Anxietate sau ceva mai grav ? | Forumul Medical ROmedic

Anxietate sau ceva mai grav ?

19-07-2014
dog4life4
Nu este medic/terapeut
dog4life4
Detalii: Buna ziua am o problema nu stiu cum sa o o descriu, an avut o perioada foarte agitata si sttesanta si intr o zi cand veneam acasa am somtit un gol in stomac si ca parca nu mai sunt eu si a traiesc intr un vis, am aceste staro de vreo 2 saptamani, am si o stare de neliniste ma gandesc ca poate am schizofrenie sau psihoza sau o sa innebunesc sau o sa ma poerd pe mine, parca nu mai stii cone sunt, ma simt obosit nu supprt lumina si n am chef de nimic, nici sa vorbesc, am mai avut probleme cu anxietatra am favut tratament in trecut, dr atunci simteam ca ma sufoc, acum simt ca innebunesc mi a prescris paihoatrul seroxat si xanax dar ma tem sa incep tratamentul pentru ca mie frica ca ar putea intensifica starile mele, ar putea fi ceva mai grav, o sa innebunesc ? Nu ma mai simt eu si parca nici nu mai pot simtii bucurie sau placere ma concentrez greu, ar putea fi vorba de depresie ? Oare tratamentul este gresit ?
6 comentarii
0
20-07-2014, ora 10:37
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ar fi bine sa incepi tratamentul prescris de medic si poate in paralel sa urmezi si psihoterapie pentru a identifica de unde provin starile pe care le-ai simtit in ultimii 4 ani.
0
20-07-2014, ora 15:49
dog4life4
Nu este medic/terapeut
dog4life4
Buna ziua, multumesc pentru raspuns, imi puteti lasa un nr de telefon as avea 2-3 intrebari, doctorilnmeu este in concediu si oricum nu mi a raspuns concret la intrebari
0
20-07-2014, ora 22:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ dog4life4

Ai facut o depresie anxioasa cu elemente de derealizare si depersonalizare (alea ca ti se pare ca traiesti intr-un vis, care sunt foarte urate).
Medicul tau ti-a dat seroxat si xanax. Amandoua medicamentele merg si pe depresie si pe anxietate si sunt foarte bune. Eu m-am vindecat de anxietate cu un an juma de tratament, dar medicamentul care m-a vindecat in final a fost seroxatul. Am fost foarte multumita de el.

Incepe tratamentul rapid caci altfel starile alea de derealizare se pot intensifica si sunt foarte greu de suportat.

Diagnosticul de schizo se pune dupa 3 episoade psihotice cu halucinatii (vizuale, auditive, olfactive etc) si delir sau dupa un astfel de episod psihotic cu halucinatii si delir, care sa dureze mai mult de 6 luni.

Toate simptomele tale pina acum sunt de depresie si anxietate.
0
21-07-2014, ora 10:13
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
poti pune intrebarile pe forum sau sa programezi o sesiune de psihoterapie online sau la cabinet - din pacate nu ofer consultatii prin telefon - datele de contact sunt disponibile pe site-ul http://www.romedic.ro/dr-rares-ignat-psihoterapeut-bucuresti
0
22-07-2014, ora 08:18
Psiholog Luminita Codrescu
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Luminita Codrescu
Buna,
Tratamentul cu antipsihotice este bine sa fie dublat de psihoterapie, pentru ca medicamentele inlatura simptomul, nu cauza.
Mult succes!
0
22-07-2014, ora 11:59
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nici psihoterapia nu inlatura cauza.
Cauza in cele mai multe cazuri e genetica iar boala se declanseaza in urma unor factori stresori majori, shocuri emotionale etc. Sau nu.

Se pot inregistra la unele persoane perioade de remisie, dar in general afectiunile psihice sunt cronice, cu sau fara medicamente, cu sau fara psihoterapie.

Antipsihoticele in episod au rolul de a scoate pacientul din episod. In afara episodului au rolul de a preveni alte episoade psihotice. In momentul in care pacientul e in episod, poti sa ii spui orice si sa vorbesti cu el oricat. Tot pe a lui o tine.

Psihoterapia, ca sa poata fi urmata, trebuie introdusa ca orice specialitate medicala, pe lista cu gratuitati. Iar orele la psihoterapeut, psiholog, platite de Casa de Sanatate. In general pe acest Forum intra tineri ai caror parinti refuza sa accepte ca fiul sau fiica lor au o boala si ii lasa asa, fara tratament si fara psihoterapie, pina cand boala se agraveaza si copiii sunt disperati.

Trebuie schimbata mentalitatea societatii in privinta bolilor psihice, altfel nu se va ajunge prea departe. Si multi sufera si strang din dinti cu "stoicism", crezand ca fac cine stie ce act de eroism daca nu apeleaza la psiholog si la psihiatru. Plus ca in multe postari de pe acest Forum, ii incurajeaza si pe altii sa nu o faca. Dandu-se ei drept exemplu al "reusitei".
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •