Anticonceptionalele si Trachisan, Eurespal si Zinat

18-11-2009
lore_florina
Nu este medic/terapeut
lore_florina
Buna ziua!
Din aceasta seara ar trebui sa incep tratamentul cu Trachisan - comprimate de supt, Eurespal si Zinat. Eu iau si anticonceptionale Karrisa. Stiu ca Zinat-ul este un antibiotic si mai stiu ca Trachisanul contine un antibiotic local. Intrebarea mea este care dintre aceste medicamente reduc efectul anticonceptionalelor si care nu? In timp ce despre Zinat stiu ca are mari sanse de a reduce efectul anticonceptionalelor, nu prea stiu despre celelalte doua medicamente. Am mai intrebat si altundeva despre Trachisan si mi s-a spus ca datorita faptului ca antibioticul este doar local, se poate folosi concomitent cu anticonceptionalele fara a scadea eficacitatea acestora. Despre Eurespal nu stiu nimic. Va rog mult de tot sa imi dati un raspuns: care dintre cele 3 scade efectul anticonceptionalelor?
Va multumesc!
3 comentarii
0
18-11-2009, ora 19:54
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Anumite antibiotice scad efectul contraceptiv, dar dintre cele pe care trebuie sa le iei tu nici unul nu are interferenta cu Karissa. La fel si Eurespal. Deci incepe terapia, fa contraceptie consecutiv si nu te teme caci nu vei ramane insarcinata.
0
18-11-2009, ora 20:12
lore_florina
Nu este medic/terapeut
lore_florina
Va multumesc mult de tot. O sa incep tratamentul si voi continua si cu anticonceptionalele.
0
23-02-2012, ora 10:28
SIIS
Nu este medic/terapeut
SIIS
Buna. Am inceput de ieri seara sa iau antibiotice CLAAR si EURESPAL. Pot lua in continuare contraceptivele Karissa fara sa aiba vreun efect negativ? Si mai am o intrebare. Am nevoie de protectie suplimentara pe durata tratamentului?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul