Astept un raspuns daca se poate urgent

23-11-2007
alinabiholar
Nu este medic/terapeut
alinabiholar
mama mea sufera de hipertensiune si inceput de diabet acum vrea sa inceapa o cura de slabire pe baza de plante naturale HCA va rog sa imi spuneti daca iar putea afecta oarecum sanatatea, sau daca pot aparea efecte negative adica din cauza boliilor sa se ingrase mai tare.va multumesc ast un raspuns urgent.
8 comentarii
0
24-11-2007, ora 00:00
N.
Identitate neconfirmată
N.
Va referiti la HCA Chitosan; HCA-acid hidroxicitric (extract din planta Garcinia Cambogia)?
0
24-11-2007, ora 00:00
alinabiholar
Nu este medic/terapeut
alinabiholar
da acesta este, va rog sa imi spuneti daca este bine sau nu sa il ia.ast raspuns.multumesc mult ca va interesati de mine.
0
24-11-2007, ora 00:00
alinabiholar
Nu este medic/terapeut
alinabiholar
HCA-acid hidroxicitric
0
24-11-2007, ora 00:00
N.
Identitate neconfirmată
N.
In cazul mamei dvs. se asociaza o parte din factorii de risc cardiovascular: obezitatea, hipertensiunea arteriala, diabetul zaharat si probabil hipercolesterolemia.

Avand in vedere indicatiile produsului mentionat, as putea spune ca in cazul mamei dvs. el devine util pentru efectul sau hipotensor (scaderea valorilor tensiunii arteriale), hipocolesterolemiant (scaderea valorilor colesterolului seric), hipoglicemiant (scaderea valorilor glicemiei). In ceea ce priveste scaderea in greutate, produsul mentionat poate fi considerat a fi doar un adjuvant.

Din cate stiu, contraindicatiile produsului se restrang la: copii mai mici de 12 ani, femei insarcinate, femei care alapteaza, persoane cu alergii la moluste si crustacee (Chitosanul este obtinut din carapacea crabilor marini rosii).

Eu personal NU sunt adepta unor cure de slabire care permit o slabire brusca (spectaculoasa). Inclin ca scaderea in greutate sa se faca ceva mai lent, iar pacientul sa reuseasca sa isi mentina ulterior greutatea atinsa printr-un regim alimentar "de intretinere".

Daca ati ales sa urmati un regim alimentar, este foarte important ca acesta sa fie alcatuit din 5 mese "mici" pe zi (3 mese principale si 2 gustari iar gustarile sa fie alcatuite din fructe). Foarte important este sa evitati "sa va infometati". Evitati de asemenea mesele rare si abundente si mai ales nu mancati pana la senzatia de saturare. Foarte important este sa mancati incet, fara graba (caci s-a demonstrat ca acest lucru favorizeaza punerea in greutate).Ora ultimei mese nu trebuie sa depaseasca ora 19.00. Evitati sa adaugati sare in mancare (mai ales ca mama dvs. sufera de hipertensiune arteriala). In plus, zaharul si dulciurile trebuie sa devina alimente uitate cu desavarsire in bucataria dvs. Va recomand doar consumul de apa plata. Va rog nu subestimati rolul exercitiului fizic (in cazul mamei dvs. plimbari zilnice pe jos).
Stiu ca este mult mai dificila scaderea in greutate fara astfel de suplimente insa eu totusi inclin balanta spre dieta si miscare, caci este foarte important ca rezultatele obtinute (scaderea in greutate) sa dureze! Va doresc multa sanatate.
Va doresc multa sanatate.
0
24-11-2007, ora 00:00
N.
Identitate neconfirmată
N.
Toate informatiile de mai sus se refera la Chitosan.
0
24-11-2007, ora 00:00
N.
Identitate neconfirmată
N.
Inca ceva: nu uitati ca suplimentele reprezinta abia a 3-a veriga la capitolul "scadere in greutate", dupa regimul alimentar si miscare.
0
24-11-2007, ora 00:00
alinabiholar
Nu este medic/terapeut
alinabiholar
Va multumesc din suflet pt sfaturi, chiar aveam nevoie de ele au ajuns chiar bine inainte sa inceapa sa ia acele pastile care se poate sa ii faca rau.multumesc inca odata.
0
24-11-2007, ora 00:00
N.
Identitate neconfirmată
N.
In legatura cu HCA (hydroxycitric acid) va trimit mai jos link-ul unui studiu efectuat in USA:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=9820262

Concluzia studiului se gaseste la finalul articolului.
Va doresc sanatate multa.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Muzica lui Mozart și Strauss pentru tratamentul hipertensiunii
  • Cofeina ar putea interacționa cu tratamentul hipertensiunii arteriale
  • Cât trebuie să fie tensiunea arterială normală?
  • Cum se măsoară tensiunea arterială?
  • Tensiunea arterială măsurată la domiciliu – imprecisă în 70% dintre cazuri (studiu)
  • Un nou contribuitor la bolile cardiovasculare
  •