceput intr-o seara cand dupa vizionarea unui film am simtit ca inima imi bate mai puternic decat de obicei si simteam o arsura persistenta in piept.M-am asezat in pat sa ma linistesc, crezand ca e din cauza ca am petrecut prea mult timp in fata calculatorului, insa starea s-a agravat, iar pe timpul noptii cred ca am avut febra, pentru ca m-am trezit cu o transpiratie rece si o stare de caldura alternata cu frisoane iar nelinistea din seara precedenta nu a trecut, ba chiar s-a agravat.De atunci(in urma cu aproximativ o saptamana) aceste stari apar de cateva ori pe zi.In timpul lor incep sa am ganduri cel putin ciudate, depresive, pur si simplu nu mai pot sa vorbesc cu nimeni, sunt foarte usor iritabila.Nu am vorbit cu parintii despre acest lucru pentru ca sunt foarte ocupati si chiar nu vreau sa ii deranjez cu problemele mele.Am tot asteptat sa treaca aceste stari si am tot cautat pe Internet.Majoritatea celor care aveau aceleasi simptome sufereau de atacuri de panica, insa ceea ce mi se pare anormal este faptul ca acestea dureaza destul de mult(in jur de doua-trei ore), iar din cauza lor nu reusesc sa dorm noaptea mai mult de trei patru ore si am ajuns in stadiul in care nelinistea este dublata si de oboseala.Nu stiu ce este in neregula cu mine, avand in vedere ca duc o viata sanatoasa nu consum alcool, nu fumez, nu pierd nopti, ba mai mult fiind in vacanta am timp de relaxare.M-ar ajuta enorm niste sfaturi.

Multa sanatate!
1 comentarii
0
17-07-2010, ora 18:50
ioan78
Nu este medic/terapeut
ioan78
Buna Iuliana !
Si eu sufar de aproape un an de atacuri de panica, dar acum mult mai rare si mai slabe in intensitate.
Iti recomand sa consulti un psihiatru pentru un tratament adecvat.
Eu am fost la psihiatru si mi-a dat bromazepam, nitrazepam, asentra si zyprexa, pe care nu le-am luat decat o luna iar zypexa o jumatate pt ca mi-a fost rau dupa ea.
Momentan mai iau cate un bromazepam doar daca nu reusesc sa ma controlez, asta inseamna unul la 2 3 luni.
Ca solutii alternative poti citi cartea panic away care pe mine m-a ajutat foarte mult iar ca tratamente naturiste poti sa bei ceaiuri de sunatoare iarpentru somn valeriana.
Doamne ajuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul