Articulatie coxo-femurala

17-11-2013
adryanserban
Nu este medic/terapeut
adryanserban
Buna ziua!Am 23 ani, 1, 69 cm si 63 kg.In urma unor dureri de sold pe care le am de aproximativ 2-3 ani am consultat mai multi medici.Durerea e undeva putin mai sus de fesa stanga chiar in incheietura.Mentionez ca o am si pe timpul noptii si e mult mai profunda dimineata cand ma ridic din pat.La indicatiile medicului ortoped am facut un rmn al pelvisului pentru articulatiile coxo-femurale.Mi s-a gasit un mic chist osos pe femur dar mult mai jos de zona unde ma doare pe mine.Mergand cu rezultatul la o clinica de la Cluj mi s-a zis ca presupusul chist e unul din acele chisturi descoperite intamplator si ca nu are nici o influenta asupra durerii pe care o am.Mi s-au facut radiografii si mi-a fixat urmatorul diagnostic: sacroileita stanga suspect spondilita anchilozanta cu recomandarea sa fac tomografie computerizata articulatie sacroiliaca si sa consult un reumatolog.
Am reusit sa fac tomografia care suna in felul urmator: La examenul CT al pelvisului cu sectiuni fine axiale si reconstructii sagitale si coronale(pentru articulatiile sacro-iliace) se constata:articulatia sacro-iliaca dreapta este de aspect normal.Articulatia sacro-iliaca stanga are structura modificata, in sensul prezentei de multiple eroziuni marginale, formatiuni chistice periarticulare si si plaje extinse de osteocondensare la nivel iliac si sacrat.Concluzie:sacroileita stanga(modificari cronice).
Mi-am facut programare la un reumatolog si am mers cu rezultatul tomografiei la consultatie.M-a consultat, i-am lasat CT-ul si RMN-ul pentru a le investiga impreuna cu radiologii si mi s-au facut teste de sange si urina urmand ca a doua zi sa ma prezint dupa rezultate.A doua zi, stupoare, toate rezultatele au iesit perfecte si mi-a zis ca nu sufar de sacroileita si nici la fizio-terapie nu m-ar expune deocamdata deoarece sunt prea tanar.Mi-a zis ca poate e ceva legat de nervul sciatic.
Va rog mult ajutati-ma cu un sfat.Ce sa mai fac, unde sa ma mai duc??Indrumati-ma va rog mult.Ce specialisti sa ma caut?
4 comentarii
0
17-11-2013, ora 15:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Va sugerez un consult clinic la neurochirurg, aparent este vorba despre un sindrom compresiv lombar (de tip hernie de disc).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
17-11-2013, ora 17:11
adryanserban
Nu este medic/terapeut
adryanserban
Multumesc.O sa urmez sfatul dumneavoastra si o sa ma programez la un neurochirurg.
0
18-11-2013, ora 14:13
smaralde
Nu este medic/terapeut
smaralde
Si eu am avut cam aceleasi simptome ca tine plus dureri de spate multi ani. Din fericire am gasit un bun osteophat care in cateva sedinte m-a ajutat sa scap de ele. Normal ca din cand in cand trebuie sa mai fac cate o sedinta doua dar... in rest "functionez" normal. Nu dispera si cauta un kineto bun si eu cred ca totul va fi bine. Sanatate
0
20-11-2013, ora 19:05
Dr. Manuel Nastai
Ortopedie si traumatologie, Stuttgart
Dr. Manuel Nastai
@adryanserban
Aveti posibilitatea de a-mi trimite imaginile RMN si CT?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Soldul marcatorului - primul ajutor
  •