Anxietate sau altceva? | Forumul Medical ROmedic

Anxietate sau altceva?

26-05-2015
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Buba seara! Am si eu o problema. De cateva nopti nu mai pot dormi. Adica adorm relativ repede dar ma trezesc dupa cateva minute cu o stare de rau in corp. Simt o presiune la ceafa, imi tiuie urechile si simt asa ca un fior in stomac. Asta se intampla noaptea. Ziua dc adorm nu am probleme. Am ajuns sa imi fie frica sa vina noaptea. Tin sa mentionez ca fac si atacuri de panica de vreo 8 ani. Am stari de rau care apar din senin, ameteala, moleseala in corp, senzatie de cap greu sau plin, senzatia ca voi innebuni, frica de a pleca undeva pt a nu imi fi rau, sicuri in cap deasupra cefei(am facut rmn cerebral pt acestea dar nu am nimic), palpitatii, amorteli, imi tremura muschii si stomacul, etc. Toate aceste simptome nu apar in acelasi timp. Doar in timpul atacurilor de panica apar 3-4 deodata. Insomnia aceasta sa fie tot rezultatul anxietatii mele sau poate sa fie ceva mai grav? Ideea este ca uneori fac si puseuri de tensiune mare in timpul atacurilor!
19 comentarii
0
26-05-2015, ora 19:57
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Buna seara,
tot ce descrii reprezinta simptome ale anxietatii. Nu stiu ce-s acelea "sicuri in cap" sau ce ai vrut sa spui.
In anxietate, corpul se afla mereu in stare de alerta, activat, pe modulul "lupta sau fugi!", ca si cum ai fi mereu in pericol. Din acest motiv ai atatea simptome adunate si care pot aparea concomitent.
Intrebarea mea e: ai urmat vreun tratament in toti acei 8 ani? Sau ai preferat sa te chinui? Mi-e greu sa cred ca ai mai fi avut atacuri de panica daca ai fi luat tratament medicamentos si ai fi facut si psihoterapie. Insa niciodata nu e prea tarziu, asa ca singura mea recomandare este sa mergi la un psihiatru pt tratament si apoi sa mergi si la psihoterapeut: cele 2 imbinate dau rezultate f bune, mai ales in anxietate!
0
26-05-2015, ora 20:08
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Prin socuri am vrut sa spun ca simt asa ca niste pulsatii nedureroase deasupra cefei care dureaza cateva secunde dar in acelasi timp simt si un fior in stomac. La rmn insa nu a aparut absolut nimic. Medicul neurolog mi-a spus ca as avea un sindrom vertiginos. Intr-adevar nu am luat mai nimic pt aceste atacuri, doar niste remedii homeopate care mi-au facut bine pe moment si lexotan uneori seara pt somn. Cu aceste simptome m-am invatat si cand apar reusesc sa le indepartez dar de cateva nopti nu pot dormi cum am explicat. Aceste treziri bruste cu stari de rau sunt tot anxietate?
0
26-05-2015, ora 22:11
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Evident, daca nu ti-a iesit nimic altceva la analizele medicale, totul este psihologic. Chiar are sens pt tine sa te tot intrebi ce altceva ai putea avea, atata timp, in loc sa incepi sa lucrezi cu anxietatea?
0
27-05-2015, ora 01:24
anonimos
Nu este medic/terapeut
anonimos
Lara-marik am citit problema ta si vreau sa-ti spun ca si eu am avut exact aceasi boala dureri foarte mari in piept nu puteam dormi noaptea nimeni nu te mai intelege ai stari de pánica nu poti iesi singura din casa de frica si te simti mai in siguranta doar daca ai pe cineva in jurul tau e groaznic am trecut prin aceasta boala am fost pe la pshihiatri am luat tot felul de medicamente nimic un a functionat pana cand am cautat si eu ca si tine pe interent un fórum cu aceasta problema si vedeam ca nimeni nu se vindeca de aceasta boala sau care au reusit doar pentru un anumit interval de timp dupa care iarasi au revenit durerile pana ce am gasit un comentariu pe net in care un baiat sa vindecat de acesta boala total iar akum si eu mam vindecat total trebuie sa iti restabilesti legatura cu Dumnezeu daca te vei spovedi la biserica te vei vindeca eu in 2 saptamani dupa ce mam spovedit la biserica mam vindecat total si am 2 any de cand nu mai simt nimik credema ca eu nu eran cu biserica inainte eram total impotriva la Dumnezeu si toate lucrurile acestea si uite akuma sunt santos datorita unui alt comentariu scris pe un fórum care lam citit si eu cand eram ca tine bolnav si fara nici o speranta credema ca nu am de ce sa te mint de vei merge sa te spovedesti la biserica te vei vindeca Dumnezeu sa iti ajute cum si pe mine ma ajutat ity doresc tot binele din lume Sergiu.
1
27-05-2015, ora 11:10
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Multumesc mult pentru raspunsuri!
0
28-05-2015, ora 15:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ce va retine sa nu faceti tratament de atatia ani si sa va chinuiti ?
0
28-05-2015, ora 15:45
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
La psihiatru am fost dar nu mi-a dat niciun medicament. Ramane sa merg la psiholog!
0
28-05-2015, ora 17:54
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Acum cati ani ai fost la psihiatru ?
0
28-05-2015, ora 19:21
lara_marik
Nu este medic/terapeut
lara_marik
Acum un an am fost la psihiatru. Aveam toate simptomele expuse cu exceptia insomniei de saptamana aceasta. Simptomele acelea multe le-am avut in decurs de 8 ani dar nu des si nu toate odata. Am atacuri de panica sau simptome ciudate doar in perioade de stres maxim. In momentul cand am ajuns la psihiatru, dupa ce am discutat cu el mi-a spus ca nu imi da niciun medicament pt ca sunt puternice, iar pt domeniul in care lucrez este periculos sa le iau. Saptamana aceasta m-am spetiat pentru ca am avut 3 nopti de insomnie cu treziri bruste in stare de rau. Dupa ce dna psiholog mi-a spus ca sunt de la anxietate nu am mai avut. Am crezut ca sunt de natura organica si probabil ca amplificam simptomele. De aceea, mi-am dat seama ca trebuie sa merg la un psiholog sa vb cu el. M-am programat pentru saptamana viitoare. Si voi merge si la biserica pentru ca intr-adevar nu am mai fost de mult timp si probabil am nevoie si de linistea sufleteasca pe care o am dupa ce plec de acolo. Va multumesc mult pentru raspunsuri!
0
28-05-2015, ora 20:42
someone123
Nu este medic/terapeut
someone123
Buna seara ma numesc andrei si am fost diagnosticat cu anxietate generalizata cu atacuri de panica.
Sunt multe de povestit am trecut prin multe simptome si tot felul de chestii.
Scriu aici sa ma lamuresc cu o problema.

Am fost ieri pentru fisa medicala pentru scoala de soferi iar medicul mi-a spus ca nu pot conduce din cauza ca am strabism si poate o sa imi pierd vederea.
De atunci mam panicat putin si a inceput sa am un gand ca poate imi pierd vederea si ca incep sa nu mai vad normal.

De ieri am luao pe aratura...am impresia ca nu vad bine adica totul pare ciudat in fata ochiilor si ca aud lucruriile altfel. Deci dupa 30 de minute cam asa am inceput sa am impresia asta. Nu stiu mai exact ce se intampla. Incerc sa ignor dar de fiecare data am gandul asta in cap.
Bine inteles eu le vad normal si aud normal toate cele dar nu stiu am impresia ca sunt ciudate. Am si un tiuit in ureche de cam 2-3 saptamani..

Orice sfat e bine primit si daca se poate sa ma lamuriti. Multumesc anticipat. Sanatate!
0
29-05-2015, ora 21:36
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Mergeti la un psiholog.
0
30-05-2015, ora 13:10
someone123
Nu este medic/terapeut
someone123
Dar ai putea sa imi explici mai exact cam despre ce este vorba? Anxietatea imi joaca feste chiar si la vedere deja de 3 zile sunt asa...ma trezesc dimineata gandul imi zboara numai acolo si evident ca deja am impresia ca vad ciudat dar eu vad normal numai am impresia nu stiu exact..
0
30-05-2015, ora 18:51
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
@someone123: nimeni nu-ti va putea spune aici ce vrei tu sa afli :). E o obsesie legata de starea ta de sanatate, dar mai mult de atat nu avem cum sa te ajutam aici pe forum. Mergi la un psiholog, descrie-i toate simptomele si iti va spune ce se intampla cu tine si ce e de facut. Avem putine detalii despre tine (de aceea, un psiholog iti va face o anamneza/istoric personal in cadrul evaluarii si asa vor iesi la suprafata mai multe lucruri importante despre tine si trairile tale din acest moment).
Evaluarea la psiholog dureaza mai mult decat la psihiatru, nu se face in 10 minute :), pt ca interesul nostru nu e sa iti recomandam niste pastile (nici nu putem face asta)si sa vedem apoi cum reactioneaza corpul tau la ele.
Nu stiu daca ai efectuat si examinarea psihologica obligatorie pt permisul auto, insa ce iti pot spune, e ca sigur colega/gul de la transporturi nu te poate ajuta sa afli un diagnostic clinic, pt ca nu e specializat in psihologie clinica (asta daca nu cumva are mai multe atestate). Deci, tu ai nevoie sa mergi la un psiholog clinician, sau la un psihoterapeut, caruia sa-i explici trairile si fricile tale. Si pt linistea ta, consulta un oftalmolog (altul decat cel care ti-a dat acel diagnostic). Insa din cate stiu eu (si nu stiu f multe din oftalmologie, de aceea mai bine consulta un specialist), nu iti pierzi vederea daca ai strabism! Si cu cat se intervine mai repede chirurgical, cu atat mai bine pt pacient!
Info suplimentare:
Psihologii specializati in psihologia transporturilor se pot ocupa strict de examinarea pt permis si poate mentiona pe aviz doar "apt sau inapt", nu si o anumita tulburare psihica, cum ar fi anxietatea. Chiar daca ai un diagnostic de la psihiatru, din cate stiu eu, in lege nu se prevede o interdictie pt a conduce, persoanelor cu anxietate, deci, teoetic, daca n-ai avea strabism, ai putea conduce :) - desi e total absurd sa se ignore anxietatea sau alte tulburari psihice, din punctul meu de vedere!
Si de aici as vrea sa se inteleaga ca nu e acelasi lucru "apt pt conducere auto", cu sanatos psihic! Din pacate, apar tot mai multe cazuri de boli psihice la conducatorii auto, iar acest lucru nu se intampla neaparat din vina colegilor mei de la transporturi, ci mai ales datorita faptului ca desi ei pot semnala persoanei necesitatea de a face si alte evaluari (eventual ofera si trimiteri), oamenii nu se duc - de cele mai mute ori, asa se intampla! Iar scaparile din sistem si legislatie, dar si cazurile de "apt pt conducere auto" - desi persoana respectiva nu are toate capacitatile necesare, nu fac decat sa agraveze situatia.
Poate ca ti-am raspuns in plus fata de ce ai cerut, insa era nevoie de precizari suplimentare dupa parerea mea(care nu te vizau doar pe tine), deoarece a conduce eficient un autoturism, inseamna de fapt, a-ti asuma constient, responsabilitatea asupra vietii tale si a celorlalti oameni din trafic. Si mai sper ca diagnosticul de strabism, te-a facut suficient de responsabil in aceasta privinta, chiar daca te-ai speriat si iti e greu sa accepti acel diagnostic. Consider totusi, ca e mai necesar sa ii acorzi anxietatii o mai mare importanta si s-o tratezi.
Poti gasi o multime de alte lucruri frumoase de facut in afara de condus o masina, iar a te chinui singur cu intrebari si a nu actiona din vreme(adica psihoterapie +/- medicamente pt anxietate si interventie chirurgicala pt strabism - medicul decide), iti pot aduce multe dezavantaje - si e pacat, pt ca timpul trece.
Sanatate!
0
30-05-2015, ora 19:07
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu se pot rezolva astfel de probleme pe un Forum. Mergeti la psiholog si oftalmolog. Daca au fost bani pt carnet, sunt si pt astea. E pacat sa stati asa si sa nu va preocupati de sanatatea dv.
0
30-05-2015, ora 19:39
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
bine punctat clara_p! De multe ori, oamenii aleg sa spuna ca nu au bani pt psiholog sau alt specialist, dar realitatea e un pic diferita! Bine, nu generalizam :), dar tine de altceva, nu neaparat de o lipsa a banilor: ci de motivatia pt schimbare. Aici e o discutie lunga si nu e locul, nici momentul pt ea. Cert e ca toti avem rezistenta la schimbare, dar nu toti alegem sa ramanem cu rezistenta, ci preferam sa depunem eforturi azi, pt ca maine sa ne fie mai bine :).
0
30-05-2015, ora 20:01
someone123
Nu este medic/terapeut
someone123
Ideea este ca eu stiu ca am strabism de cand eram copil asta nu e o problema stiu ce este o am de mic nu ma stresez pe ea.
Aici intervine problema anxietatii.

Din cauza ca medicul respectiv mia spus ca poate imi pierd vederea de atunci din ziua aceea am impresia ca vad altfel adica lucruriile care mi se par normal parca sunt ciudate. Dar eu le vad normale. Poate am doar impresia asta deoarece cum mam speriat am inceput sa ma gandesc numai la acest gand. Deaceea va intreb aici.
0
30-05-2015, ora 20:21
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
eu nu inteleg ce intrebi tu de fapt? Ti-am spus ca deja e un gand obsedant, l-ai observat si tu, insa intrebarea mea este, ce ai de gand sa faci cu el? Alte solutii decat cele recomandate deja, nu cred ca poti primi aici.
0
30-05-2015, ora 21:59
someone123
Nu este medic/terapeut
someone123
Am inteles. Pai fac terapie dar e cam greu ca sunt la inceput.
Dar cum e un gand obsesiv se pot manifesta si simptome din cauza lui? Cum am zis treaba cu vedere:) impresia defapt.
0
30-05-2015, ora 23:39
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
pai daca zici ca faci psihoterapie, ai putea sa iti intrebi psihoterapeutul ce inseamna somatizarile si care este implicatia psihicului in plan somatic (adica in fiziologic/biologic) - pt ca una fara alta nu pot exista, iar tot asa, una influenteaza pe cealalta.
Rabdare, pt ca psihoterapia dureaza, e grea, insa vei avea rezultate bune, mai ales daca o combini cu medicamentele de la psihiatru - aici decideti impreuna, tu si psihoterapeutul - ce drum alegeti.
Daca intr-adevar urmezi o psihoterapie, ai incredere, fii perseverent si motivat sa scapi de starile acelea nesuferite si vei reusi!
Sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul