Anxietate depresie | Forumul Medical ROmedic

Anxietate depresie

02-08-2013
ioana aziza
Nu este medic/terapeut
ioana aziza
Buna ziua, am 25 de ani si de aproximativ un an de zile ma lupt cu o stare anxioasa si depresiva. Pur si simplu mi se blocheaza mintea cand am aceste stari..ameteala, stare de lesin, tremurat... cum ma supara ceva, cum la 3-4 zile dupa eveniment ma apuca iar depresia. Nu am fost la psihiatru, cu siguranta nu am facut bine... insa am o mare retinere, nu stiu de ce.. Mi-am facut analize medicale, totul e ok...deci ultima varianta ramane anxietatea si depresia, din ce am citit cam simptomele specifice acestor 'dereglari' le am.
Mi-e frica sa merg la psihiatru, nu stiu de ce... cred ca ma gandesc cu groaza ca mi-ar da calmante, mi-e frica de posibila stare de sevraj a medicamentelor..
Cred ca am nevoie de sustinere, de ganduri pozitive, familia din pacate nu poate fi langa mine, am nevoie de un punct de sustinere.. Cunoasteti tratamente naturiste, carti despre 'gandirea pozitiva' filme..( inafara de ' the secret')..??
As mai vrea sa ma intreb daca cunoasteti un psihoterapeut bun in Iasi, cabine particular, caci...se pare ca am o fobie cu spitalele..( de ar fi singura fobie dezvoltata)...
E foarte neplacut, parca am o panza de paianjen in fata ochilor, tremur, ametesc...nu ma pot concentra, nu socializez cum trebuie, sunt extrem de emotiva cand trebuie sa cunosc persoane sau situatii noi..
Orice cred ca ma va ajuta, va imaginati ca acum sunt intr-o stare descrisa mai sus... Din pacate nu am nici macar un job care sa imi tina ocupara mintea...Voi ati fost la psihiatru? ce anume va facea sa faceti? ce va intreba? cum te poate ajuta?
9 comentarii
0
02-08-2013, ora 13:41
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
propunere:
cauta-ti un job (nu zici varsta si nici daca ti-ai terminat sau nu- studiile.)
-daca mai detaliezi si cauzele..te va ajuta cineva:
- de ce te superi tot la 3-4 zile?
- daca ai sau nu iubit?el te-a dezamagit?
-nu esti in tara?.zici ca esti departe de familie...
-ai plecat din familie, dupa certuri?
-detaliaza orice...REZOLVA-TI CAUZELE si NU te mai prostii cu psihiatrii
si n medicamente.
.iar cele naturiste "apa de ploaie"...
poate trebuiau luate preventiv, acum.2 ani-zic eu...
cele bune,
0
02-08-2013, ora 13:51
ioana aziza
Nu este medic/terapeut
ioana aziza
Cauzele? Asta e problema ca nu stiu de ce uneori, chiar si atunci cand totul e calm in jurul meu, am stari de anxietate, deci nu cunosc cauzele exacte... am avut in trecut cateva momente neplacute, cateva dezamagiri fata de mine insumi. Am 25 de ani, nu stiu de ce as lua naturiste sau altele cu 2 ani in urma preventiv, cand atunci nu aveam nici o problema... problema mea persista de aprox un an. Am iubit, nu imi cunoste probleme, nu suntem de foarte mult timp impreuna, parintii nu locuiesc aproape de mine... sa-mi rezolv cauzele? cum?? cand nici eu nu stiu exact de ce am aceste stari? de ce ma apuac depresia la cateva zile si nu imediat dupa o discutie sau cearta cu cineva? nu stiu...tocmai de accea incerc cumva sa gasesc aici raspuns...
Multumesc ptr raspuns, mai astept un replay daca ai timp...
0
02-08-2013, ora 13:57
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, nu este cazul să mergi neapărat la un psihiatru pentru un tratament medicamentos, psihoterapia cognitivă şi comportamentală s-a dovedit a fi la fel de eficientă.
Poţi alege un psiholog online, indiferent de locaţie, există specialişti şi pentru terapia mediată de calculator.
În legătură cu simptomele descrise, sunt convins că vei afla răspunsul printre postările mele.
Numai bine
0
02-08-2013, ora 14:09
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
buna!!!cu acelaeasi simtome am avut si eu mult timp de luptat si ink mai desi de aprpae 2 saptamani numai am absolut nimik, nu stiud e cum sa produs minunea la ce fel eram acum 2 sapt si acum ma simpt ca si cum nici nu a-si cun aceste simtome, desi la emotii puternice tot apar, dar daca sunt linistita si evit stresul sunt bine.carti care mi-au facut mie bine, sunt, puterea extraordinara a subconstientului, acum citesc cum sa va controlati anxietatea si multa lumea lauda cartea the panic away, numai ca e in engleza si eu nu prea le am cu engleza da am auzit numai cuvinte de lauda, aproape e tratamentul perfect.calmant eu folosesc, calmogen la nevoie si e foarte bun, ceai de sunatoare ptr depresie.nici eu nu am fost la psiholog.suntem aici pe forum un grup mare de persoane care vb de anxietate si depresie., multi lauda terapie bowen, e foarte buna am inteles.eu momentan nu recurg nici la terapie nici la psiholog ca nu ma aflu in tara da nici cand am fost nu prea m-am aruncat s amerg la psiholog.a-si prefera totusi aceasta terapie.daca vrei s amai vb, iiony_kiss83, mess.sanatate si curaj.
0
03-08-2013, ora 00:29
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ ioana aziza

In depresie si anxietate se produc dereglari la nivelul neurotransmitatorilor.

http://forum.romedic.ro/prod/Depresia_si_anxietatea_-_simptome_si_mecanisme_de_boala_047244.html

http://forum.romedic.ro/prod/Diagnosticarea_episoadelor_depresive_078545.html

http://forum.romedic.ro/prod/Modificari_biologice_in_Depresie_078544.html

Va propun sa nu va mai chinuiti si sa va adresati medicului psihiatru pentru tratament.
Tratamentul se face minim 6 luni, apoi, daca totul merge foarte bine puteti reduce dozele treptat pina la renuntare completa la el, sub directa indrumare a medicului.

P.S.: Va e teama de niste pastile care se numeste antidepresive ?
Nu aveti de ce.
Calmante (antipsihotice) iau cei cu psihoze.
Dv. nu aveti asa ceva.
Stati linistita.
0
07-08-2013, ora 16:13
ioana aziza
Nu este medic/terapeut
ioana aziza
Azi am facut un atac de panica cand asteptam sa platesc o factura. ma luase toate transpiratiile...defapt..totul a inceput inca de acasa. Emotii...deja gandul ca nu voi face fata, incepusem se transpir si sa tremur un pic...m-am linistit.am plecat de acasa, m-am urcat in masina..toate bune..am intrat in 2 magazine..cool...toate bune, am ajuns la ghiseu am dat buletinul si alte cele. toate bune..si totul s-a inamplat intr-o fractiune de secunda...erau 2 fete la ghiseu, se tot chinuiau sa inteleaga ce e cu factura mea.. la un mom dat se adunasera alte 3 pers la rand in spatele meu... cineva s-a bagat mai mult sau mai putin peste mine..deja incepeam sa transpir, sa fiu nelinistita...tot nu gaseau datele mele..tot asteptam.la un mom. dat eram leoarca (scuze de expresie) transpirasem de nu mai stiam ce e cu mine..eram confuza. tot imi repetam sa ma calmez sa fac fata situatiei simteam ca imi pierd constiinta acolo..o rog pe doamna de la ghiseu sa se grabesca...si dupa ce intr-un final au scos ceva la imprimanda am putut si eu plati... in secunda 2 cum am iesit din incinta deja eram...muuult mai bine... oFFFFF
0
09-08-2013, ora 04:26
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună, din nefericire atacurile de panică se manifestă prin episoade recurente, vă sugerez să apelaţi la un psiholog, online sau faţă-în-faţă. Altfel vă va fi din ce în ce mai greu să obţineţi o viaţă stabilă.
Numai bine.
0
19-08-2013, ora 22:00
ioana aziza
Nu este medic/terapeut
ioana aziza
Multumesc, am sa incerc din septembrie psiho-tererapie online( luna asta a fost agitata din punct de vedere financiar).

Tocmai m-am intors dintr-o mini-vacanta de weekend. NUUU nu regret nimic si chiar sunt mandra ca am avut curajul sa iau decizia sa a merge..cu bune si rele. Deci... imi era frica sa intru in biserica, ma simteam foarte pacatoasa, simteam ca apasarea cantecelor bisericesti ma vor face sa imi fie rau.
GRESIT! am intrat in toate manastirile din zona, am analizat picturile, tehnica de pictare, ramele icoanelor arhitectura, m-am rugat, totul a fost foarte frumos. Am fost un grup de peste 35 de cunoscuti, am fost foarte relaxata, am socializat, m-am distrat, 2 zile perfecte... a 3-a zi... un atac de panica la fel.. groaznic.. si culmea, daca eram singura in camera nu mai era asa intens, cum ma alaturam grupului, cum imi batea inima si mai tare. o fi fost si din cauza oboselii, din cauza alimentatii mai greoaie..habar nu am, nu stiu ce m-a facut sa am atacul de panica... nu am mai fumat 2 zile, cum aprindeam tigara ( fumez aprox 10 tig pe zi), cum simteam ca imi bate inima... am luat un calciu si o vitamina... parea a fi mai ok... dupa aprox 2 ore m-am putut alatura grupului, a doua zi, tot un atac de panica ceva mai slab...
Nu sunt multimita de faptul ca am aceste stari, insa cred ca cu cat voi fugi mai mult de situatiile sociale, cotidiene, cu atat starea mea se va agrava, asa ca incerc, ma fortez, sa indeplinesc majoritatea activitatilor de rutina..
Nu sunt multumita pentru ca atunci cand sunt sigura pe strada si ma apuca starile mele cele "dragi" caut metode de distragere a atentiei, gen... sun un prieten si vb lucruri generale...In curand voi avea o nunta in care treb sa onorez prezenta, wel... voi vedea si acolo ce iese... ideea ca trebuie sa merg daca nu vreau sa ajung o pusnica :D
0
31-08-2013, ora 11:20
ioana aziza
Nu este medic/terapeut
ioana aziza
Buna, daca e cineva pe aici din Iasi cu anxietate si agorafobie, va rog contactati-ma pe privat sa mai schimbam 2 vorbe. O zi faina, va pup
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul