Aproape am lesinat :(

09-01-2008
cris23ny
Nu este medic/terapeut
cris23ny
Salut,
Azi am fost sa-mi ia sange, si eu care sunt mai emotiv m-am cam agitat, insa nu cred ca atat de mult cat sa ajung in situatia in care am ajuns, zic eu...insa corpul meu a fost de alta parere. Cam de 1 an am inceput sa am "intzepaturi" la inima de scurta durata (max 2 sec), cam de 1-2 ori pe luna. Au fost luni cand nu am avut nimic.
De curand am consultat un medic cardiolog care a constatat ca aveam tensiunea mare si mi-a recomandat Bisogamma si Tertensif SR. Tin sa mentionez ca aceasta tensiune arteriala marita este mostenita de la tatal meu, care a mai avut incidente. Am purtat si un holter de tensiune si au fost momente cand am avut si 12/7 dar si maxime de 16/10. De obicei am observat ca sufar de asa numitul "sindrom al halatelor albe" si chiar daca nu ma mai panichez cand sunt in spital sau la orice alta clinica medicala asa cum o faceam acum cativa ani, subconstientul lucreaza.
Asa si ca sa revin la asa zisul lesin...a fost ceva ce nu mi s-a mai intamplat pana acum. Cred ca au lipsit cateva secunde de a lesina complet. Dar la aproape 2 ore de atunci, si chiar si la 10 minute dupa am fost ok.
E vreun motiv de ingrijorare? Poate acel tratament de care am pomenit sa fi avut vreun efect. Mentionez ca in dimineata aceasta inainte de a merge la recoltare nu am luat pastilele. Am 24 ani si chiar nu e placut sa am parte de astfel de episoade :(.

Multumesc anticipat

Cris
2 comentarii
0
09-01-2008, ora 00:00
ileana_cons
Nu este medic/terapeut
ileana_cons
Buna ziua,
Nu, nu este nici un motiv de ingrijorare, se intimpla destul de frecvent. Cauzele sint mixte, atit psihologice cit si o instabilitate neurovegetativa care poate face tensiunea arteriala sa nu se adapteze suficient de repede la acei citiva ml de singe care se recolteaza. Nu e nici o problema; aveti grija insa data viitoare cind vi se mai recolteaza singe sa le spuneti asta, si sa cereti sa vi se recolteze in pozitie culcat. Se poate intimpla chiar sa lesinati si atunci trebuie evitat sa va loviti.
Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
0
13-01-2008, ora 00:00
marinaalina
Identitate neconfirmată
marinaalina
rodiolinul e un preparat natural ce controleaza componenta neurovegetativa a hipertensiunii.Daca vrei detalii scrie-mi -*

(*modificat de administrator)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cauzele leșinului și ce se întâmplă în organismul nostru când leșinăm
  • De ce unele persoane leșină mai ușor decât altele
  • Sincopele cauzate de tulburările de ritm ar putea fi prevenite
  • Starea de leșin - cauze, cum o recunoști, sfaturi, tratament
  • Ce se întâmplă atunci când leșinăm? (studiu)
  •