Apendicita?

18-08-2010
D13
Nu este medic/terapeut
D13
Va spun dinainte ca nu am cunostinte medicale. :D Deci va rog sa imi explicati mai pe inteles cum sta treaba. Acum 3 zile a inceput brusc o durere jos, in ambele parti (stanga si dreapta), apoi a continuat doar in dreapta. Apoi, am avut mai toate simptomele apendicitei. Un unchi care este doctor ginecolog dar detine si cunostinte medicale din alte domenii m-a consultat putin si zice ca nu e apendicita, ca probabil e ceva la fiere. Insa ma sperie faptul ca simptomele acelea ar putea fi pentru apendicita. Nu stiu ce sa cred. Mama (care a suferit o operatie de apendicita) de asemenea zice ca daca as avea apendicita, m-ar durea burta insuportabil (durerea inca e ok daca pot sa zic asa :D), iar la peritonita nici nu poti sa te ridici de jos - iar eu am fost la 2 cursuri de dans, merg, adica fac tot ce face un om perfect sanatos...
Dumnezeule.. ce sa cred?? :)
1 comentarii
0
19-08-2010, ora 10:04
pumy
Nu este medic/terapeut
pumy
Buna. Iti vorbesc acum din proprie experienta cu apendicita:) Eu nu am avut nici o durere, nici un semn ca as avea apendicita (in afara de cateva zile cu febra pe care le-am pus pe seama unei raceli) pana cand nu m-am dus la un control de rutina la spital cu fratele meu care se plangea de dureri in partea dreapta si care coborau pe piciorul drept. Desi el era cel cu dureri la el nu a fost urgenta operatia. In schimb, la mine, a fost o operatie de urgenta. Doctorul m-a palpat (ca tot eram acolo) si in secunda doi eram sa lesin de durere.
Mi s-a luat sange pt analize (special leucocite ca sa vada daca e vorba de o infectie asa cum suspecta). Cand am venit cu rezultatul, a doua zi parca, cu nr. de leucocite doctorul nu m-a lasat sa plec din spital si m-a programat direct pentru operatie. Eram terminata, nu intelegeam cum e posibil sa mi se intample asa dintr-o data. Aveam nr. leucocitelor foarte mare, mai mare de 10.000 ceea ce insemna o apendicita acuta (nu imi amintesc termenul medical exact). Deci, la mine, apendicita a fost foarte "silentioasa" ca sa zic asa, nu m-a avertizat cu dureri sau alte semne. Eu si acum stau si ma gandesc ce s-ar fi putut intampla daca nu il insoteam pe fratele meu la control.
Cu toate ca poate asta nu e raspunsul la care te asteptai, eu te sfatuiesc sa te duci la un simplu control. Sa te palpeze un doctor. Iar daca nu o sa fie apendicita poate sa fie si ceva la ovar sau fiere dupa cum ai zis.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici