Anxietate. ajutor!!! | Forumul Medical ROmedic

Anxietate. ajutor!!!

19-06-2013
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Ma numesc Denise am 33 de ani, sunt inginer masterand in Inginerie Medicala.cu un baiat de 7 ani, divortata si de 3 ani cu o viata de calvar.Ma simt tot timpul rau, am un nod in gat si nu pot inghiti, am slabit 8 kg pentru ca nu pot manca suficient, Am o stare de sfarsala permanenta.. respir greu si precipitat. Imi simt inima batand in gat si obosesc si daca beau apa. Plang mai tot timpul (pe ascuns), nu sunt in stare sa stau la o sedinta cu parintii pt ca imi vine rau.. iar, baietelul meu e dus la scoala de catre bunica (eu nu pot merge pana acolo desi este aproape). Mi- am pierdut jobul si stau acasa intretinuta de mama (nu mai pot lucra tot din cauza raului permanent).Am fost la medicul de familie, la medicul psihiatru, la medicul specialist, la psiholog, la biserica, la... nici nu mai stiu unde.Am luat rovotril, xanax, cipralex, efectin, prozac, zoloft, eurovita, betablocante, distonocalm, etc. Nimic nu ma ajuta si nimeni nu ma intelege. Dr psihiatru ma expediaza in maxim 3 min.si nu imi spune aboslut nimic. Numerosii mei psihologi ma intrebau de copilarie si adolescenta si ma invatau sa ma relaxez imaginandu -mi ca sunt langa o cascada.. etc., Plecam de acolo intrebandu-ma daca nu cumva sunt tampita sau nebuna pentru ca 'somatizez emotiile'.Am citit pe net in acestia 3 ani sute de postari si de informatii despre medicamente.Nu ma regasesc in nici una dintre descrieri (parca sunt unica). Sunt satula de medicamente si imi dau stari de rau.. Astept sfaturi sau idei sau incurajeri, nici eu nu stiu ce astept. Poate. astept o minune.
Va multumesc anticipat pentru o vorba buna
Cu drag
Deni
50 comentarii 12 ÃŽnainte ›
0
19-06-2013, ora 14:58
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Draga Denise, imi pare tare rau ca treci prin toate astea si nu stiu de ce am impresia ca te confrunti cu aceste stari dupa ce ai divortat...este doar o banuiala a mea...Nu este usor sa ramai singura cu un copil, viata este asa cum este adica foarte grea si daca nu ai un sprijin langa tine este si mai grea.Ai mers la atatia medici si inca nu ai gasit o solutie...te-as intreba daca ai fost si la un medic homeopat?
0
19-06-2013, ora 15:53
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Dar analize endocrinologice ai facut?
0
19-06-2013, ora 15:59
aaa24
Nu este medic/terapeut
aaa24
mie mi se pare ca ai hipertiroidie... fa-ti un consult endocrinologic
0
19-06-2013, ora 16:02
ionela83
Nu este medic/terapeut
ionela83
e pacat ce simti si mai ales ca aceleasi simtome le simpt si eu, care ma naucesc de cap si imi adancesc si mai tare toate fricile.eu una medicamente ink nu am luat, decat la nevoie un distonocalm sau calmogen.si eu ink ma gandeam sa merg si eu la unn specialist, un psihiatru, poate ma ajuta da la ce citesc din mesajul tau, nu vreau sa pierd timpul si banii degeaba.cateodata ma gandesc c anu pot altfel sa scap de anxietate decat daca devin amnezica sau sa-mi stearga cineva memoria, daca ar fi posibil a-si accepta orice numai sa ma vindec, sa numai fiu obsedata de bfel de fel de simtome.Nici pe mine nu ma intelege nimeni din familie si nu am sustinerea nimnaui, de aceea e mai greu poate cateodata sa ma lupt singura si sa ma prefac ca totul e bine cand de fapt mie imi bate inima puternic si ametesc ca numai vad unde sunt.poate metodele de relaxare te-ar putea ajuta intr-un fel, citeste cartea, puterea extraordinara a subconstientului, pe mine ma ajuta nu mult dar cat de cat!!!
0
19-06-2013, ora 18:26
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Va multumesc din suflet pentru bunatate si pt sfaturi.Nu am hipertiroidism ( am facut si aceste analize).Starea mea de rau nu este lagata de divort...am divorat din cauza anxietatii (nu mai mergeam aproape nicaieri, nu mai functionam normal si dl, , a zis ca nu mai sunt buna),...dar nu asta este important.am trecut peste Am citit si eu carti motivationale si nu m-au ajutat foarte tare.Sunt incantata si foarte bucuroasa ca am primit atatea stafuri in timp atat de scurt..Va multumesc din suflet si mai astept incurajeri
multumesc
Deni
0
19-06-2013, ora 18:41
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Nu ai spus daca ai consultat si un medic homeopat?
0
20-06-2013, ora 00:46
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ denisadana80 si @ ionela83

Suferiti de o depresie anxioasa care este perfect tratabila in ziua de astazi.

Nodul in gat, respiratia grea, inima batand greu sunt simptome ale afectiunii numita anxietate.
Sfarseala permanenta, oboseala, plansul, insomnia (daca va confruntati si cu asa ceva) sunt simptome ale afectiunii numite depresie.

Medicamentele precum cipralex, efectin, prozac, zoloft, sunt niste medicamente complexe care merg si pe anxietate si pe depresie. Nu cunosc exact modul in care le-ati luat dar se ia un antidepresiv, sa zicem cipralex si se merge cu el pe o perioada de minim 6 luni. Daca pacientul se simte bine, numai atunci se reduce doza treptat, pina la eliminarea completa.
Daca ati luat aceste medicamente cate o luna, doua si ati vazut ca nu va ajuta deloc (cu toate ca nu pot crede acest lucru), atunci trebuie avut rabdare si cautat acel antidepresiv care se potriveste cel mai bine organismului dv. Nici un dr. nu va poate spune asta din start. Nu au de unde stii. Trebuie incercat.

Eu personal va marturisesc ca am urmat tratament cu xanax 3 luni, starile (identice cu ale dv) nu au cedat, am schimbat xanaxul (pentru ca e o benzodiazepina; benzodiazepinele nu se iau mai mult de 2-3 luni), am continuat tratamentul cu efectin 6 luni, l-am schimbat si pe el din cauza unei reactii adverse ce-mi aparuse, am luat tratament cu seroxat un an si mi-a trecut anxietatea.

Tratamentele trebuie deci sustinute. Boala aceasta are suisuri si coborasuri. In unele zile e mai bine, in altele mai rau. Boata are remisii. Adica: luati tratament, va simtit bine, reduceti treptat pina la eliminare si apoi nu mai trebuie luat nimic o perioada de cateva luni - un an, cativa ani, apoi se reintoarce.

Sa ne intelegem asupra unui lucru: in general afectiunile psihice sunt niste boli cronice. Sunt extrem de putine persoane care se pot lauda ca au avut un singur episod depresiv sau anxios in viata si apoi nu au mai luat nimic zeci de ani.

De aceea aceste boli trebuie luate din pripa si urmat tratament.
Cu cat sunt luate mai din pripa, cu atat sansele de remisie sunt mai mari.
Nu disperati si nu va pierdeti speranta.
Acceptati ca aveti o boala, acceptati ca trebuie sa aveti grija de dv. si sa mergeti mai departe.
Fara acceptare, negand boala si neluand un tratament sau intrerupand tratamentul dupa cateva pastile, bateti pasul pe loc.
Sunt persoane care stau de ani intregi inchise in casa (ex: 4 ani) pentru ca nu accepta ca au o boala care necesita tratament.

@ denisadana80

Te cred ca ai luat multe medicamente caci stiu cum este.
Eu personal am schimbat in ultimii 19 ani peste 60 de retete.
Inarmeaza-te cu rabdare si cu speranta, mergi la un medic bun si care sa aiba rabdare cu tine (conteaza enorm relatia medic-pacient) si ia-o de la capat. Tine cont totodata ca unele ad-uri isi fac efectul dupa 30 si chiar 60 de zile.


@ ionela83

Nu e vorba ca nimeni nu te intelege.
Un lucru foarte important pe care ti-l spun din experienta de 19 ani de boala: nimeni din cei sanatosi nu vor intelege vreodata deoarece nu au trecut prin asta. Nu au de unde. Nu ii condamna.
Problema este ca tu nu te intelegi si tu trebuie sa ajungi la nivelul in care sa accepti ca ai o afectiune (psihiatrica asa cum este ea, este o afectiune) si sa urmezi tratament.
Trmiterea de la medicul de familie la psihiatru este gratuita. Consultatia la psihiatru este gratuita.
Reteta costa un anumit procentaj din medicamente. Unele pot fi gratuite.

Medicul psihiatru Adrian Ionescu de la Spitalul Nifon din Buzau, un medic cu peste 40 de ani de experienta spunea ca rezultatele cele mai bune le-a vazut la cei care au impletit credinta cu medicatia.
Toate aceste boli au rostul lor, chiar daca pe moment nu ne dam seama de acest lucru. Ne vom da seama in timp.
Mergeti si faceti o spovedanie generala si incercati, pe cat posibil, sa participati la slujbele de Maslu (vinerea) care sunt slujbe pentru sanatate. O sa vedeti cat de mult ajutor veti primi si cat de mult va veti intari.

Va doresc sa va inarmati cu credinta ca totul va bine.

P.S.: Sunt persoane care daca isi gasesc ad-urile potrivite reactioneaza si se simt bine si de la prima pastila.
0
20-06-2013, ora 17:18
adinamess
Nu este medic/terapeut
adinamess
Buna Deni,
Inteleg perfec prin ce treci, si eu am trecut prin asa ceva.A fost pur si simplu groaznic si imi imaginez ce simti tu in aceste momente.Eu am gasit ajutor si acuma ma simt minunat (nu mai am de mult atacuri de panica si nu mai iau nici un fel de medicatie decat din cand in cand vitamine) O sa te rog sa ma contactezi -*.O sa iti dau mai multe amanunte acolo.Nu vreau sa lasa aici nici un nume, adresa sau telefon ca sa nu fiu taxata ca fac reclama.
Iti urez sanatate maxima
Ady

(*modificat de admin)
0
21-06-2013, ora 08:13
angelmarc999
Nu este medic/terapeut
angelmarc999
Pentru Denisadana, te rog scrie-mi -* sa-ti recomand o terapie pe care am facut-o si eu avand multe din simtomele desrise de tine.Am mai postat pe acest site despre terapia asta., si am mai dar informatii la cateva persoane care mi-au scris ptr a-mi multumi..Eu sunt convinsa ca in urma terapei pe care ti-o voi recomanda vei fi tu cea care esti cu adevarat.Astept sa-mi scrii, pana atunci multa sanatate
Angela


(*modificat de admin)
0
21-06-2013, ora 09:42
Mo
Nu este medic/terapeut
Mo
Buna in mare parte am simt it si eu aceleasi stari de Anxietate pe mine m au ajutat vitaminele am reinceput sa mananc mi s au mai redus din starile de voma inecaturi, mi am schimbat Putin stilu de viata si modu de gandire si ma face sa ma simt mai bine, conteaza sa comunici cu prietenii, iti revi nu e o boala incurabila multumeste I lui dzeu ca esti sanatoasa si tu si fam ta altii au necazuri mai mari lucrul asta ma facut sa realizez ca sunt ok, te pup sanatate multa
0
21-06-2013, ora 10:36
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Buna,
Va multumesc tuturor. pentru cuvintele frumoase.Am consultat si un medic homeopat. Doamna Clara..Cum nu puteti crede asta??Am luat toate medicamentele pe care le-am mentionat.si in cazul meu nu au dat rezultate (au fost administrate conform schemelor ) Cat despre dr psihiatrii...care au rabdare...sa fim seriosi..Am fost la un academician, prof, dr etc..S-a uita la mine cu mirare, m-a intrebat cum adica am anxietatea si ce este aia?.si i-a spus asistentei sa imi scrie o reteta de xanax.Pentru acesta 'consultatie' am platit 300 lei.Deci..sunt satula de asa ceva.Mai caut poate ca voi gasi si eu un raspuns..
Multumesc frumos
Deni
0
21-06-2013, ora 21:52
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua, din ceea ce spuneţi, nu aţi beneficiat de un tratament psihologic potrivit.
Ţinând cont de situaţia dumneavoastră, am să vă ofer sprijinul de care aveţi cu adevărat nevoie. Dacă sunteţi motivată lucrurile se pot schimba.
Sunaţi-mă vă rog mâine la ora 15 sau marţi la 15:30.
Numai bine.
0
21-06-2013, ora 23:04
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ denisadana80

Ori ati fost la medic neurolog care habar nu avea de psihiatrie, ori nu ati luat dozele corespunzatoare, ceva s-a intamplat.
Verificati singura prospectele pentru doze.

Un lucru care este cam universal valabil este ca medicamentele acestea ajuta, se elimina din simptome (noduri in gat, respiratie grea, inima care bate repede), dar nu ne fac la loc asa cum am fost odata in proportie de 100 %. Nu stiu exact care sunt asteptarile dv.

