Arsuri uşoare, greaţă şi apăsări

15-11-2013
Lukos
Nu este medic/terapeut
Lukos
Acum o lună, după o răceală când am făcut tratament cu vitamina C şi propolis am început să am flatulenţă (în special pe gură). Acum 2-3 zile mi-a fost chiar foarte greaţă şi am vomat după care au urmat şi apăsări saua rsuri uşoare (nu dureri) la stomac şi în partea dreaptă (mediu şi sus) a abdomenului. Deşi am ţinut regim (pâine prăjită, orez şi zeamă de orez, brânză de vaci), situaţia se îmbunătăţeşte foarte greu chiar dacă văd îmbunătăţeşte. Sunt şi oarecum ameţit chiar dacă nu prea slăbit. Am fost şi bănuit acum mai mulţi ani de apendicită cronică în urma unei vizite de urgenţă la spital şi am probleme congenitale cu colecistul.

Nu ştiu exact ce am, dar oare îmi va trece dacă o să continuu să mănânc mai puţin şi mai cu grijă pentru încă vreo 2-3 zile? Cum nu am asigurare medicală, ar fi mai greu de mers la medic, dar ar fi necesar?
2 comentarii
0
16-11-2013, ora 12:53
Dr. Claudia G.
Medicina generala
Dr. Claudia G.
Este necesar un consult medical pentru a vi se stabili mai intai diagnosticul, apoi schema de tratament. Eructatiile (eliminarea aerului pe gura) si simptomele pe care le descrieti pot fi cauzate de o problema stomacala. Incercati sa radeti pe razatoarea cu dinti mici un cartof crud, curatat de coaja, apoi stoarceti terciul cu mana si beti doar zeama cu amidonul din ea (pe stomacul gol). Ar trebui ca in urmatoarea jumatate de ora - o ora sa simtiti o imbunatatire a starii dvs. Poate fi necesar un tratament medicamentos antispastic combinat cu un antiacid plus regim. Este indicata painea usor uscata (veche de a doua zi) si nu prajita, cea din urma stimuleaza aciditatea. Nu consumati nimic prajit, nu dulciuri, nu supe de carne (carnea din supa poate fi consumata, dar trebuie sa fie bine fiarta), nu consumati fierbinte, nu rece, nu cafea, nu alcool, nu tutun. Puteti consuma paine cu unt, legume bine fierte, pasate si stropite cu ulei (cand consumati, nu la preparare), pireu de cartofi cu unt, orez cu lapte, gris cu lapte - slab indulcite, compot de fructe slab indulcit, sucuri de fructe si legume facute acasa - cu storcatorul (sau la blender si strecurat), etc. Mesele trebuie sa fie mici si dese (cinci - sase pe zi). Am vazut in cealalta postare ca ati folosit gheata pe abdomen, nu este indicat in afectiunile stomacale.
0
16-11-2013, ora 15:10
Lukos
Nu este medic/terapeut
Lukos
Mulţumesc pentru răspuns. O să încerc în special sucul de cartof crud.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici