Arsuri gastroesofagiene

27-01-2010
cristi9
Nu este medic/terapeut
cristi9
Buna ziua,
Acum 4 zile m-am trezit de dimineata cu o durere in capul pieptului dupa ce in timpul noptii am simtit usor cum m-ar arde pieptul. Durerea se manifesta DOAR cand inghit, iar in restul timpului o simt ca o jena usoara. Cand inghit simt o durere puternica cu arsura care tine cateva secunde si dispare.
De 4 zile nu pot sa mananc decat ceai, iaurt si lapte. Am simtit o arsura si mai puternica in momentul in care am incercat miere, si la fel cu piure.

Detalii despre modul de trai: Nu am avut niciodata probleme cu stomacul, sunt slab, mananc dimineata putin, apoi la ora 12 si apoi abia seara la 22 inainte de culcare de obicei o portie de spaghete cu sos de rosii si usturoi (sperand sa ma ingras). Acum am citit ca nu e bine sa mananc cu 2 ore inainte de culcare.
In seara dinnaintea durerii am mancat si o jumatate de grefa apoi am luat o pastila de arginina care am avut impresia ca mi-ar fi ramas in capul pieptului.

Doctorul de familie mi-a dat cateva pastile (motilium, omeprazoc si altele gen pansamente) si nu imi trece cu nimic. La spital m-a programat pt endoscopie abia peste 3 zile.

Pana atunci as dori sa stiu ce ar fi putut sa-mi provoace o asemenea durere la inghitituri si mai ales ce pot manca?
44 comentarii 12 Înainte ›
0
28-01-2010, ora 11:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua,

Arsurile şi durerile vă sunt produse de o refulare a sucului gastric, de un reflux gastro-esofagian. Nu mai consumaţi citrice, pentru că produc hiperaciditatea gatsrică şi amplifică durerile şi arsurile (pirozisul).
După ce veţi face endoscopia, vi se va pune un diagnostic, şi vi se va prescrie un tratament corespunzător. Până atunci, mâncaţi puţin şi des, şi evitaţi clinostatismul timp de minim 2 ore (începând cu terminarea mesei), pentru a evita sau minimaliza pătrunderea acidului gastric până în zona superioară a esofagului şi a faringelui (aşa veţi reduce şi frecvenţa odinofagiei (durerii la înghiţit)).

Evitaţi să mâncaţi grăsimi saturate, produse de patiserie, rotiserie şi cofetprie, ciocolată şi produse care conţin cacao, roşii şi sosuri care conţin roşii, usturoi, ceapă, băuturi carbonatate, dulciuri, murături şi mâncăruri foarte condimentate, prăjeli şi rântaşuri (sosuri făcute din făină prin intermediul prăjelii), citrice, etc.
Mâncaţi supe din legume, banane coapte (pasate) şi brânză dulce, dar nu în exces.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică;
P.S. Dacă nu sunteţi adeptul medicaţiei sintetice, vă recomand să consultaţi un medic homeopat sau fitoterapeut.


În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
28-01-2010, ora 13:27
cristi9
Nu este medic/terapeut
cristi9
Multumesc pentru raspuns,

in felul acesta nu ma mai ingras niciodata :) , am 1, 76 si 45 kg
Prajeluri, grasimi, sucuri artificiale si altele nu pot manca oricum ca sufar cu ficatul (hepatita b, in tratament cu interferon)
Grefele ma bucuram sa le mananc ca faceau bine la ficat, dar acum nu sunt bune la stomac.
Usturoiul e recomandat pt organism, dar nu e bun la stomac.
Cred ca la orice aliment i se gaseste o buba in organism si ajungem sa mancam decat supe si branzeturi.
Si asa se duce si speranta de a ma mai ingrasa.

Astazi m-a mai lasat durerea dupa ce am inceput de ieri sa beau gel de aloe vera (foarte scump).
0
28-01-2010, ora 15:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună ziua,

Speranţa nu trebuie să dispară niciodată, pentru că ea este cea care face posibil imposibilul şi palpabil intangibilul, nu?
Vă puteţi îngrăşa consumând un complex de aminoacizi (Nutrifort) sau cu ajutorul spirulinei administrată după masă...etc. Aţi fost subponderal dintotdeauna, sau sunteţi de când aveţi probleme cu ficatul şi stomacul? O simplă problemă digestivă (un sindrom de malabsorbţie, o gastro-duodenită, etc.) poate împiedică luarea în greutate, ca de altfel şi una endocrinologică (în special o hipertiroidie), de aceea vă recomand un consult medical foarte amănunţit, chiar unul homeopat.
Gelul de Aloe Vera este foarte bun, probabil l-aţi cumpărat pe cel de la Forever Living, care este costisitor, dar foarte bun.
Acele dureri sunt mult prea intense, aveţi grijă, evitaţi alimentele pe care vi le-am enumerat, pentru că puteţi face o esofagită de reflux, dacă nu cumva deja s-a dezvoltat parţial.

Vă rog să aveţi credinţă şi să consultaţi medicul, vă veţi face bine, dar aveţi puţină răbdare.
Toate cele bune şi multă, multă, multă sănătate!
0
30-01-2010, ora 16:45
cristi9
Nu este medic/terapeut
cristi9
Am facut endoscopie si a zis ca am un stomac foarte curat. Am simtit furtunul mai mult in stomac decat in capul pieptului unde ma durea, dar nu mai conteaza ca deja mi-a trecut.

Am luat intr-adevar Aloe de la Forever si in 2 zile deja puteam manca orice si mai simt doar o jena mica. Probabil am avut un reflux gastric, din cauza ca am mancat multe spaghete, apoi o grefa si m-am culcat imediat. O sa am grija acum masa de seara sa fie usoara si cu 2 ore inainte de culcare.

Pentru ingrasare voi incerca recomadarea dvs. Am fost slab mereu, la fel si parintii, decat fratele s-a ingrasat dupa 30 ani (eu am 28). Fratele mananca si multe grasimi, eu ma feresc din cauza hepatitei.

Multumesc pt raspunsuri.
0
02-02-2010, ora 15:28
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Balasoiur,

Mă bucur foarte mult pentru dvs. Mă bucur că acea durere s-a dovedit a fi doar o acuză relativă minoră şi ocazională. Aveţi grijă pe viitor, fiţi precaut şi făceţi-vă un program nutriţional. Mesele să fie regulate, dese şi reduse cantitativ, iar cina (în mod special) trebuie plasată (în acel orar nutriţional) în aşa fel, încât, sistemul dvs. digestiv să aibă minim 2 ore la dispoziţie (maxim 4-6), să proceseze mâncarea, să absoarbă nutrienţii vitali şi să pregătească de evacuare tot ce este nefolositor, tot ce se transformă în materii fecale.. O astfel de plasare a cinei reduce riscul de reflux din cadrul clinostatismului. (în perioada în care staţi în poziţie culcată, în poziţie orizontală, în timpul somnului sau în timpul vizionării unui film).
Continuaţi administrarea produsului pe bază de Aloe Vera, vă face mult bine pe plan global (acţionează şi ca un pansament gastric, îmbunătăţeşte digestia asimilaţia nutrienţilor, conţine foarte mulţi aminoacizi, ceea ce constituie un aport semnificativ pentru metabolismul proteinelor, revitalizează sistemul nervos, etcetera.).


Toate cele bune şi îngrăşare sănătoasă;)
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
25-02-2010, ora 22:17
licurici
Nu este medic/terapeut
licurici
Buna ziua.Am aceleasi simptome de 1 an si trei luni ca ale domnului de mai sus(boala de reflux gastro esofagiana, esofagita de reflux, tiroidita autoimuna, ).am fost la toti dr. din aceasta tara.:iasi, cluj bucuresti.toti au pus acelasi diagnostic si mi au prescris acelasi tratament:nexium, motilium si venter.inafara de cateva luni asta vara de cand mi au aparut simptomele (2-3)ma simt la fel chiar si cand iau tratament.fac precizarea ca sunt in evidenta si imi urmares niste anticorpi fluctuanti la spitalul colentina de aproximativ 3 ani fara a mi se putea pune un diagnostic cert pt.ca valorile acelor anticorpi sunt ff mici si nerelevante pt o anumita boala autoimuna.ei sunt totusi anticorpi ce apar mai ales in sclerodermie.asta iarna profesorul de la colentina m a trimis la fundeni sa mi fac manometrie si a iesit ok.oricum eu nu am niciun semn clinic de scleridermie dosr acesti anticorpi fluctuanti :adica de trei ori ies ok o data au valori un pic mai mari decat normalu.dar oricum ar fi am inteles ca in sclerodermie afectiunea gastro apare dupa ani de evolutie a bolii. nu?.am luat si trei luni de argila algo bocan si mi a trimis o amica din canada un tratament cu ulm alunecos si nimic.tin un regim ff strict conform prescrierilor medicale si nimic.ce parere aveti de toata aceasta situatie ?ati mai auzit de astfel de pacienti?. pofta de mancarea am as manca toata ziua.precizez ca am si o mica hernie hiatala.va multumesc mult pt.ascultare.
0
28-02-2010, ora 01:50
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Licurici,

Stările dvs. sunt produse sau accentuate, în mare parte, de acea hernie hiatală. hernia hiatală presupune largirea sfincterului cardia, sfincterul inferior al esofagului. Această lărgire permite regurgitarea conţinutului gastric şi produce simptome/semne specifice BRGE-ului.
Sclerodermia este o boală care se înscrie în anumite tipare, adică are un debut şi o evoluţie specifică, dar manifestările ei se individualizează la fiecare. Afecţiunile gastroenterologice nu debutează obligatoriu după un număr determinat de ani, ci în conformitate de funcţionalitatea fiecărui organism (mai mult sau mai puţin rapid).
Nu ştiu dacă dvs. aveţi numai probleme fizice, s-ar putea să aveţi şi probleme energetice (un blocaj energetic; este doar o presupunere, nu este o certitudine).
Aţi putea veni la Bucureşti pentru un consult la d-na doctor Iliescu? Aveţi nevoie de un consult holistic, adică global, nu numai la nivel fizic.


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
28-02-2010, ora 01:52
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
*în conformitate cu modul de funcţionare al fiecărui organism :)
0
03-03-2010, ora 19:01
licurici
Nu este medic/terapeut
licurici
multumesc mult pt.explicatii dar de fapt eu voiam sa intreb ceva si anume eu nu am nicio confirmare de diagnostic de sclerodermie si asta datorita faptului ca nu am niciun simptom clinic iar cei doi anticorpi de trei ani decand ii monitorizez doar de cateva ori 2 ori au iesit slab pozitiv.credeti ca poate fi aceasta boala tinand cont de cat este ea de complexa numai legandu ma de faptul ca acest reflux gastro nu mai imi cedeaza?totusi specialistii sustin ca afectarea gastrica apare tarziu dupa ani de evolutie a bolii si nu este primul simptom.tot ei zic ca nu prea exista sclerodermie fara sindrom rayno ori eu nu am numic absolut de acest gen.cum s a ajuns la acestianticorpi e urmatoarea cale :acum aproximativ 3 ani jumatate am avut la toate articulatiile niste dureri ingrozitoare asa ca am olecat la colentina la un renumir reumatolog care neavand de ce sa se leage mi a facut o gama ff larga de anticorpi specifici in mai multe boli autuimune.dintre toti slab pozitiv dar nu de prima data ci dupa doua trei monitorizari, au iesit acei anticorpi de care va spuneam.cam asta e inceputul iar de un an si 3 luni acest reflux gastro care mi a schimbat viata in totalitate (adica regimul alimentar) si tot nu se calmeaza.va multumesc mult si astept sfaturi.
0
05-03-2010, ora 11:34
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Licurici,

Eu nu am afirmat că suferiţi de Sclerodermie, am punctat în scris doar că această condiţie medicală are anumite aceleaşi simptome, dar care se manifestă diferit la fiecare individ în parte (diferit ca şi frecvenţă, durată, intensitate, morfologie, etc.).
După cum am afirmat şi în mesajul anterior, refluxul este persistent şi datorită acelei hernii hiatale (nu ştiu de ce tip este). Medicul care v-a examinat, nu v-a vorbit despre FUNDOPLICATURA Nissen (este o intervenţie chirurgicală de invaginaţie a esofagului terminal (de repoziţionare prin întoarcere)), s-ar putea să aveţi nevoie de o astfel de procedură?!

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică :)
0
05-03-2010, ora 11:37
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
*are aceleaşi simptome!

P.S. - Îmi cer scuze pentru greşeli, nu am timp să corectez ce scriu (greşeala de mai sus am văzut-o fără să vreau). Mulţumesc pentru înţelegere! ;)
0
11-04-2010, ora 08:51
spirake
Nu este medic/terapeut
spirake
Buna ziua
Noaptea pe la 1-2 ma trezesc cu dureti si arsuri in moalele pieptuluisi in spate si tin pina dimineata.Dupa ce ma trezesc si fac ceva miscare si un dus nu mai am dureri toata ziua.Mentionez ca am si scaunul cu singe rosu deschis.Am fost diagnosticat cu hernie cervicala c6-c7 dupa un rmn, am fost la doctor si mi-a zis ca nu este de operat momentan.Mi-a dat o reteta cu medicamente antiinflamatoare(Medrol, ranitidina, eferalgan si acc200) am urmat tratamentul ala si apoi mi-a aparut durerea in capul pieptului.Dupa terminarea lui durerile noaptea sunt constante adica in fiecare noapte.Ca sa nu am dureri ziua si sa pot lucra am luaot cite o tableta de Flamexin.Am incetat sa mai iau flamexin si am trecut de 2 zile pe Dicarbocalm.Intrebarea mea este: De unde apar durerile? de la consumul de antiinflamatoare (refulare a sucului gastric) sau de la hernia cervical
0
12-04-2010, ora 15:49
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Spirake, ar fi indicat să consultaţi un medic gastroenterolog, pentru a beneficia de o examinare specifică. Refluxul gastroesofagian netratat poate să producă, în timp, esofagită de reflux şi nu numai. O astfel de refulare frecventă poate fi produsă de mulţi factori, printre care şi factorul medicamentos (consumul cronic de medicamente poate să favorizeze refluxul), alimentaţia necorespunzătoare (nu aveţi voie să mâncaţi mâncăruri prăjire, mâncăruri bogate în grăsimi saturate, mâncăruri acre sau foarte dulci (nici atât dulciuri), sucuri carbonatate. Nu aveţi voie să beţi cafea şi alcool, să fumaţi, etc.).
Durerile în piept şi arsurile vă sunt produse, cel mai probabil, de refluxul gastroesofagian care erodează mucoasa esofagului şi produce eroziuni. Eroziunile se pot solda, printre altele, şi cu hemoragii. S-ar putea să suferiţi şi de o hiperaciditate; o hiperaciditate cu potenţial de producere a unor tulburări gastrologice (scaunul cu sânge este un simptom alarmant!).

Consultaţi medicul gastroenterolog, nu mai aşteptaţi!
Până ajungeţi la medic puteţi lua ocazional (la nevoie) GASTROCYNESINE, un remediu homeopat foarte eficient pentru dureri şi arsuri gastrice produse de reflux.
Mod de administrare: 1 - 2 comprimate cu 15 minute înaintea meselor principale. În cazul în care este necesar, se repetă administrarea şi după mese. Vă recomand să sugeţi comprimatele lent. Dacă totuşi nu doriţi sau nu puteţi, le puteţi dizolva în 50 de ml de apă plată.



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
P.S. - Şi Dicarbocalmul este bun :)



Cu respect,
Mr. Nick:)
0
13-04-2010, ora 19:09
spirake
Nu este medic/terapeut
spirake
Multumesc mult pentru sfat, am sa cumpar GASTROCYNESINE si o sa le iau pina ajung la medic gastroenterolog si va tin la curent cu rezultatele.
0
14-04-2010, ora 14:06
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ok, cum doriţi. Să fiţi binecuvântat şi să vă însănătoşiţi cât mai curând posibil.
Toate cele bune!
0
01-10-2010, ora 10:10
MARINICA
Nu este medic/terapeut
MARINICA
Sanatate la toata lumea ! La fel ca si cei de mai sus am si eu arsuri in zona esofagiana -, , capul pieptului.In urma cu 2 luni am incercat sa reduc masa de seara consumand doar iaurturi.Dupa un timp am observat ca atunci cand consumam ceva acidulat ( sucuri, bere ..)simt arsura din momentul in care inghit si pana cand ajunge in stomac ( capul pieptului ).De curand, incercand sa beau "o tuica , am simtit cum aceasta arde pana ajunge in stomac. Arsurile apar doar atunci cand consum : bere, sucuri acidulate, o tuica , in rest nu am probleme.Am revenit la masa de seara, eliminand iaurturile, dar simtomele sunt aceleasi.Credeti ca ele au fost de vina ? Un sfat va rog.
0
23-10-2010, ora 01:39
Bogda
Nu este medic/terapeut
Bogda
Marinica, faptul ca simti arsurile cind bei sucuri acidulate, tuica, etc, inseamna ca inca mai ai o oarecare iritare a esofagului. Trebuie sa maninci putin seara si mese lejere. Maninca cu cel putin 3 ore inainte de a te culca ca sa permiti stomacului sa lucreze cit e in pozitie verticala. iti recomand sa continui regimul cu masa redusa seara
0
18-11-2010, ora 01:15
mihaela stefanut
Nu este medic/terapeut
mihaela stefanut
Buna seara, cam aceeasi problema o am si eu dar de ceva ani sa fie vreo 5-6ani, ma imbalonez de la orice as minca, si simnt nevoia de a ragai.daca nu ragai incepe si-mi bate inima mai repede decit normal.din momentul in care am ragait ma linistesc...adica, bataile inimii revin la normal.si binenteles am uitat sa va spun ca in momentul in care imi vine sa ragai si nu pot, iau cite un dicarbocalm.si mai am unele simtome tare aiurea,...simnt un nod in ghit, arsuri citeodata si greata.mentionez ca nu am fost pina acum la medic, si mam tratat singura cu acest dicarbocalm.Poate sunteti dragut sa-mi spuneti si mie ce-ar putea fi?Multumesc de intelegere si rabdare
0
07-12-2010, ora 18:13
dulau maria
Nu este medic/terapeut
dulau maria
sufar de esofag barrett.Ce-mi recomandati pentru anestezie in cazul durerilor de cap dat fiind faptul ca antiinflamatoarele imi provoaca acid.Multumesc mult si numai bine la toata lumea.Maria
0
08-12-2010, ora 19:25
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Bună seara!

Stimate d-nule Marinica, arsurile din capul pieptului (piroza din zona epigastrică), din păcate, în mod automat denotă că starea sistemului dvs. digestiv superior este destul de precară, cel mai probabil el fiind suferind de o patologie care implică şi regurgitaţii de acid gastric, printre altele.
Aţi consultat un medic gastroeterolog? Dacă da, ce diagnostic aţi primit? (v-am pus această întrebare pentru că o parte semnificativă din simptomatologia dvs. se regăseşte în tabloul clinic a cel puţin 2 condiţii medicale gastroenterologice, şi anume: BRGE şi Esofagită de reflux!).
Dacă nu aţi consultat un astfel de medic, sincer, ar fi indicat să o faceţi cât mai curând posibil.
_
Evitaţi orice aliment care vă poate produce hiperaciditate gastrică, ca de altfel şi orice băutură cu alcool, care are potenţial de a favoriza producerea de reflux gastro-esofagian (NU aveţi voie să consumaţi ceapă, roşii, usturoi, citrice, ciocolată, murături, carne afumată, mezeluri, alimente grase şi alimente prăjite, bere, ţuică, whisky, gin, coniac, apă carbonatată, sucuri acidulate şi dulciuri în exces, în principal).
NU aveţi voie să mâncaţi mult şi rar, însă aveţi voie să mâncaţi puţin şi des.
NU aveţi voie să asociaţi fructele cu alte alimente. Mâncaţi fructe cu cel puţin 30 de minute înainte de masă, sau la 3 ore după ea.
NU trebuie să consumaţi alimente masticate incorect (o masă trebuie să dureze minim 30 de minute, maxim 45-60 de minute, iar masticaţia trebuie să fie făcută corect). Procesul de masticaţie trebuie să fie unul complex, căruia să i se acorde timpul şi atenţia necesară. Trebuie să mestecaţi fiecare înghiţitură de minim 50 de ori, să mâncaţi încet şi să nu consumaţi niciun fel de lichid în timpul meselor :-)
NU este indicat să consumaţi cafea, nes; şi nici să fumaţi!
_
Consultaţi medicul! (ar fi indicat să vi se facă o endoscopie digestivă superioară, pentru a vi se analiza starea funcţională a esofagului, ca de altfel şi starea stomacului, per ansamblu).


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Sărbători fericite!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Cu respect,
Nick
0
09-12-2010, ora 01:22
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Ştefan M.,

Ce am scris în cadrul posting-ului pentru d-nul Marinica, îşi menţine valabilitatea şi pentru cazul dvs.
Ar fi indicat să consultaţi un medic gastroenterolog, pentru că simptomatologia dvs. este comună multor boli, în special celor care au în tabolul clinic fenomene dispeptice (balonare, eructaţii, greaţă, arsuri etc.).
Dicarbocalmul vă ajută, ca de altfel şi Rennie sau orice alt medicament cu efect antiacid, însă dvs. aveţi nevoie de o examinare specifică pentru a vi se investiga funcţionalitatea stomacului, în principal. Fără o astfel de examinare NU vă poate spune nimeni de ce condiţie medicală suferiţi, cel puţin NU cu certitudine, ci doar făcând o presupune cu grad variabil de apropiere faţă de realitate.
_
Simptomele pe care le aveţi sunt accentuate şi de stres! (nodul din gât poate fi celebrul globus istericus - o senzaţie care apare pe fondul unei dereglări la nivelul sistemului nervos vegetativ, însă poate fi şi o manifestare produsă de un posibil reflux gastro-esofagian ajuns până în zona hipofariangiană şi/sau orofaringiană).
Un supliment alimentar precum STRESCLIN, administrat cu aviz de la medicul dvs. curant, vă poate ajuta foarte mult să vă eliberaţi de nodul din gât, însă numai dacă el este produs de stres, nu şi dacă este produs de RGE (reflux gastro-esofagian;)
Gaviscon Advance, suspensie, şi el, vă poate ajuta foarte mult, din multe puncte de vedere. Documentaţi-vă cu privire la efectele lui terapeutice!
_
Consultaţi medicul şi ţineţi cont de sfaturile pe care le-am scris mai sus (cele cu privire la alimentaţie, în principal!).




Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Cu respect,
Nick

P.S. Vă pot recomanda eu un medic gastroenterolog, însă aş avea nevoie să vă cunosc localitatea în care aveţi domiciliul, pentru a vă recomanda un medic aflat în vecinătatea dvs. (vă pot recomanda chiar şi un medic care să nu fie aflat în vecinătatea dvs., dar care să fie cu mult mai competent decât cel aflat în vecinătatea dvs., dacă aşa veţi dori (îmi cer iertare pentru repetiţii) :-)
0
09-12-2010, ora 01:27
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Dulau M.,


Suplimentul naturopat FEVERFEW v-ar putea ajuta foarte mult, în condiţiile în care nu v-ar produce aciditatea pe care mai toate AINS-urile o produc (antiinflamatoarele nesteroidiene), deşi are efecte extraordinar de bune asupra durerilor de cap, indiferent de intensitatea lor.
_
Documentaţi-vă:----------*
_
Consultaţi medicul pentru a primi aviz de administrare!


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Cu respect,
Nick

(*modificat de administrator)
0
09-12-2010, ora 01:35
mihaela stefanut
Nu este medic/terapeut
mihaela stefanut
Am urmarit cu larg interes ceea ce la-ti sfatuit pe Marinica si mi-am dat seama ca se cam aseamana simtomele dar acum primind raspunsul dv, va multumesc din sufflet pt sfaturi, si da ma intereseaza foarte mult sa merg la un medic gastroenterolog, si va rog din suflet daca ma puteti pune in legatura cu un medic.Locuiesc in Bucuresti, in sectorul 4.Astept raspuns de la dv, si inca odata miii de multumiri.


Cu respect,
Mihaela Stefan

P.S.SARBATORI FERICITE, SI SANATATE MULTA.
0
09-12-2010, ora 02:03
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Cu deosebit de multă plăcere am încercat să vă fiu de folos. Mă bucur că am reuşit, chiar şi într-o măsură mică.

_
DR. ŢIGĂNIŞTEANU CONSTANŢA
Tel. mobil: 0751.030.553 (tel. personal)
Tel. fix: 021.313.05.70
CENTRUL MEDICAL EUROSANITY
Calea Plevnei, nr. 44, Sector 1, Bucureşti.

Observaţii: Sunaţi-o pe d-na doctor la unul dintre cele 2 numere, până în ora 21, şi spuneţi-i că o rog eu, Nicuşor, de pe forumul Romedic, să vă ajute. Puteţi să nu îi spuneţi nimic, că oricum eu nu am niciun beneficiu material, ci doar satisfacţia de a vă fi ajutat în mod necondiţionat, însă, din păcate, ţinând cont că d-na Ţigănişteanu are foarte mulţi pacienţi - pacienţi pe care îi consultă şi timp de 2 ore - uneori se vede nevoită să nu îi poată programa imediat, ci după câteva zeci de zile, dacă nu au o recomandare, pentru simplul fapt că nu poate face faţă numărului enorm de pacienţi, tocmai de aceea v-am rugat să îi spuneţi de recomandare, să evitaţi o programare prin 2011.
Nu veţi regrata nicio secundă consultul la d-na doctor, credeţi-mă pe cuvânt de onoare.
_


Vă doresc toate cele bune!
Cu iubire creştină şi respect,
Nick

P.S. Când veţi merge la consult, dacă veţi merge, nu uitaţi să luaţi cu dvs. toate analizele pe care le-aţi făcut de-a lungul timpului, ca de altfel şi toate reţetele care v-au fost prescrise de toţi medici la care aţi fost (din cele pe care le mai aveţi).
0
09-12-2010, ora 13:21
mihaela stefanut
Nu este medic/terapeut
mihaela stefanut
Va multumesc din suflet pt tot si am sa va anunt dupa ce ajung la dumneaei la cabinet.
Inca odata va doresc multa sanatate, fericire si tot ce va doriti pe anul 2011.LA MULTI ANI


CU STIMA SI RESPECT,
MIHAELA STEFAN
0
09-12-2010, ora 17:48
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Eu vă mulţumesc, pentru simplul fapt că mi-aţi oferit şansa să mai fac o faptă bună. Mulţumiţi-I lui Dumnezeu, nu mie (El v-a ajutat şi tot El vă va ajuta în continuare!).
Mulţumesc mult şi pentru urările frumoase. LA MULŢI ANI; un 2011 asezonat cu sănătate, fericire, lumină, armonie, iubire, prosperitate, putere şi credinţă.
DUMNEZEU să vă binecuvânteze!
_

Cu iubire creştină, respect şi preţuire,
Mr. Nick
0
09-12-2010, ora 21:12
Merijaan
Nu este medic/terapeut
Merijaan
Bine v-am gasit Dle Nick.Va rog din suflet sa ma sfatuiti ce tratament as putea sa iau sigur, ca sa nu mai am senzatia asta de nod in gat imediat dupa ce mananc.Precizez ca am urmatoarele diagnostice
-Dischinezie g.d. de tip bipoton (sau hipoton? scuze nu inteleg bine acest ultim termen medical?
-Bulboduodenita si
-Gastrita hipertrofica. Am avut ca tratament mai demult omez, metoclopamid si un antibiotic.Nu mi-a facut deloc bine ci mai rau.Acum iau de capul meu Epirax de 3 zile si vad ca mi s-a mai redus senzatia de nod din gat, dar mi-e teama sa nu patesc alta istorie luand acest medicament...Va rog mult sa ma ajutati ca am facut si atacuri de panica deoarece m-am inecat de multe ori chiar si cu apa. VA MULTUMESC MULT.D-NE AJUTA LA TOATA LUMEA.
0
22-12-2010, ora 15:38
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Stimată d-ră/d-nă Merijaan,

Îmi cer iertare pentru faptul că vă răspund cu întârziere. Sunt implicat în multe proiecte, fapt pentru care nu pot tot timpul să ofer răspunsuri rapide. Vă mulţumesc mult pentru înţelegerea de care veţi da dovadă!
_
În altă ordine de idei, limitându-mă la acuzele dvs. vă rog să-mi răspundeţi la următoarele întrebări, cât mai detaliat, după putinţa dvs.:
- prezentaţi gastralgii (dureri de stomac)? Dacă da, cât de des? Dacă le prezentaţi, cum se manifestă? (durerea este fixată într-un loc anume (în dreapta, în stânga, în epigastru (capul pieptului) etc.) sau cuprinde tot stomacul şi se propagă şi la nivel intestinal?);
- prezentaţi piroză (arsuri)?
- prezentaţi disfagie şi odinofagie (dificultate la înghiţirea lichidelor şi a alimentelor, ca de altfel şi durerea la înghiţirea acestora)?
- prezentaţi hipersalivaţie (aveţi salivă în exces)? Dacă da, în ce momente? (înainte de masă, în timpul mesei, după masă, în afara meselor, în stări de hiperemotivitate, în stări nervoase etc.);
- prezentaţi un gust amar şi/sau metalic în gură? Dacă da, când anume? (dimineaţa, la sculare; imediat după masă, la scurt timp după masă etc.);
- senzaţia de nod în gât - globus istericus - este îşi face apariţia numai după ce luaţi masa sau apare şi în afara meselor? Dacă apare numai imediat după ce mâncaţi, vă rog să-mi spuneţi în cât timp vă trece şi dacă vă trece? Dacă apare şi în afara meselor, vă rog să-mi spuneţi în ce momente (dimineaţa, pe nemâncate, apare? în cadrul stărilor nervoase, stresante sau de suspans apare?);
- senzaţia de nod în gât este însoţită de prezenţa unor secreţii în gât? Dacă da, acele secreţii le puteţi înghiţi prin simpla înghiţire, fără a consuma vreun aliment lichid sau solid, sau le puteţi înghiţi doar consumând un aliment? Dacă prezentaţi secreţiile respective, le puteţi expectora (le puteţi elimina)? Dacă da, ce culoare au? Au un miros urât sau sunt inodore (fără miros)?
- prezentaţi greaţă? Dacă da, când?
- prezentaţi dureri de gât şi răguşeală? Dacă da, ele se manifestă tot timpul sau doar în anumite momente? După masă sau şi înainte şi în afara mesei?
- prezentaţi fonastenie şi rezastenie (oboseală a corzilor vocale şi durere la nivelul corzilor vocale în timpul cântatului)?
- aţi prezentat vreodată sau prezentaţi reflux gastro-esofagian? (aţi simţit vreodată acid din stomac pe esofag şi în zona faringo-bucală?).
- aţi precizat că v-aţi înecat; cu ce anume? V-aţi înecat în timp ce aţi băut lichide, sau în timp ce aţi consumat alimente? Sau v-aţi înecat cu acidul refulat din stomac? Daţi mai multe detalii!
_
Cam atât, pentru început!
Vă rog să faceţi tot posibilul să-mi răspundeţi cât mai exact la fiecare întrebare, pentru că doar aşa vă voi putea ajuta cu ceva. Mulţumesc!
După ce-mi veţi răspunde vă voi ajuta eu, sau vă voi îndruma către un medic competent :-)
_


Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu respect, dorindu-vă sărbători fericite,
Nick
P.S. Mesajul l-am scris foarte repede, tocmai de aceea există riscul să fi făcut vreo greşeală morfo-sintactico-ortografică. Faceţi abstracţie de eventualele greşeli!
0
22-12-2010, ora 19:15
mihaela stefanut
Nu este medic/terapeut
mihaela stefanut
Stimate d-le Nick, revin pe forum dupa cum va-m promis ca va anunt indata ce voi ajunge la d-mna dr.Tiganisteanu pt un control.numai ca de cand incerc la tel.dansei nu-mi raspunde.si asa.nu am rezolvat nimic.pt ca nu stiu poate nu o fi nr. de tel. bun sau si lo fi schimbat de nu pot prinde nicicand sa vb cu dansa.Revin cu rugamintea poate ma puteti ajuta cu un alt nr de tel sau stiu si eu poate alt medic.Va rog din suflet nu va suparati ca revin cu aceeasi rugaminte.


CU STIMA,
MIHAELA STEFAN
0
23-12-2010, ora 09:43
Merijaan
Nu este medic/terapeut
Merijaan
Buna ziua, va multumesc din suflet ca v-ati facut timp sa -mi raspundeti, Deci, voi raspunde la intrebarile dvs in ordinea etalata. Am dureri doar cand nu pot elimina gazele, ma balonez uneori.iar durerea este undeva in capul pieptului, dar mai rar.Da prezint arsuri dese, dar nu zilnic si simt dificultati la inghitirea alimentelor.lichidelor chiar si salivei mele doar atunci cand simt acel nod in gat.Nu psalivez in exces, dar simt nevoia sa inghit foarte des si sa oftez.Simt de multe ori oboseala si palpitatii atunci cand mananc, respirand mai greu.Nu simt gust amar ci acru de obicei si acid, mi se usuca gatul si ma ustura uneor iAm senzatia de metal in gura, dar foarte rar, am crezut ca poate fi de la o lucrare din gaoden cred ca se zice, galbena de metal pe care o am de multi ani.Senzatia de nod in gat este mereu insotita de secretii vascoase fara miros, de obicei este alba dar vascoasa iar de la un timp sa zicem 2 saptamani dupa ce mananc expectorez cate putin dupa masa o secretie tot vascoasa cu niste chegulete foarte mici de ceva negru dar fara miros.Nu am dureri la inghitire.Senzatia de nod in gat apare de obicei dupa masa si trece dupa o ora sa zicem, alte ori este de mai lunga durata, dar uneori si dimineata sau cand este stomacul gol mai mult timp.Ragusesc foarte repede daca trebuie sa vorbesc un timp in soapta, dar si daca conversez mai mult timp deci, imi apar dureri in gat imediat si vorbesc gajait chiar se rupe si ceva secretie din gat.Obisnuiam sa cant mai mereu, acum nu mai pot de vreo doi ani, nu mai pot ridica vocea, daca incerc sa cant si chiar cand incep sa plang apar dureri in gat imediat si secretii pe care le expectorez, simt ca mi se ingusteaza gatul in acele momente, dar trece apoi cand ma relaxez.Corzile vocale sant afectate sigur, deoarece nici nu am putere in voce sa strig mai tare pe cineva la nevoie.Da am simtit acid esofagian de multe ori, am si reflux uneori dar nu permanent.M-am inecat si cu alimente si cu lichide, dar si mai grav cu dulciurile mai ales(ciocolata, creme, miere de albine etc.) Pur si simplu se opresc in gat apoi imediat apare secretia vascoasa pe care o elimin si pot sa respir mai bine, dar ramane senzatia de nod in gat.Nu imi este greata de obicei decat daca simt mirosuri mai puternice de parfumuri, benzina, acetona, vopsea chiar si fum...)Precizez ca m-am lasat de fumat de o luna, stiu ca nu este mult, dar este mai bine pentru sanatatea mea.Uitasem sa va mai spun ca in fiecare dimineata cand ma trezesc expectorez secretii foarte vascoase din gat neputand bea sau manca imediat, daca nu expectorez mai intai, apoi e mai bine. Sper ca am reusit sa fiu explicita si astept cu nerabdare un raspuns de la dvs. d-le NICK. VA MULTUMESC DIN SUFLET SI VA DORESC NUMAI BINE, SANATATE, SI SARBATORI FERICITE D-NE AJUTA LA TOATA LUMEA.VA DORESC UN CRACIUN FERICIT IN AVANS.
Adaugă un comentariu / răspuns
44 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsurile stomacale - cauze, diagnostic, tratament și sfaturi utile
  •