As dori un raspuns sincer si concret.

17-10-2014
bacbac
Nu este medic/terapeut
bacbac
Am mai fost la doctor la ortoped si mi-am facut RMN in care arata ca am ligamentele incrucisate dar nu sunt rupte, dar am o fisura fina pe genunchiu stang, doctoru mi-a facut o infiltratie la cel stang dar inca ma mai dor nu mi-a dat un raspuns concret si as avea nevoie sa stiu cat ii de grav si ce se poate face, pe foaie de la RMN scrie mai multe dar cum nu sunt doctorita nustiu ce inseamna si doctoru nu mi-a explicat cam nimic.Va multumesc, sper sa ma ajutati!
4 comentarii
0
17-10-2014, ora 23:39
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Gravitatea situatiei nu se apreciza pe RMN, ci prin examen clinic, practicat de catre specialistul in artroscopia genunchiului.
Ligamentele centrale ale genunchiului se numesc incrucisate din cauza pozitiei lor anatomice (sunt incrucisate la orice individ uman).
Situatia depinde nu numai de examinarea clinica, dar si de datele personale (pe care nu le-am inteles), sex, varsta, greutate/inaltime, status ocupational si sporturi practicate, antecedente traumatice si de alta natura etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
22-10-2014, ora 11:49
bacbac
Nu este medic/terapeut
bacbac
Am varsta de 19 ani, sex feminin, greutate 48, inaltime 1.65, nu fac nici un sport am alergat un timp pentru mine.Da am fost dar nu mia spus cam nimic si nustiu foarte multe nu fac niciun sport, merg foarte mult pe jos, alerg uneori, am mai urcat pe munte si iam cam fortat umpic.
0
22-10-2014, ora 15:42
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Cu mare probabilitate este vorba despre articulatii supra-solicitate mecanic.
Prin urmare, trebuie sa reduceti drastic eforturile (mers pe jos, stat in picioare), cat despre jogging sau ascensiune montana nici nu pote fi vorba.
Daca, dupa 2-4 luni de reducere a eforturilor, simptomele se amelioreaza, nu aveti nimic de facut in plus.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
27-10-2014, ora 20:49
bacbac
Nu este medic/terapeut
bacbac
Va multumesc foarte mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.