As putea slabii 15 kg cu aceasta dieta?

02-04-2012
Carla.Sorian
Nu este medic/terapeut
Carla.Sorian
Buna seara.As vrea sa slabesc in jur de 15kg, dar nu vreau s-o fac nici prea repede ca sa nu am probleme dupa.Am avut niste probleme de sanatate in septembrie 2011 si a trebuit sa ma tratez cu hormoni, ceea ce au dus la ingrasare.Nu am fost slaba niciodata, am 1.65m si am avut 55-56 kg, dar dupa tratamentul urmat am luat in greutate si akuma am 69-70kg.As dori sa slabesc dar nu vreau nici sa fiu infometata.Orarul meu nu imi permite sa ma duc la sala dar fac exercitii fizice aproape in fiecare zi acasa(fitness cu ajutorul unui cd).Chiar vreau sa functioneze aceasta dieta dar nu vreau s-o incep si sa nu slabesc pentru ca sunt sigura ca as fi foarte descurajata.Spuneti-mi parerea dumneavoastra va rog.Va multumesc anticipat. Cura se slabire este un proces mai lent si cea mai sigura si eficienta cale este de a urma un regim alimentar in care sa slabiti 1kg pe saptamana. Atat recomanda si specialistii in nutritie.

In timpul acestei cure se elimina din alimentatie bauturile dulci(suc, cafea, ceaiuri dulci), dulciurile, painea si alimentele bogate in grasimi.
Exemplu de zi pentru dieta:
Mic dejun
-o felie de paine integrala sau neagra;
-1 ou fiert;
-o jumatate de rosie si un ridiche sau castravete.

Gustare:
- 1 mar si o lamaie

Pranz
-o jumatate de rosie;
- o jumatate de felie de paine neagra sau integrala prajita;
-doaua felii subtiri de sunca presata light.

Gustare:
- 1 mandarina si o lamaie

Cina
-o jumatate de felie de paine neagra sau integrala prajita;
-orez fiert cu doua felii de sunca si putin ulei de masline.
6 comentarii
0
03-04-2012, ora 00:59
xNutzu
Nu este medic/terapeut
xNutzu
Mai bine traiesti in padure si tot ti-e mai bine. Cel mai bun pentru inlaturarea grasimii este un regim alimentar indicat de un medic, in functie de limitele tale, pe care poate numai medicul tau le stie. Nu trebuie sa te infometezi, incearca sa iti folosesti mintea mai mult, nu te stresa, insa si stresul ajuta intr-un fel, pentru ca ajuta la scaderea in greutate. Sa nu spui niciodata nu pot, incurajeaza-te mereu si fii optimista.

Mult succes!
0
03-04-2012, ora 09:43
NataliaCCI
Nu este medic/terapeut
NataliaCCI
Buna Carla, am citiit exemplu tau de meniu pentru o zi din cura care intentionezi sa o faci si vreau sa-ti spun ca iti va fi foame si tot ce vei vace vei infometa la greu organismul.
Trebuie sa intelegi ca in urma tratamentului hormonal, s-a facut un dezechilibru metabolic la nivel celullar ceea ce a si dus la ingrasare. Metoda cea mai corecta pentru tine pentru a scapa de acele kg in plus este sa restabilesti echilibrul metabolic si dupa ce acesta va fi reglat CORECT, atunci organismul va elimina singur ceea ce este in surplus.
Restabilirea echilibrului metabolic se face prin hidratare in primul rind si alimentatie, Impreuna ele trebuie sa-ti regleze raportul acido-bazic din organism, care trebuie sa fie 80% alcalin si doar 20% acid.
Pentru asta organismul trebuie nu infometat ci hranit corect. Pentru ca in cazul cind il infometezi, tu ii creezi un stress, si dupa ce termini cura, el "memorizind" prin ce stress l-ai trecut, va pune imediat la loc sau si mai mult. Si cind organismul intra in infometare, sa stii ca el nu se hraneste pentru inceput din rezervele de celule adipoase (grasimi) ci se hraneste pentru inceput din masa musculara din corp (proteinele tale). In asa fel dai peste cap si mai mult starea metabolica celulara. Si eu nu cred ca vrei o cura de slabire care sa-ti imbolnaveasca organismul.
Asta asa, un sfat de la nutritionist ;) dar decizia iti apartine, pentru ca e sanatatea ta. Iar sanatatea sa stii ca este in mainile tale!
Multa sanatate!
0
03-04-2012, ora 14:40
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Nu este deloc in regula acest regim. Pentru a slabi trebuie sa aplici cateva reguli extrem de simple si sa le respecti. Acestea sunt :
1- FARA INFOMETARE
2- sport 60 de minute 4-6 ori pe sptamana
3- sa nu sari niciodata peste micul dejun
4 mese fixe
5- gustari intre mese

- alimente interzise : paine, zahar, dulciuri, paste, alune prajite, banane, cartofi.
- alimente indicate: oua, salate, supe, ciorbe, fripturi, fructe, legume.

Si cam atat.
Poti opta pentru u7n sport feminin precum aerobic, pilates, zumba, vei adora sa mergi la sala si nu vei considera sportul o povara.
De asemenea sa nu te astepti sa slabesti rapid intr-o luna 15 kg. Nu se va intampla niciodata cu niciun regim.
0
20-04-2012, ora 09:19
iulian_brasov
Nu este medic/terapeut
iulian_brasov
Buna Carla, sfatul meu legat de alimenatie este ca sa NU elimini painea neagra din meniu tau, pianea neagra contine foarte multe fibre, aceste fibre ajuta sa elimini grasimile din organism, nu trebuie sa te infometezi pentru a ajunge la greutatea dorita, am ajutat un prieten sa slabeasca 53 de kg in 12 luni(1an), si a slabit fara sa ai fie foame. Oul fiert este foarte bun pentru micul dejun, deoarece are un aport de calciu foarte bun si mai are un aport de proteine destul de bun, din lipsa de proteine simtim senzatia ca mincam si nu ne saturam, dar nimeni nu se gindeste sau se informeaza sa vada ce anume maninca si ce poate aduce bun in organism acel aliment. Sa iti mai dau un mic exemplu o portie de piept de pui la grata are 25-30 de grame de proteine, in functie de rata metabolica in repaus se stabileste si necesarul de proteine al fiecarui om, maninca de asemnea si branza feta care nu are sare. Deci sa nu cumva sa incluzi in regimul tau ciorba de varza, cu toate ca aceea ciorba are putine calorii, nu are deloc proteine adica, maninci acum o portie de ciorba de varza si dupa o ora iar tie foame. Maninca multe legume fierte cum ar fi brocoli care are un aport de proteine si fier foarte bun, manica si fasole are un aport de proteine foarte ridicat. Depinde acum de anumite masuratori care ti le face un Consultant de nutrritie si stil de viata sanatos unde iti va masura nivelul de apa din organism, iti va masura grasimile interioare( sunt grasimile de pe organe, care nu se vad) iti va masura rata metabolica in repaus, de acolo va stabili si necesarul tau zilnic de proteine, iti va masura si Indicele de Masa Corporala(IMC) daca doresti o asemena consultatie gratuita poti beneficia de ea. Dar pina nu mergi la un specialist in domeniu si nu iti face asemenea masuratori nu cred ca iti pot oferii solutii pentru ca nu stiu cite grame de proteine ai nevoie, cita apa ai in organism, nu stiu ce IMC ai, si nu vreau sa iti recomand nimic in momentul de fata si dupa sa iti faca rau, sfatul meu este sa faci acest control si aceste masuratorii si sa vorbim dupa
O zi placuta!
0
15-05-2012, ora 16:06
daniela raducanescu
Nu este medic/terapeut
daniela raducanescu
Ai incercat dieta de 90 de zile? Eu acum am inceput-o. Daca vrei sa o iincerci iti pot trimite cartea pe mail. In 90 de zile slabesti in jur de 20 kg. Si eu sunt exact in situatia ta, aceeasi greitate si aceeasi inaltime. La fel ca si tine, tot 15 kg as vrea sa dau jos.-*


(*modificat de admin)
0
17-05-2012, ora 10:40
oana2718
Nu este medic/terapeut
oana2718
Tot o problema hormonala am si eu, dar am fost la un endocrinolog care mi-a dat o dieta in functie de corpul meu care m-a facut sa slabesc 10 kg in 2 luni.Ma simt foarte bine, satula, energica si odihnita.In primul rand nu sunt de acord cu nemancatul dupa ora 6 sau 7.Daca ma culc tarziu ce fac, rabd de foame?Nu sunt de acord nici cu 3 mese pe zi si 2 gustari.Daca am servici sau copil mic sau amandoua e clar ca nu pot respecta mesele, deci renunt la dieta?Nu.Am ascultat un endocrinolog care m-a ascultat la randul sau si mi-a personalizat dieta.Mananc cand mi se face foame in portii rezonabile.Am eliminat glucidele, ca organismul sa si le ia din grasime, dulciurile, amidonul.Ne raman legumele verzi, carnea slaba peste, piept fiert sau gratar de pui, curcan, ou, branzeturi slabe vaca.La micul dejun castravete+ardei+sunca pui, curcan, pe parcursul zilei poti manca urda sau mozarella, supa pui sau curcan cu legume strecurate, piept pui sau curcan la gratar sau fierte, salata de varza, broccolli sau simpla, o jum de cana cu nuci sau migdale.Nu toate de odata, ci alegi cand iti este foame.In alta zi poti manca la micul dejun castravete+ardei+2oua omleta sau pastrama pui, curcan, ziua poti schimba meniul cu peste.Eu am eliminat painea de tot, au legumele destule fibre, daca nu, poti lua de la plafar fibre. Poti bea ceai cu zaharina in loc de cafea, iar daca vrei ceva dulce sunt napolitane sau ciocolata pentru dietetici care au un gist foarte bun.Sau ciocolata neagra, totul in portii rezonabile.Daca vrei foarte mult sa slabesti, nu ti se va parea o dieta drastica mai ales daca stii ca a functionat la mine si e aprobata si de un medic.problema e ca aceaste dieta e doar pentru 2 saptamani, dupa aceea se mai introduc in alte 2 saptamani lactatele cu1, 5% grasime maxim si legumele rosii si portocalii pentru a-ti mentine proaspata silueta.Daca intereseaza pe cineva voi mai continua sa mai zic, caci se introduc alimente pana poti manca orice si nu te ingrasi, corpul va asimila tot.Repet, in cantitati rezonabile.Sper sa ma bage cineva in seama ca ma dor degetele cat am scris:( Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.