As dori niste lamuriri legate de apa la inima

23-03-2009
Andrei21s
Nu este medic/terapeut
Andrei21s
Am o matuşa ce a fost diagnosticată de curând cu apa la inima si aş dori să ştiu care sunt tratamentele posibile. Din câte am inteles exista un tratament medicamentos dar în cazuri grave se poate recurge la scoaterea lichidului din pericard cu acul. A fost iniţial diagnosticata cu cancer la sân iar apoi i s-a descoperit si apă la inima. As dori sa stiu cât de mult se poate agrava conditia de apa la inima, o alta porblema ar fi faptul ca ea este internata la Targu Mures si m-ar interesa sa ştiu daca tratamentele se pot face la Targu Mures sau doar in anumite spitale din tară
4 comentarii
0
24-03-2009, ora 20:40
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
In primul rand repaosul la pat.Scoaterea lichidului cu acul [ pericardiocenteza ] se face doar cand cantitatea de lichid este mare si realizeaza compresie pe inima, punand in pericol viata.Afectarea inimii este in functie de cantitatea de lichid si de bolile cardiace avute anterior.Tot de acestea, ca si de cauza care a dus la acumularea de lichid depinde si tipul de terapie aplicata.La Targu Mures este una dintre cele mai mari clinici de cardiologie din tara, asa ca ai toata increderea ca va fi tratata bine.Numai bine!
0
25-03-2009, ora 09:09
Andrei21s
Nu este medic/terapeut
Andrei21s
va multumesc foarte mult pentru precizari
0
17-04-2009, ora 09:49
ratz
Nu este medic/terapeut
ratz
Mama mea a avut acum 10 ani pericardita (apa intre foitele inimii) in urma unei pneumonii. A fost tratata cu foarte mult Prednison, repaus total la pat, cu diuretice foarte multe si in circa 14 zile s-a resorbit. Regim total fara sare. Sanatate multa!
0
11-07-2018, ora 23:49
Nicu.P
Nu este medic/terapeut
Nicu.P
Eu am reusit sa imi revin dupa o pericardita acuta dupa 4 luni.Totul a plecat de la o pneumonie care a debutat si cu o temperatura 38.8 cu frisoane etc.Dupa aprox 6 zile de tratament cu antibiotic, antiinflamator, coldrex etc chiar atunci cand am crezut ca am scapat, a inceput inima sa imi bata foarte repede (140 batai pe minut in repaus) si sa ma "arda" in toata partea stanga in jurul inimii.Eu atunci am crezut ca nu o sa mai scap cu viata.Dupa ce m-au vazut fix 7 medici de la spitalele de stat si mi-au spus toti acelasi lucru ca am "un simplu atac de panica" si ca sa stau linistit ca imi revin(iar eu simteam ca mai am cateva ore de trait)m-a ajutat Dumnezeu si o doamna doctor de la o clinica particulara mi-a zis clar ca nu e atac de panica si ca am apa la inima.Mi-a pus diagnosticul "Pericardita lichida".Tratamentul a fost Ibuprofen + colchicina+concor + protectie gastrica.Dupa 4 luni pot spune ca s-a remis 99%.Lichidul s-a retras din prima luna dar tahicardia a persitat 4 luni.Va recomand sa nu faceti abuz de concor, luati cat sa nu depaseasca pulsul 115 in mers normal pe strada si mare atentie cu stomacul.Parerea mea e ca ar trebui sa va vada in paralel si un doctor gastroenteorolog deoarece tratamentul pentru pericardita poate afecta stomacul iremediabil(eu am facut o gastrita urata din cauza tratamentului pt pericardita)Aceasta a fost experienta mea cu aceasta boala grava si am zis sa va impartasesc prin tot ce am trecut.Va doresc multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: