Aspirina si sportul de preformanta

29-01-2010
sdaniel1
Nu este medic/terapeut
sdaniel1
Buna seara.

Sunt sportiv, si in aceasta perioada ma antrenez cu echipa in conditii "grele"(temperaturi foarte scazute, cum e iarna).Ma imbrac gros, dar tot transpir mult, si mi-a fost recomandat ca dupa un antrenament de alergare sa iau o aspirina.

Considerati ca e folositor acest lucru?Antrenamentele vor dura 2 saptamani; avand in vedere ca sunt sanatos, luarea aspirinei zilnic, dupa antrenament, imi poate afecta sanatatea in vreun fel?(bun sau rau).

Multumesc anticipat.
3 comentarii
0
29-01-2010, ora 19:30
sdaniel1
Nu este medic/terapeut
sdaniel1
De asmenea, daca dupa un antrenament greu de alergare prin zapada iau paracetamol, mi-ar putea afecta sanatatea in vreun fel?
0
29-01-2010, ora 23:34
scarface
Nu este medic/terapeut
scarface
Paracetamolul e foarte toxic, aspirina mai putin. Pt. cei vrei sa-ti intoxici corpul ? Doar ca transpiri ?
Ar trebui sa inlaturi cauza: sa te imbraci adecvat, deci nu prea gros si sa evit anumite haine si tesaturi care nu lasa aerul sa circule cum trebuie.
0
31-01-2010, ora 16:53
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Dupa antrenament te retragi repede in interior, te bagi sub dus, te schimbi cu haine uscate, bei un ceai fierbinte cu lamaie si gata. Nu vei pati minic, din contra, te calesti si nu vei raci chiar asa usor.Cum sa iei dupa antrenament mereu aspirina ? Aspirina iti usuca hainele de pe tine ?Asa uzi, transpirati, mai faceti si altceva dupa ? ramaneti afara ? Daca asa medic aveti la echipa faci bine ca mai intrebi pe forum cate ceva.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: