Arsura in gat si gura

31-12-2009
Piersic
Nu este medic/terapeut
Piersic
D-nule dr. Flueraru, vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns la problema mea. Am o arsură pe limbă şi pe gât în jos până în "coşul" pieptului. Asta cam de 3 ani, după un tratament de 14 zile cu antibiotice (augumentin 1 gx2 ori pe zi) datorită unei răceli puternice şi a unei pneumonii intersiţiale. Tuşam foarte tare şi am făcut şi febră. După tratament m-am simţit bine dar a apărut această arsură care în timp s-a agravat. Am consultat medicul de familie şi mi-a prescris antibiotic din nou dar fără nici un rezultat. Este insuportabilă. Ca urmare am mers la ORL-ist şi în urma unei radiografii a reieşit că am sinuzită maxilară dreaptă, ce determină scurgere pe gât în jos astfel rezultând arsura. Am urmat tratament sub internare in spital (oxacilină 1g/2oripe zi injectabil + tagremin 2 pastile dimineaţa şi seara). În tot acest timp mi-au fost făcute 3 puncţii "plăcute", în sinusul maxilar drept, din care s-a scurs un lichid cu miros fetid deci aveam o infecţie... ultima puncţie a fost "curată". Mirosul fetid îl simţeam şi inainte în nas, tuşam "scame" purulente, gălbui, şi pe nas la fel dacă suflam în batistă. Acum după tratament nu mai simt mirosul, nu mai tuşesc şi nu elimin nimic purulent, sunt OK, dar arsura persistă. Se poate să am candida pe limbă şi în gât de la tratamentele cu antibiotice? Limba este albă spre gât în jos şi am reuşit să rad de pe limbă o "probă" care pe batistă are un aspect brânzos, alb uşor parcă spre gălbui. Ar trebui să fac un frotiu lingual sau o altă analiză care să determine prezenţa ciupercii în exces? Ce tratament ar trebui să urmez? Sunt disperată deoarece am un job unde trebuie să vorbesc foarte mult şi mă deranjază această arsură care este mai puternică atunci când vorbesc mult timp (lucrez în învăţământ), dacă mănânc unele fructe cum sunt kiwi sau căpşuni usturimea este mai puternică. Vă mulţumesc anticipat.
8 comentarii
0
31-12-2009, ora 10:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. trebue sa vezi daca acea sinuzita nu a fost provocata de o masea cariata sau o radacina de dinte infectata de pe maxilarul superior.. care are legatura cu sinusul.. in acest caz tre sa scoti acel dinte!!!!
2. cu siguranta ai afectat flora gastrointestinala si acum ai o micoza care necesita tratament si regim.
3. Regim alimentar...
exclus 10 zile dulciuri si lapte.. care hranesc ciuperca
exclus acidulate, acru si fructe citrice.. care irita mucoasa faringelui si a esofagului.
4. tratament ci Echinacee 2 la 8 ore
Maalox. tab de supt 3-4 pe zi
multa gargara ci ceaiuri + 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
0
31-12-2009, ora 18:14
Piersic
Nu este medic/terapeut
Piersic
Vă mulţumesc pentru răspunsul d-voastră promt. La mulţi ani şi sănătate vă doresc.
0
03-02-2010, ora 09:36
petru63
Nu este medic/terapeut
petru63
buna ziua as dori si eu un raspuns la o intrebare??Din noiembrie am niste arsuri in gat si pe limba.Am fost si am facut multe controale la ORL.Am facut niste analize crezand ca e o ciuperca, asa mia zis doctorul de la ORL.La analize mia iesit EXUDAT FARENGIAN, -NU SA IZOLAT NIMIC, EXUDAT SECRETII NAZALE--STAFILOCOC COAGULAZA, POZITIV--PREZENT, EXAMEN LINGUAL GENUL" CANDIDA" --NU SA IZOLAT.Am facut si la sange si mia iesit"" H.Pylori IgG"".Acum iau tratament.Mentionez ca de un an jumate aveam balonari nu ma durea stomacul si probleme cu scaunul.Am facut analize si mia iesit H.Pylori igG .Am facut tratament cu KLACID si CLARITROMICINA.Dupa ce am terminat tratamentul au inceput problemele cu gatul, in special mucoasa ma deranja si din noiembrie au inceput durerile in gat si limba.INTREBAREA ESTE.E VRIO LEGATURA INTRE H.PYLORI SI USTURIMILE DE GAT SI LIMBA IN SPECIAL LIMBA
AS DORI O INDRUMARE CE ANALIZE SA MAI FAC SAU CE TREBUIE SA FAC SA SCAP
VA MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS???
0
03-02-2010, ora 09:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
DA./ este legatura directa intre H.pylori si arsuri !
aveti o aciditatea gastrica cu reflux gastroesofagian !!!
neaparat un consult gastrologie. si un regim strict alimentar !
0
04-02-2010, ora 08:33
petru63
Nu este medic/terapeut
petru63
va multumesc din inima pentru raspuns si am omis sa zic ca fac si un tratament pentru asm bronsic si iau SERETIDE SPRAI -250.afecteaza oare si asta ?????as dori un raspuns dak se poate.in prezent cu tratamentul pentru H. Pylori iau si LEVANT ajuta asta la reflux gastric?????va mai scriu dupa ce termin tratamentul????va multumesc din inima DOMNULE DOCTOR FLUERARU.
0
31-12-2012, ora 11:07
Hopo68
Nu este medic/terapeut
Hopo68
Buna ziua. Am o micoza pe limba care mi-a coborat pe gat in jos si o durere de intensitate mica sau mai mult o jena as zice cand inghit. Am facut tratament pentru micoza cu Flucovim si Ketokonazol dar nu mi-a trecut. Am fost si la gastrolog unde am facut o gastroscopie si a zis ca din punct de vedere gastro totul e aproape ok. Mi-a descoperit o hernie hiatala si fac tratament cu Nexium si Motilium.Ce as mai putea face sa scap de aceasta micoza si de disconfortul la inghitire ? Mi-e frica de un cancer, cu toate ca 3 medici ORL mi-au infirmat acest lucru.Ajutati-ma cu un sfat. Dumnezeu sa ne dea sanatate la toti.
0
31-12-2012, ora 16:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
sjnt mii de mesaje deja postate pe forum care trebuiecsa le fitesti
poate o sa intelegi ca micozaceste in mod normal pe mucoasa si devine activa cand scade imunitatea locwla din cauza alinentelor si problemelor gadtrice
0
31-12-2012, ora 18:08
Hopo68
Nu este medic/terapeut
Hopo68
Multumesc frumos de raspuns stimate domnule doctor. Bunatatea dumneavoastra este fara margini daca v-ati facut timp sa-mi raspundeti in ultima zi din an. Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va dea tot binele din lume.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Usturoiul previne și vindecă răceala
  • MIT: Dacă ieși afară cu părul ud răcești
  • Răceală sau gripă?
  • Iată care este singurul supliment ce ar putea preveni răceala
  • Alergie sau răceală?
  • Care este singurul supliment de care ai nevoie pentru răceală?
  • Răceală sau gripă? (Ghid simptome)
  •