Anticonceptionalele nu-mi opresc menstruatia

31-07-2009
Nicoleta_86
Nu este medic/terapeut
Nicoleta_86
Buna! Am o problema, acum 2 ani am inceput sa iau dexametazona - 1pe zi din cauza diagnosticului sindrom androgenital nonclasic, insa am dorit sa iau si anticonceptionale- pt protectie si reglarea menstruatiei. Doctorul mi-a recomandat YAZ, am inceput sa le iau, insa sunt a 7-a zi a ciclului si inca nu mi se opreste ( nu e samgerare, ci un lichid de culoare inchisa). Acum 2 ani am luat anticonceptionale, Diane 35 - m-a tinut menstruatia 30 de zile, oprindu-se doar cand am oprit si anticonceptionalele. Ce pot sa fac? Simt sa istoria se repeta... doar ca de data asta inca nu am dureri de cap, nici de burta si nici nu ma simt slabita...inca.
Inseamna ca organismul meu nu le accepta?
3 comentarii
0
31-07-2009, ora 22:39
ANDRA2909
Nu este medic/terapeut
ANDRA2909
Buna Nicoleta. Si eu am sindrom androgenital cu debut tardiv (au zis doctorii, desi eu asa m-am nascut). Si eu fac tratament de mai bine de 10 ani (acum am 28) cu anticonceptionale si dexamethason (0, 25). Din proprie experienta iti zic ca luatul anticonceptionalelor pe termen asa de lung nu a fost tocmai benefic pt mine. Dau o groaza de efecte adverse si la un mom dat cred ca am si ajuns dependenta de ele, in sensul de metoda de contraceptie (plus ca dc eu nu mai iau anticonceptionale ma umplu de cosuri pe fata). Insa nu am patit niciodata ceea ce spui tu, sa ma tina menstruatia 30 ZILE (la mine din contra, s-a redus nr de zile de la 6 la 3, si s-a redus si cantitativ). Ce ai patit tu mi se pare f f grav ! Nu ai fost la doctorul care ti le-a prescris sa-i spui ce ti se intampla ? Eu zic sa mergi neaparat. Iti poti da peste cap alte organe si poti isca o serie de alte probleme. Cu asa ceva nu e de glumit ! Te sfatuiesc sa consulti un endocrinolog, dar si un ginecolog si sa stabiliti de comun acord care anticonceptionale sunt potrivite pt tine.
Multa sanatate !
Andra
0
31-07-2009, ora 23:04
Nicoleta_86
Nu este medic/terapeut
Nicoleta_86
Draga Andra, impreuna cu endocrinologul am decis asupra acestor anticonceptionale! Mai astept cateva zile...daca nu mi se opreste, o sa le intrerup si astfel inseamna ca nu sunt receptiva la anticonceptionale. Pt ca e a treia oara cand se intampla: am incercat cu diane35, yasmine si acum Yaz... habar nu am ce e in neregula, deoarece analizele acum sunt normale, dupa dexametazon!... DIn moment ce-o sa locuiesc cu prietenul meu, trebuie sa iau ceva. Am doar 23 ani, nu prea as dori copii acum!
0
01-08-2009, ora 12:15
ANDRA2909
Nu este medic/terapeut
ANDRA2909
Si eu am luat si Diane, si Janine si acum am ajuns la Logest pt ca nu le mai suportam. Mie mi se umfla picioarele f rau, am senzatia de constrictie toracica si chiar am facut candida de la atatea anticonceptionale. Eu incerc sa gasesc o solutie ca sa pot renunta la ele, sa nu mai iau. Ca si tine (probabil), m-am obisnuit cu prietenul meu sa folosim aceasta metoda contraceptiva - iau eu pastiluta si gata. Lui nici nu-i place cu prezervativ :( Dar la o adik va trebui sa facem ceva, fiindca eu nu o sa pot lua toata viata anticonceptionale ! Am citit pe net despre niste ovule mici care ar avea rol de contraceptie (Contracept M) dc le folosesti exact inainte de actul sexual, dar nu stiu exact cat de sigure sunt. De asemenea am auzit si ca ar fi aparut niste pilule contraceptive de ultima generatie, dar nu am apucat sa vorbesc inca cu medicul meu despre acestea. Pt problemele endocrinologice pe care le ai, s-ar putea ca dexamethason-ul sa-ti fie suficient tie, dc zici ca si analizele ti-au iesit bune. Ia numarul de telefon al endocrinologului tau, data viitoare cand mergi la el si cand mai patesti ca acum, macar suni si intrebi ce trebuie sa faci, sa-ti zica la telefon dc le intrerupi sau nu, pana ajungi la el la cabinet !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modul de administrare al contraceptivelor orale combinate
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  • Tipuri de contraceptive combinate disponibile in Romania
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • O metodă contraceptivă pentru bărbați având la bază un hidrogel
  • Contraceptivul on-off pentru bărbați
  •