Exista mai multe tipuri de ad-uri care functioneaza pe mai multi neurotransmitatori. Cele pe care le-ati luat pina acum nu v-au ajutat. Interesati-va de un psihiatru bun si care sa va asculte si incercati un alt tip de ad din alta clasa decat cele luate pina acum. Pe langa tratamentul prin psihoterapie daca este posibil, care v-ar ajuta foarte mult.
0
22-06-2013, ora 00:07
Mo
Nu este medic/terapeut
Mo
Buna Iti Scriu din nou sa ti spun ca, pshihoterapeutul meu mi a spus ca, prin cava nou in viata o indragosteala sau orice altceva ajuta la anxietate si dispare usor usor tind sa cred ca e adevarat incearca ceva nou in viata ta si vino cu vesti numai bine
0
22-06-2013, ora 01:04
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Da? dar nainte de îndrăgosteală trebuie să înveţi cum pot fi prevenite problemele psihice pe cont propriu, altfel dacă îndrăgosteala nu mai ţine lovitura va fi de două ori mai puternică.
0
22-06-2013, ora 15:21
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Draga Clara,
Sigur ca am fost la psihiatru/psihiatrii (stiu si eu diferenta intre psihiatru si neurolog).Nu inteleg de ce vreti sa ma convingeti ca ar trebuii sa imi fie bine..NU IMI ESTE!! Medicamentele de acest gen nu mi-au ajutat.De ce??nu stiu.Nu pot sa imi dau cu parerea doar uitandu- ma pe prospect Medicatia a fost prescrisa de dr pishiatru dupa o schema de tratament.Nu am luat mai putin sau mai mult decat in schema acea..Multuemsc si dl Psiholog pt raspuns si interes, , Multumesc tuturor si imi pare rau ca nu va pot contacta.Nu am cum, , Nu exitand adrese de mess. (politica site ).
Toate bune
Emi
0
22-06-2013, ora 17:11
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Eu dau like (ca sa fiu la moda macar cu asta) spuselor dlui Cristian Andrei.
0
22-06-2013, ora 19:59
Ale6
Nu este medic/terapeut
Ale6
Ar trebui sa consulti un medic psihiatru bun, insa tu singura trebuie s aincerci sa treci peste aceasta perioada grea.Toti avem asemenea perioade.Incearca sa-ti tii mereu mintea ocupata, sa lucrezi, sa iesi.Pana una alta, poti sa incerci vagostabyl anxiolitic.Este pe baza de plante, mi-a fost recomandat si mie.Multa sanatate si capul sus!
0
23-06-2013, ora 14:12
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ denisadana80

1. Sustineti ca de la nici un medicament/tratament pe care l-ati urmat nu a trecut nici nodul in gat, nici respiratia precipitata, nici bataile rapide ale inimii ("inima pe care o simteati in gat") ?

2. Va rog sa intrebati pe parintii (sau persoanele cu care locuiti) daca au vazut din exterior o imbunatatire a starii dv. cand luati tratament fata de perioada cand nu luati.
Am intalnit persoane care sustineau acelasi lucru ca dv. Ei afirmau ca tratamentul nu ii ajuta cu nimic si nici nu i-a ajutat vreodata, dar cei din jur vedeau diferente foarte clare in comportamentul lor. Se poate si asa ceva.

3. Intrati pe Sectiunea de Tulburari psihice, pe Topicurile Anxietate incurabila si Anxietate cu atacuri de panica si deprsonalizare de ex. si cititi si despre experientele celor de acolo.
0
23-06-2013, ora 15:21
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Buna
Aveam o ameloirare (mai ales cu privire la bataile inimii, , dar cam atata) in rest imi era la fel de rau.O sa intru sa vad..multumesc pt interes..
Deni
0
27-06-2013, ora 11:05
iuliadragnea888
Nu este medic/terapeut
iuliadragnea888
iulia

Eu am avut anxietate care se manifesta in multe feluri cu diferite sinptome(tremuraturi, angoase, insomnie, atacuri de panica, nu toate odata ci in zile diferite, senzatii de sufocare, etc).Am facut multi ani tratamnete alopate.Am gasit cred tot pe acest site o postare a cuiva care a facut o terrapie prin telefon si email, si nu prea increzatoare am recurs si eu la acea terapie. care m-a adus in starea normala.Am facut terapia anul trecut si ma simt ff bin e acum.Terapia energetica am facut-o prin telefon iar pe email am primit f multe metode pe care le-am aplicat zilnic.usoare placute(de citit zilnic ceva incarcat energetic, de privit ceva ptr echilibrare emisfere cerebrale, de ascultat sunete, de aplicat metode, de autotratament ).Dupa 2-3 sedinte am inceput sa am mintea clara, limpede, sa ma simt mai bine iar dupa o luna am fost pe deplin restabilita.Este o terapie noua care elimina cauzele bolii si a simptomelor, care schimba de fapt ideile, gandurile alea de frica, intri pe alta frecventa, mai increzatoare, bucuroasa, forta fizica, somn bun etc Nu pot lasa aici adresa terapeutei dar cine doreste sa fac terapia asta sa-mi scrie -*., am postat ca sa stiti ca exista terapii pentru anxietate depresie stari de panica si fara medicamente ci lucrand tu singur cu ajutorul terapeutei.Nu fac reclama nimanui dar vreau sa ajut pe cei in suferintaNu sunt doctor asa ca nu doresc sa mi se descrie mie simptomele ca le stiu.Astept doar pe cei care doresc sa scape si sa fie bine,.Va doresc sanatate multa.



(*modificat de admin)
0
28-06-2013, ora 13:24
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Multumesc,
Am gasit deja un terapeut (a fost recomandat de cineva de pe site).Am facut o sedinta si sunt multumita.Am aflat si eu in sfarsit de ce am problema asta.Continui cu dansul.Va multumesc tuturor celor care au aratat interes fata de problemele mele Va doresc sanatate multa
Deni
0
05-08-2013, ora 19:59
ioana aziza
Nu este medic/terapeut
ioana aziza
hei, de curiozitate, cum ai aflat? de ce ai problema asta? scuze daca sunt indiscreta :)
0
06-08-2013, ora 11:23
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Buna,
Mi-a explicat psihoterapeutul.Am de la stress, cure de slabire, , fumat, baut cafea etc.Mi -am modificat alimentatia..nu mai beau cafea, nu mai fumez, , iau vitamine, minerale si fac in continuare psihoterapie.Ma suimt mult mai bine si in urma explicatiilor cu privire la simptome.Va multumesc tuturor
Deni
0
06-08-2013, ora 13:29
BVeronica
Nu este medic/terapeut
BVeronica
buna denisa o sa iti las un mesaj privat
vreau neeaparat sa vb
cauta-ma si vom discuta
0
07-08-2013, ora 14:31
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Buna draga mea,
Ti am lasat si eu mesaj si ti am dat add la mess...sper sa vb acolo
Poop
Deni
0
13-10-2013, ora 22:20
Mo
Nu este medic/terapeut
Mo
Buna deni poti sa ne recomanzi psihoterapeutul tau pls as Vrea sa fac sedinte online dar am nevoie de un psihoterapeut bun iar eu am aceleasi simptome ca si tine si problema este ca dispar apar si probabil numai cand Voi avea sedinte vor diaparea, dupa experienta ta crezi ca terapiile online sunt bune ajuta? Multumesc
0
14-10-2013, ora 10:55
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Buna Mo,
Nu pot lasa aici nici nume si nici adresa de mail sau mess..te rog sa ma contactezi personal la adresa mea de aici si iti sspun.Sigur ca psihoterapia online functioneaza.. exemplu cel mai graitor sunt eu..Mi-am rezolvat o mulime din anxietate, si am inceput sa merg cu autobuzul (iti imaginezi asa ceva).eu nu mergeam nici pana in colt de rau ce imi era.Iti urez multa ssanatate si tot ce iti doresti
Deni
0
05-11-2013, ora 18:48
dana1, 70
Nu este medic/terapeut
dana1, 70
Buna MO,
Nu am cum sa iti raspund (politica site), plus ca ai setarile in asa fel incat nu te pot contacta cu un mesaj privat.Te rog sa iti resetezi obtiunile in asa fel incat sa te pot contacta.Psihoterapia online nu e asa de scumpa eu platesc 50 lei sedinta si la mine functioneaza.Mi- am schimbat foarte mult comportamentul si ma simt din ce in ce mai bine
Iti urez multa sanatate
Denise
0
05-11-2013, ora 21:54
Psiholog Gabriel Pîrvan
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Gabriel Pîrvan
Buna seara,

Mo, psihoterapia cognitiv-comportamentală se poate realiza foarte bine în cabinet dar la fel de practic şi chiar mai comod prin intermediul internetului, adică, online!
Această formă de psihoterapie conţine tehnici de schimbare a stilului disfuncţional de gândire, generator de anxietate, timiditate, furie, depresie şi, în consecinţă, dificultăţi de integrare în viaţa personală şi profesională.
Şedinţele se ţin audio şi video, explicaţiile, durata, exerciţiile utilzate, costul şi eficienţa sunt similare şedinţelor din cabinet.

O seara placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns
50 comentarii 12 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •