Argila albastra de Raciu, un medicament natural exceptional

22-12-2011
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Cu destul de mult timp în urmă, prin anul 2009, ţinând cont că aveam nevoie de un agent natural cu spectru foarte mare de detoxifiere - spectru care să includă toate deşeurile care puteau (şi pot) fi ingerate de organismul uman, eventual chiar produse de el însuşi (de la toxine organice până la toxine anorganice, incluzând până şi celule bolnave), în urma unei vaste documentări, cu ajutorul lui Dumnezeu am descoperit argila albastră de Râciu.
Relatându-vă scurt şi la obiect, pe parcursul a 21 de zile am ţinut o cură cu lapte de argilă albastră de Râciu, pentru a-mi detoxifia organismul. La începutul curei mi-a fost foarte rău, dat fiind faptul că am avut stări de ameţeală, greaţă, senzaţii de vomă, dureri de cap şi o diminuare a tonusului muscular, în principal, într-o singură expresie 'o vizibilă alterare a stării generale a sănătăţii'.
În a 8-a zi a curei am atins punctul culminant al stării de rău. Am avut dureri mari în zona intestinală, care au debutat brusc, însoţite fiind de nişte crampe abdominale. După defecaţie, durerile au dispărut la fel de brusc cum au apărut, dar au lăsat în urmă un adevăr de necontestat. Scaunul pe care îl făcusem (materia fecală) arăta mai mult decât groaznic şi avea o cantitate şi o mărime incredibile. Era plin de nişte scârboşenii, nişte mucozităţi de culoare alb-metalizat, cu aspect vâscos, compact şi cu miros puternico-respingător în cel mai înalt grad). Eram foarte intoxicat! (mă şi simţeam, nu de alta).
După ce am făcut acel scaun am avut aceeaşi senzaţie pe care o are un om care, la un moment dat, s-a debarasat de un sac de 15 kg, pe care l-a cărat în spate timp de cca. 20 de ani. M-am simţit alt om, în sens pozitiv. Am continuat cura şi, la sfârşitul ei, trăgând linie şi observând beneficiile, am concluzionat faptul că s-a meritat să o fac, deşi am avut de traversat şi o perioadă de suferinţă.
Acestea fiind spuse, în rândurile de mai jos, atât cât am învăţat şi eu, voi scrie câte ceva despre argila albastră, esenţialul, ca dv., userii forumului Romedic, care accesaţi acest topic, să vă faceţi o idee cu privire la caracteristicile şi calităţile ei terapeutice, pentru binele dv.

_
Cunoscută încă din antichitate, argila este considerată un adevărat panaceu, fiind folosită de om în decursul evoluţiei sale. Egiptenii foloseau argila pentru a grăbi cicatrizarea rănilor, cunoscând deja caracteristicile sale antiseptice şi hemostatice. Odată cu apariţia industriei farmaceutice, însă, argila a intrat într-un con de umbră, reapariţia ei fiind semnalată în timpul primului război mondial, atunci când solicitările de medicamente au devenit foarte mari, iar formele de tratament modern erau rare. Francezii şi ruşii o foloseau pentru prevenirea şi tratarea dezinteriei care decima rândurile soldaţilor.
În ceea ce priveşte Argila Untoasă Albastră de Râciu, aceasta a fost descoperită în comuna Râciu, la 26 de km de municipiul Târgu-Mureş, în urma exploatării unui zăcământ de argilă galbenă pentru ceramică.
Rezultatele analizelor conţinutului mineralogic efectuate la Institutul de cercetări şi Proiectări Miniere MINESS din Cluj-Napoca au evidenţiat faptul că argila albastră de Râciu are în componenţa sa nu mai puţin de 41 de minerale (macrominerale) şi oligoelemente (argint, aluminiu, bor, brom, clor, cupru, calciu, crom, fier, fosfor, germaniu, iod, magneziu, mangan, molibden, potasiu, rubidiu, sodiu, seleniu, siliciu, sulf, titan, vanadiu, zinc etc.), fiind cu adevărat unică în lume.
Medicul şi cercetătorul bulgar Ivan Iotov a studiat mult timp argila albastră şi a stabilit că aceasta are acelaşi câmp de vibraţii ca şi celulele sănătoase din corpul uman şi că este capabilă să echilibreze câmpul slăbit al omului. Măsurăturile efectuate de I. Iotov în anul 1991 au arătat că argila are calităţi terapeutice, o undă statică cu o lungime de 8 metri, care coincide cu undele celulelor sănătoase din organismul uman.
Argila albastră de Râciu absoarbe şi adsoarbe orice toxină/celulă bolnavă/bacterie/gaz din organismul uman şi o(îl) elimină pe cale urinară şi/sau fecală!
_

Argila albastră de Râciu este foarte benefică în tratarea următoarelor afecţiuni: amigdalită, colită, acnee, fibrom uterin, depresie postpartum, tahicardie, sindrom de oboseală cronică, bruxism, osteoporoză, epilepsie, furunculoză, icter, pancreatită, steatoză hepatică, parazitoză intestinală, ulcer gastro-duodenal, gastro-duodenită, gingivită, paradontoză, candidoză sistemică şi/sau sistemică, spondiloză lombară şi cervicală, hemoroizi, cataractă, blefarită, litiază urinară, hepatită, hipertensiune arterială, hipotensiune arterială (reglează tensiunea), psoriazis, nevroză, icter, alcoolism, dermatoză, ulcer varicos, artrită, varicelă, infecţie urinară, adenom de prostată, toxemie intestinală, gastrită, helicobacterioză (infecţie cu helicobacter pylori), sinuzită, cuperoză, reumatism, vaginită şi cancer, în principal, dar nu numai.
Fiind un panaceu, argila ameliorează sau tratează orice afecţiune determinată de:
- un deficit de macrominerale şi oligoelemente;
- o intoxicaţie cu orice agent patogen;
- o dereglare a câmpului vibraţional al celulelor.
_

Modalităţi de folosire a argilei albastre:
1. Cura internă cu lapte de argilă, pentru detoxifiere şi echilibrare - La un pahar de apă de minim 100 ml sau maxim 250 ml se adaugă o linguriţă rasă de argilă şi se lasă de seara până dimineaţa. Dimineaţa, pe stomacul gol, cu minim 30 de minute înainte de micul dejun, se agită apa cu linguriţa pentru a obţine apa argiloasă tulbure, numită şi lapte de argilă. Se bea laptele de argilă, apoi se prepară un nou pahar cu lapte de argilă, în acelaşi fel, care se bea cu 30 de minute înainte de masa de prânz, iar la prânz se prepară un nou pahar cu lapte de argilă, care se bea cu 30 de minute înainte de cină ş.a.m.d., timp de minim 21 de zile consecutiv., cu o pauză de şapte zile (după cele 7 zile de pauză se continuă cura cel puţin trei luni de zile, fără pauză).
ATENŢIE! - Dacă suferiţi de un tranzit intestinal defectuos, beţi de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu cel puţin 30 de minute înainte de masă, NUMAI apa limpede de pe argilă, câteva zile, lăsând argila pe fundul paharului, ca mai apoi să vă administraţi lapte de argilă.
_
2. Cura externă - Pentru anumite afecţiuni, pe lângă cura internă este indicat şi un tratament de uz extern care să completeze efectele acesteia. Cura externă constă în cataplasme/împachetări, comprese, măşti cosmetice şi băi de argilă.
* Cataplasmele se obţin prin amestec de argilă cu apă plată sau de izvor, până la obţinerea unei paste de consistenţa smântânii. Ele vor fi acoperite cu bandaj de tifon şi apoi cu celofan pentru a evita contactul direct cu plasticul (acoperirea cu celofan se impune pentru a menţine umiditatea cataplasmei).
Cataplasmele se pot aplica pe zona afectată şi folosind frunze de varză bine frecate în mână sau zdrobite pe un fund de lemn. În grosime de 1, 5-2 cm ele se aplică în aşa fel, încât să depăşească puţin zona afectată şi se menţin 1-2 ore având grijă să nu se usuce (dacă se usucă trebuie udate cu apă plată sau de izvor!)
În funcţie de temperatură cataplasmele pot fi: reci, călduţe sau calde. Cele reci se aplică pe regiunile inflamate sau pe partea de jos a abdomenului, în acest caz reînnoindu-se de îndată ce se încălzesc. Cele clăduţe sau calde se aplică pe regiunea hepatică, pe rinichi, oase şi vezică.
* Compresa constă într-o bucată de pânză care se înmoaie în apa argiloasă şi care se aşează pe zona afectată fără a se stoarce.
* Masca cosmetică (scuzaţi cacofonia!) este special concepută şi, deci, se comercializează ca atare.
* Baia cu apă argiloasă se obţine, în prima zi, prin adăugarea în cada de baie plină cu apă caldă (nu fierbinte) a 2 kg de argilă albastră. După efectuarea băii, se lasă să se decanteze după care se elimină cu un furtun doar apa de pe argilă, apoi în ziua următoare se mai adaugă încă 2 kg de argilă, umplându-se din nou cada cu apă caldă. Astfel în ziua a cincea vom avea 10 kg de argilă în compoziţia băii.
Baia durează 25-30 de minute sau mai mult, timp în care apa se agită pentru a fi mereu tulbure şi se dă pe tot corpul, inclusiv pe cap. cantitatea de apă din cadă trebuie să permită scufundarea totală a corpului în apa argiloasă.
_

FOARTE IMPORTANT!
La prepararea apei argiloase/laptelui de argilă trebuie să se folosească doar pahare din sticlă sau porţelan, nu pahare din plastic sau metal, linguriţe din lemn sau porţelan, în niciun caz din plastic sau metal, ca de altfel şi apă plată sau de izvor, nu apă de la robinet (plasticul şi metalul neutralizează unda statică a argilei).
Este recomandat să nu păstraţi argila albastră în apropierea surselor de câmp electromagnetic, adică în apropierea televizorului, radioului, cuptorului cu microunde, computerului etc. (depozitaţi-o şi preparaţi-o la minim 5-8 metri de o astfel de sursă).
Pe parcursul curei cu argilă albastră trebuie să ţineţi un regim alimentar cu grad redus de toxicitate, din care să se elimine carnea, cafeaua, băuturile alcoolice, acidulate şi răcoritoare, condimentele, dulciurile şi lactatele (laptele, brânza, caşcavalul etc.); puteţi consuma: legume, fructe şi zarzavaturi proaspete, în stare crudă sau preparate termic sub formă de supă, supă pe care o puteţi consuma cu cartofi copţi în cuptor, în loc de pâine.
Pe parcursul curei puteţi experimenta stări de rău precum: dureri de cap, ameţeală, greaţă şi vitalitate redusă, în principal, stări datorate eliminării toxinelor şi a celulelor bolnave. Urina vă va fi închisă la culoare şi urât mirositoare, iar scaunele vă vor fi, de asemenea, închise la culoare şi însoţite de mucozităţi urât mirositoare. Stările de rău sunt experimentate sau nu, în grad mai mic sau mai mare, strict în funcţie de cât de intoxicat este organismul fiecărei persoane în parte.
Tratamentul cu argilă este CONTRAINDICAT femeilor în perioada ciclului menstrual, precum şi în ultimele luni de sarcină. În cazul tratamentelor medicamentoase, cura internă cu argilă (lapte de argilă) se va efectua după minim o oră de la ingerarea medicamentelor respective.
_

PENTRU MAI MULTE DETALII cu privire la argila albastră, administrarea şi efectele ei benefice, pentru fiecare persoană în parte, în funcţie de afecţiune sau afecţiuni, vă rog să-l contactaţi pe dnul argiloterapeut Ioan Covaciu (scrieţi în motorul de căutare Google: 'argiloterapeut Ioan Covaciu' şi daţi enter; imediat vi se va afişa o listă cu site-uri (accesaţi primul site din listă 'argilaalbastra'; în conţinutul site-ului puteţi găsi numărul de telefon al argiloterapeutului, printre altele).
CA ŞI FAPT DIVERS, argila albastră de râciu este de cel puţin trei ori mai bună decât argila algo a dnului Mircea Bocan, din toate punctele de vedere, ca să fiu perfect sincer şi exact.
_

Sper că informaţiile de mai sus vă vor fi folositoare, dragi useri, chiar şi doar pentru îmbogăţirea culturii dv. generale.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Sărbători fericite.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
65 comentarii 12 3 Înainte ›
6
04-01-2012, ora 01:46
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Post Scriptum - Am uitat să precizez faptul că am făcut afirmaţia, citez: "argila albastră de râciu este de cel puţin trei ori mai bună decât argila algo a dnului Mircea Bocan, din toate punctele de vedere, ca să fiu perfect sincer şi exact", bazându-mă pe "privilegiul" testării pe propriul meu organism a ambelor tipuri de argilă.
0
25-01-2012, ora 15:58
MihaelaNY
Nu este medic/terapeut
MihaelaNY
Aceasta argila este buna si pentru bolile de piele( eritrodermie, o boala de piele rara care are legatura cu sistemul imunitar si care este prezenta pe tot corpul) si pentru hepatita b?? daca imi puteti da cateva sfaturi si indrumari v-as fi recunoscatoare! Multumesc
6
29-01-2012, ora 14:17
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă MihaelaNY, da, argila albastră de Râciu este bună pentru ameliorarea sau tratarea eritrodermiei şi hepatitei cu virus B (trebuie folosită atât extern, cât şi intern, simultan!).
Pentru a primi sfaturi/îndrumări vă rog să îl contactaţi pe dnul argiloterapeut Ioan Covaciu (Tel. 0743. 546. 819).
Însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
11-03-2012, ora 22:24
cata_uk012
Nu este medic/terapeut
cata_uk012
Buna ziua, Mr.Nick
Sunt bolnav de Lyme cronic(borrelioza) de peste 20 de ani, am aflat de abia anul trecut.Vreau sa incerc si o cura de dezintoxicare cu argila.Inteleg de la d-voastra ca argila albastra ar fi mai buna, dar sunt ingrijorat de cantitatea mare de aluminiu din argila..aluminiu care este foarte toxic si mai sunt si alte elemente anorganice care banuiesc ca sunt toxice pt. organism.Nu vreau sa-mi fac mai rau.Credeti ca e bine totusi sa fac o cura de dezintoxicare cu argila?Poate stiti ceva care are efect bun in curatirea sangelui?...la culoare sangele este foarte, foarte inchis si cu fierul nu stau prea bine.
Va multumesc.
6
12-03-2012, ora 01:07
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate dle cata_uk012, argila albastră este extraordinară; NU este toxică pentru organism!
Personal, dacă aş fi în locul dv., aş face o cură detoxifiantă de 3 luni de zile cu următoarele suplimente:
❶ Natural Colon Cleanser cu Psyllium, 2 capsule dimineaţa, administrate cu 30 minute înainte de micul dejun şi 2 capsule seara, administrate cu 30 minute înainte de cină, timp de o lună de zile, zilnic, iar după o lună de zile, se administrează doar 2 capsule dimineaţa, cu 30 de minute înainte de micul dejun pentru încă 2 luni de zile, tot zilnic. Capsulele se vor administra cu cel puţin o cană mare de apă, iar pe parcursul zilei se vor consuma minim 2 litri de apă plată sau alte lichide (sucuri naturale de fructe sau legume, de pildă, cum ar fi cele din gama Biotta).

❷ ZEOLIT Detoxy Max, 2 capsule la prânz, administrate cu 30 de minute înainte de masă, zilnic, timp de 3 luni de zile. Capsulele se vor administra cu cel puţin o cană mare de apă.

❸ Chlorella cu membrană celulară spartă, 2 tablete la prânz, administrate împreună cu capsulele Zeolit Detoxy Max, cu 30 de minute înainte de masă, timp de 3 luni de zile, zilnic.

ATENŢIE! Toate cele 3 suplimente alimentare pot fi achiziţionate fără prescripţie medicală şi pot fi administrate fără aviz medical.
Consultaţi un medic fitoterapeut!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Însănătoşire grabnică.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
07-04-2012, ora 12:24
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Salutare prietenul meu drag.Citind cam tot ce ai postat tu pe acest forum am dat si de treaba asta cu argila albastra.De ceva vreme doresc si eu sa mi-o procur de la dansii de pe site unde 2 kg costa 40 lei (mult mai ieftina decat o gasesc in magazine).

Am citit cat mult bine ti-a facut dar am si eu o intrebare: pe durata curei cu argila exista ceva contraindicatii? Am gasit undeva ca o persoana zicea ca nu ar fii bine sa se consume produse lactate DELOC.Stii ceva in sensul asta?
Postez aici intrebarea si nu pe privat pentru ca stiu ca citeste si alta lume si e bine sa fie informata.

O zi frumoasa iti doresc scumpul meu Nick, multa sanatate si multumesc ca existi !

O imbratisare calda
6
10-04-2012, ora 09:36
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Bestitutza23, da, pe durata curei cu argilă albastră de Râciu există câteva contraindicaţii cu privire la regimul alimentar, pe care le-am specificat în partea terminală a primului posting al acestui topic, şi anume: pe parcursul curei cu argilă albastră trebuie să se ţină un regim alimentar cu grad redus de toxicitate, din care să se elimine carnea, cafeaua, băuturile alcoolice, acidulate şi răcoritoare, condimentele, dulciurile şi lactatele (laptele, brânza, caşcavalul etc.); se pot consuma: legume, fructe şi zarzavaturi proaspete, în stare crudă sau preparate termic sub formă de supă, supă pe care o poţi consuma cu cartofi copţi în cuptor, în loc de pâine ş.a.m.d. ÎN PRINCIPAL, alimentaţia trebuie să excludă carnea şi lactatele, pe cât este posibil!
Tratamentul cu argilă este CONTRAINDICAT femeilor în perioada ciclului menstrual. În cazul tratamentelor medicamentoase, cura internă cu argilă (lapte de argilă) se va efectua după minim o oră de la ingerarea medicamentelor respective.
Citeşte, te rog, în TOTALITATE, primul posting al acestui topic şi, pentru a primi sfaturi/îndrumări cu privire la cura cu argilă albastră, te rog să îl contactezi pe dnul argiloterapeut Ioan Covaciu (Tel. 0743. 546. 819).

Mulţumesc pentru urări!
Multă sănătate.
Te îmbrăţişează,
Mr. Nick
0
11-04-2012, ora 01:36
Xara
Nu este medic/terapeut
Xara
Buna seara

Este o adevarata minune argila asta
Va multumesc ca ati impartasit cu noi experienta consumului argilei, astfel am aflat si eu la ce ar trebui sa ma astept, desi sunt consumatoare de argila, dar nu de acest tip si marturisesc ca si argila dlui. Bocan are proprietati terapeutice f bune
Am cateva nelamuriri si va rog sa-mi spuneti daca ar trebui sa intrerup suplimentele de Calciu 1000 mg si magnesiu diasporal 300 mg pe perioada curei cu argila pt ca am citit ca ar contine si aceste minerale si m-am confruntat cu carenta mare de Ca si Mg si.mai vreau sa stiu daca pot continua cura cu Aloe Ferox, capsule cu aloe cristalizata.
Am cateva afectiuni pt care doresc sa urmez terapia cu argila de Raciu si am mari sperante ca se vor vindeca, pt ca am citit ca trateaza cu succes afectiunile intestinale, chiar si cele hepatice si cred ca printr-o detoxifiere corecta si sustinuta de regim alimentar, voi scapa si de pitiriazis versicolor pe care il am de 20 ani si nu am vrut sa-l tratez cu medicatie alopata de teama sa nu afectez ficatul, stiind cat de toxice sunt fasiginul si nizoralul, singurele care se prescriau la vremea aceea
Acestea fiind "marturisite" astept un raspuns de la dvs si promit sa revin cu impresii din timpul curei...

Toate cele bune va doresc si va multumesc anticipat pt timpul acordat
6
10-05-2012, ora 10:44
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

Stimată dră/dnă Xara, pe parcursul curei cu argila albastră de Râciu puteţi continua administrarea calciului şi magneziului (în doză înjumătăţită, însă), cum de altfel puteţi continua şi administrarea aloei.
Pentru tratarea pitiriazisului versicolor, pe lângă cura internă, trebuie să urmaţi şi cura externă cu argilă!

Ca şi fapt divers, problema suferinţei de orice natură, în lume, a îndurerat şi zbuciumat dintotdeauna conştiinţa omului, în profunzime, indiferent de condiţie socială, naţionalitate, religie, sex şi de alte particularităţi fizico-mentalo-psiho-spiritualo-civice. În ciuda progresului medicinei, bolnavii se înmulţesc şi, mai mult decât atât, apar boli noi, unele incurabile. 
Din păcate sau din fericire, pentru unii dintre noi, oamenii, viaţa de pe pământ pare a fi sau este doar o vale a plângerii, o suferinţă continuă. Dar de ce? Există o explicaţie! 
Cu răbdare şi în linişte, vă rog să accesaţi link-ul de mai jos şi să citiţi în întregime măcar primul posting al topicului "Psihoterapie pentru trup şi suflet, din perspectivă medico-spirituală: suferinţa", pentru a înţelege mai multe cu privire la cauzele generale ale suferinţei şi la căile prin care se poate ameliora sau trata suferinţa, oricare ar fi ea: 
http://forum.romedic.ro/prod/Psihoterapie_pentru_trup_si_suflet, __din_perspectiva
_medico-spirituala:_suferinta_!_059479.html 


Multă sănătate!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
10-05-2012, ora 23:44
Xara
Nu este medic/terapeut
Xara
buna seara

va multumesc mult pt timpul dvs si pt raspunsul complet.
voi face asa cum ati "prescris"


Multa sanatate si succes in continuare
6
14-05-2012, ora 16:23
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Hristos a înviat!

@Xara, şi eu vă mulţumesc pentru încrederea avută în mine. Sărut inima dv.!
Îmbrăţişează lumina din dv.,
Mr. Nick
0
01-06-2012, ora 21:43
anila.com
Nu este medic/terapeut
anila.com
Buna seara, Mr. Nick!

Intrebare: te rog sa -mi spui cum impac problema ciclului cu neintreruperea argiloterapiei?
tratamentul cu argila nu se intrerupe, dar vad ca e contraindicat in perioada ciclului;

??/
Merci!
0
13-06-2012, ora 22:46
MARIUS DG
Nu este medic/terapeut
MARIUS DG
sunt operat de chist pancreatic, glicemia 130, singurele medicamente folosite -kreon si triferment-dureri ocazionale, in special dupa ce exagerez cu mancare(nu prea respect regimul) m-ar ajuta cura cu argila?
6
18-06-2012, ora 02:24
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!
Stimată dră/dnă anila.com, ţineţi cura cu argilă doar în afara ciclului menstrual. Tratamentul cu argilă nu se întrerupe, pentru a nu-i afecta beneficiile terapeutice, aşa este, dar există şi excepţii obiective, una dintre ele fiind şi aceasta.
Mai multe detalii cu privire la contraindicaţia folosirii argilei în timpul menstruaţiei, puteţi obţine vorbind, telefonicamente, cu dnul argiloterapeut Ioan Covaciu (Tel. 0743. 546. 819).
Multă sănătate!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
6
18-06-2012, ora 02:41
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Salve!
Stimate drule/dle MARIUS DG, da, v-ar ajuta foarte mult cura cu argilă, cu o singură condiţie, şi anume să o urmaţi CORECT (ţineţi cont de ce am scris, în primul posting care a iniţiat acest topic, cu privire la cură).
Multă sănătate!
Dumnezeu să vă binecuvânteze.
Toate cele bune, cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick

Post Scriptum - Respectaţi, pe cât vă este posibil, regimul alimentar care vi s-a recomandat. NU faceţi excese, nici în sens negativ, nici în sens pozitiv; fiţi echilibrat!
0
18-06-2012, ora 22:40
anila.com
Nu este medic/terapeut
anila.com
Multumesc, Mr. Nick.
0
27-06-2012, ora 15:21
irina74
Nu este medic/terapeut
irina74
buna ziua,

ma gandesc sa incerc, pentru fiul meu, tratamentul pentru diabet pe baza de argila albastra. Se spune ca diabetul de tip 1 este incurabil, dar, daca as crede asta, ar insemna sa-mi contrazic cele mai profunde convingeri si credinte.
In cazul in care stiti pe cineva care sa fi obtinut macar un control glicemic bun folosind argila ar fi minunat. Nu locuim in Romania deci nu prea avem cum sa apelam la un terapeut, iar aici nici nu indraznesc sa spun ca as vrea sa incerc vreo terapie naturala; din punctul lor de vedere diabetul, chiar daca nu se vindeca nu este o problema atat timp cat ingrijirea pacientilor se face la niste standarde foarte inalte.
In prezent folosesc argila albastra de raciu pentru masti cosmetice, cu efecte excelente; am incercat si o cura interna dar nu am fost consecventa.
Ma bucur ca am gasit acest subiect pe forum.
Doamne ajuta!
0
03-07-2012, ora 11:49
Demetris
Nu este medic/terapeut
Demetris
Bună ziua, Mr.Nick

M-am decis şi eu să urmez în această perioadă o cură cu argilă albastră în scopul detoxifierii organismului.

Am citit integral prima postare, dar am totuşi o nelămurire: aş putea consuma în timpul zilelor de pauză datorate ciclului menstrual unele alimente nepermise de cură, cum ar fi iaurtul şi peştele sau acest lucru ar afecta eficienţa tratamentului?

Mulţumesc anticipat,

Numai bine!
0
04-10-2012, ora 09:10
Ioan Covaciu
Identitate neconfirmată
Ioan Covaciu
Stimata Irina74, rezultatele inregistrate pana acum ale argiloterapiei cu argila albastra Azzurra in tratarea diabetului arata ca aceasta normalizeaza glicemia cu o eficienta constanta atat in cazul copiilor cat si in cazul adultilor;
Personal cuosc un caz in care dupa ani de tratament cu argila, persoana in cauza (76 ani) declara ca in urma argiloterapiei a scapat de diabet; Cura interna aduce o normalizare a glicemiei si de asemenea elimina efectele adverse ale medicatiei alopate (gastrita, colon iritabil, etc);
Scepticismul inregistrat 'afara' fata de argiloterapiei ma surprinde deoarece primi pioneri ai argiloterapiei au fost din vest; Am reusit eliminarea mercurului din sange in cazul unei belgience, care era sfatuita sa nu se apropie de argila, insa rezultatele analizelor medicale efectuate in Germania i-au lasat MUTI;
Chiat daca nu ati fost consecventa in argiloterapie, trebuie sa stiti ca cel putin o remineraizare si o drenare a organismului s-a produs;
Va doresc sanatate vesnica tuturor !

Cu aceasta ocazie, il salut si il felicit pe Mr.Nick pentru ca tine sus steagul argiloterapiei si al terapiei naturiste !
0
04-10-2012, ora 09:29
Ioan Covaciu
Identitate neconfirmată
Ioan Covaciu
Cateva precizari legate de terapia cu argila in perioada menstei:
1. Cura interna - consumul "laptelui de argila" se va intrerupe deoarece, cel putin in prima luna de cura interna organismul este revitalizat, ceea ce poate duce la cresterea mesntrei si a duratei acesteia; In aceasta perioada va recomand sa consumati doar apa limpede de pe argila si sa respectati dieta specifica deoarece in cazul in care veti consuma alimente din afara dietei, la reluarea tratamentului acesta intarzie vindecarea sau dupa caz, ameliorarea afectiunilor;
2. Cura externa : cataplasme si masti faciale se pot aplica incontinuare; Insa baile active se vor amana pana dupa perioada mestrei;
Va doresc sanatate si frumusete vesnica !
0
04-10-2012, ora 12:11
irina74
Nu este medic/terapeut
irina74
Va multumesc foarte, foarte mult pentru raspuns, chiar intentionam sa intru din nou pentru a va impartasi experienta noastra.
In luna iulie, fiul meu a tinut o cura de o luna; a luat lapte de argila de 3 ori pe zi cu respectarea regimului vegetarian, cu totul ca la carte. La sfarsitul lunii iulie hemoglobina glicozilata era 44 mmol/mol, adica 5, 2%. Ni s-a spus ca este un rezultat exceptional pentru un copil de 5 ani, la inceputul celui de al doilea an de diabet - si precizez ca rezultatul nu a fost influentat de hipoglicemii dese si am avut si ceva hiperglicemii. In august si septembrie nu am mai tinut cura si, cu toate ca profilul glicemic a fost asemanator, glicozilata, pe care am testat-o saptamana trecuta, s-a ridicat la 52 adica 6 - ceea ce nu e rau, dar... Indraznesc sa spun ca rezultatul din iulie s-a datorat argilei.
Spre surprinderea mea, baiatul a acceptat foarte usor argila, oricum daca ar fi refuzat l-as fi lasat in pace - asa ca cei care o evita doar pentru ca nu le place sa bea "namol" cred ca se alinta, daca un copilas de 5 ani poate, atunci poate oricine. Nu a avut nici o durere, nici o stare de rau, doar ca, in loc de 1 - 2 scaune normale pe zi, in perioada curei a avut 3 si chiar 4 dar normale. Este drept ca el consuma destul de multe fibre (cereale integrale, 3 - 4 fructe pe zi, salate de legume crude) Din fericire, spre deosebire de alti copii nu este mofturos la mancare si ii plac legumele crude.
De maine dimineata vom incepe o noua cura cu argila doar ca acum serveste pranzul la gradinita, unde i se respecta regimul vegetarian dar mai primeste cate un carnacior de soia, cate un sos care nu stiu foarte bine ce contine... in fine, regimul nu va fi la fel de corect si va primi argila doar dimineata si seara. O sa mai completam cu suplimente pe baza de plante (la distanta de o ora de argila) cu ceaiuri, vedem ce iese si va tinem la curent. Poate experienta noastra o sa foloseasca si altora.
Referitor la reticenta celor de aici fata de terapiile naturale - nici in Romania medicul diabetolog nu a fost mai receptiv cand i-am spus ca as incerca si altceva pe langa tratamentul alopat. Ba chiar a cautat sa ma descurajeze foarte tare. Din fericire la noi inca mai exista oameni ca dumneavoastra care au curaj sa "infrunte valul" precum si oameni care se incapataneaza sa gandeasca. Poate si starea precara a sistemului de sanatate de la noi ii determina pe multi sa caute alternative.
Va multumesc inca o data si voi reveni cand voi avea noutati.
Cu respect,
Irina
0
03-01-2013, ora 22:01
Sellena11
Nu este medic/terapeut
Sellena11
Buna ziua. As vrea si eu sa stiu cum se foloseste argila granule. Nu am gasit pulbere si am luat granule insa nu stiu exact cum sa le folesesc. Le pun de seara in apa? Si cam cate granule ? In plus nu prea sunt egale ca dimensiune dar asta o pot rezolva din ochi. Va multumesc
0
20-01-2013, ora 16:47
Ioan Covaciu
Identitate neconfirmată
Ioan Covaciu
Stimata Selena11, din cate constat ati cumparat argila cu un prospect sumar sau neadecvat. Argila granule a aparut ca o necesitate pentru acele persoane care nu pot bea apa tulbure. Ca atare, pentru a beneficia de acest remediu vor consuma 4-6 granule cu un pahar de apa, chiar daca aceasta modalitate este mai putin eficienta decat laptele de argila, in unele cazuri, precum gastrita, aduce ameliorari mai rapide. Pentru a inlocui argila cu o granulatie mai mica, veti pune cca 20 grame granule in apa (6-8 buc granule argila cod GAAR 01) intr-o cana de apa, pentru a obtine laptele de argila. Desigur granulele de argila pot fi utilizate si pentru alte modalitati de aplicare a argiloterapiei.
Va doresc sanatate si frumusete vesnica !
0
30-01-2013, ora 09:05
rodica_83
Nu este medic/terapeut
rodica_83
Buna ziua, as dori sa va intreb daca la cura cu argila granule se poate folosi doarapa de izvor sau se mai poate folosi si apa filtrata. O zi buna! Doamne ajuta!
0
03-02-2013, ora 00:10
steffy_21
Nu este medic/terapeut
steffy_21
Buna seara Mr Nick,

Am citit cu mare interes majoritatea articolelor publicate pe acest forum in special cele legate de hiperaciditate gastrica. De la dvs am aflat de argila albastra de Raciu si am decis sa incerc si acesta alternativa. Mentionez ca am gastrita hiperacida eroziva asociata cu reflux gastro-esofagian, iar simpomele sunt destul de severe in special seara, cand am ajuns sa mananc doar legume fierte. Nu am HP, mi-am facut analizele recent.
Pana acum am incercat un tratament cu Aloe Vera de la Forever, in urma caruia nu am vazut schimbari spectaculoase. As dori sa va intreb daca pot lua concomitent argila cu aloe vera? Imi puteti explica va rog cum ar trebui luate ca sa aiba efect?

Va multumesc si Bunul Dumnezeu sa va daruiasca sanatate
0
10-02-2013, ora 13:52
Liviusor
Nu este medic/terapeut
Liviusor
Salut Mr. Nick,

Vreau sa comand niste argila albastra de pe siteul http://www.argilaalbastraderaciu.ro/ro/produse.html.
Insa nu stiu ce sa comand: pulbere sau pasta? Banuiesc ca pasta ar fi mai buna pentru ca contine si apa din argila de unde s-a extras.
In articolele tale vad ca vorbesti de pulbere pentru prepararea laptelui de argila dar nu si de pasta.

Multumesc!
0
04-03-2013, ora 01:08
zac
Nu este medic/terapeut
zac
Nu prea gasesc recenzii la argila albastra in comparatie cu argila algo. De ce ? Am cumparat deja argila algo cu care vreau sa-mi repar problemele digestive (stomacul si bila)...daca nu are efect o sa incerc si argila albastra. Oricum, pare un remediu la indemana oricui din punct de vedere financiar. De-abia astept sa vad efectele...
Am comandat si argila albastra de raciu..astept avizul de la posta. Poate ii conving pe parinti s-o foloseasca.
0
05-03-2013, ora 12:24
Ioan Covaciu
Identitate neconfirmată
Ioan Covaciu
Stimate zac, compozitia mineralogica face diferenta intre argilele terapeutice, iar daca argila este corect extrasa (din stratul cel mai valoros), corect prelucrata si ambalata (exclus plasticul) atunci reusita in tratarea si ameliorarea afectiunilor tine si de urmarea argiloterapiei specifice pentru fiecare afectiune(inclusiv regimul igieno-dietetic); Argila Algo are cu siguranta valoare terapeutica din moment ce rezultatele ei sunt cunoscute si apreciate; In cazul argilei albastre, aceasta are un continut mai bogat in minerale si oligoelemente decat alte argile terapeutice cunoscute la noi in tara. Argila albastra Azzurra de exemplu, are efect benefic in tratarea a nu mai putin de 63 de afectiuni si boli datorita continutului de minerale si oligoelemente; Sunt convins ca o argiloterapie corect urmata aduce vindecarea sau cel putin ameliorarea problemelor digestive, chiar daca rezultatele pozitive pot sa apara mai repede sau mai tarziu functie de tipul argilei utilizate.
Va doresc succes si multa sanatate !
0
05-04-2013, ora 10:53
emag
Nu este medic/terapeut
emag
Buna ziua.
Am fost diagnosticata cu nodul fribromatos uterin, de 3 cm. Am menstruatii prelungite(14 zile) si uneori abundente. voi urma si un tratament medicamentos cu o injectie care suprima functia hormonala si va induce o stare temporara de menopauza.
intrebarea mea este daca cura cu argila va rezolva problema fibromului, il va reduce sau se poate sa scap de tot?
POt lua cura odata cu medicamentatia data de medic (despre care v-am scris mai sus)?
Am inteles ca perioada menstrei nu se poate bea decat apa de pe argila. La mine perioada intre menstre e foarte scurta, cam o saptamana. Ajung aceste zile pentru o cura cu argila, pentru a-si face efectul?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
0
09-04-2013, ora 21:10
julie81
Nu este medic/terapeut
julie81
vindeca si psoriazisul ? -*. multumesc


(*modificat de admin)
Acest topic a fost închis. Nu mai pot fi adăugate noi comentarii.
65 comentarii 12 3 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
03-11-2023, ora 13:20
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Carbunele vieții
Carbon Elixir
Conține molecula C60 - Premiul Nobel. Superantioxidant este de 172 de ori mai puternic comparativ cu vitamina C, antiaging, protecția împotriva radicalilor liberi și radiațiilor 5G, booster imunitar, îmbunătățirea funcției creierului, accelerarea creșterii părului, îmbunătățirea performanțelor sportive, crește semnificativ rezistența generală a organismului.
Vezi detalii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Produse naturale pentru curățarea colonului (detoxifiere naturală)
  • Cum elimină corpul substanțele toxice?
  • Detoxifierea ficatului - o abordare științifică
  • Noi descoperiri legate de detoxifiere și prelungirea vieții
  • Detoxifierea corpului - metode, sfaturi și recomandări
  • Detoxifierea organismului - ce trebuie să știi
  •