Aracuri de panica zilnice

14-06-2014
Dragos93
Nu este medic/terapeut
Dragos93
Buna ziua,
sunt student si de 4-5 zile am atacuri de panica zilnice. Mentionez ca am luat un tratament cu rispolept (i-am spus psihiatrului ca eu ma simt intr-un fel vinovat de moartea mamei mele indirect pt ca n-am fost cuminte, si el m-a intrebat daca nu-mi da pace gandul asta si eu i-am spus ca nu desi imi dadea paca iar dansa s-a speriat si mi-a dat rispolept cateva zile a fost bine dar apoi a venit sevraj si frica inexplicabila tensiune si puls mare ameteli, efecte adverse de schizofrenie desi inainte nu aveam mentonez ca de 2 saptamani mi-a dat inainte nu luam decat un tratament cu cipralex si carbamazepina dar pe care mi-a oprit-o din tratament.
Am impresia ca acest medicament este f puternic si chimic cu ajutor si bna intelegere vreau sa a autosugestionez pozitiv pt a trece pe ceva naturist si pt a-mi controla atacurile de panica...

Cer ajutor unei psihoterapii de grup in care fiecare persoana isi spune of-ul unui grup de 10 persoane sau ceva de genul...
7 comentarii
1
14-06-2014, ora 07:52
Dragos93
Nu este medic/terapeut
Dragos93
Mi-a intervenit o foarte mare teama de a nu innebuni de a nu pierde controlul de a nu avea schizofrenie/paranoie desi sunt un om rational si costient dar acest emdicament mi-a adus niste simptome pe care nu le aveam, ma simt batut in cap, ametit, sevraj si sunt niste simptome pt care ar treb tocma ca medicamentul sa le remediexe dar el mi le-a provocat
1
14-06-2014, ora 11:24
Dragos93
Nu este medic/terapeut
Dragos93
adica de exemplu daca unui om sanatos ii este dat rispolept din greseala sau ii da cineva rispolept cateva zile dupa cateva zile isi revine la starea initiala ?
1
16-06-2014, ora 12:35
Psiholog Manuela Nicolae
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Manuela Nicolae
Buna ziua,
Mai intai tin sa va linistesc, sa va spun ca efectul negativ al rispoleptului nu va dura multa vreme. Din cate inteleg, ati intrerupt administrarea medicamentului dupa scurt timp.
Ca psiholog, nu as recomanda medicamente psihiatrice pentru atacul de panica. Intr-adevar, atacul de panica induce o stare invalidanta pe moment, foarte neplacuta, dar el poate fi controlat si in cele din urma depasit prin psihoterapie. Nu cunosc specialisti care practica psihoterapie de grup pentru atacul de panica (puteti cauta pe internet) dar si psihoterapia individuala este eficienta.
0
17-06-2014, ora 09:01
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Buna
Atacurile de panica pot fi rezolvate cu psihoterapie bazata pe tehnici de expunere, relaxare, control al respiratiei etc., care pot fi mai usor administrate in terapia individuala, in special datorita factorilor declansatori diferiti de la individ la individ si timpului alocat fiecarui pacient in parte.
Daca medicamentele prescrise de psihiatru nu au functionat sau au avut efecte secundare suparatoare, ar trebui sa discuti acest lucru cu medicul tau.
Spre deosebire de terapiile medicamentoase, cele nemedicamentoase (psihoterapia) are efecte mai stabile pe termen lung, nu are efecte adverse si nu creeaza dependente.
Se pot concepe si programe combinate (medicamentoase si psihoterapie), dar asta este optiunea fiecarui pacient in parte.
Mult succes!
1
17-06-2014, ora 15:44
Dragos93
Nu este medic/terapeut
Dragos93
Sarut mana Va multumesc extrem de mult pt informatii Si va sunt recunsocator Sper sa ma si ajute :D !!
1
17-06-2014, ora 19:15
Dragos93
Nu este medic/terapeut
Dragos93
Imi dau seama cas psihologia si terapia sunt nemaipomenit de bune si nu au cum sa dea dependenta deoarece sunt conovrbiri cu o persoana (in speta psihologul). Si va multumesc pt ca mi-ati spus ca efectele risperidonei sunt reversibile risperidona= (blocator ai dopaminei si receptorului D2 si 5-HT serotoninergic)
1
18-06-2014, ora 12:58
Psiholog Ana Cristina Badita
Psihologie, Sibiu
Psiholog Ana Cristina Badita
Atacurile de panica si anxietatea sunt manifestari frecvente, in populatie unul din 3-4 oameni prezinta cel putin o data in viata astfel de simptome. Din ceea ce mi s-a povestit, stiu ca senzatiile in panica sunt inspaimantatore, greu de tolerat si par semne pentru boli grave, , ceea ce de obicei accentueaza groaza. Este bine sa va informati, sa aveti analizele la zi. De aceea, pe langa recomandarile colegelor mele, va sugerez si sa va faceti analizele(intrebati si psihiatrul), sa porniti de la anumite certitudini, pt ca exista o serie de probleme somatice care includ manifestari de tipul panicii (ex. disfunctii la nivel cardiovascular, cum ar fi insuficienta cardiaca, edem pulmonar.., la nivel respirator, ca astmul sau bronsita, la nivel endocrin, cum ar fi hipoglicemia sau hipertiroidismul, la nivel auditiv - otita medie; poate exista anemie si chiar din cauza intreruperii administrarii unor antidepresive sau sedative pot aparea simptome).

Sa auzim de bine!

psiholog Ana Badita
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: