Anticonceptionale si antibiotice.

06-11-2011
yull
Nu este medic/terapeut
yull
Buna seara. Am inceput luna aceasta pe 22 sa iau Karissa la recomandarea medicului. Ulterior am inceput si un tratament cu antibiotice zanocin si ovule. Eu termin antibioticele pe 7. stiu ca este nevoie de protectie suplimentara pe perioada tratamentului cu antibiotice si 7 zile dupa, dar acele 7 zile se suprapun cu perioada de pauza dintre anticonceptonale. Intrebarea mea este daca sunt protejata imediat dupa acele 7 zile, sau trebuie sa astept sa mai treaca ceva timp dupa ce incep a doua folie de Karissa?
Multumesc!
1 comentarii
0
07-11-2011, ora 01:08
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
A doua folie de Karissa trebuie luata fix dupa 7 zile, astfel incat ziua din saptamana in care ati inceput prima folie e aceeasi cu a doua. De exemplu, daca ati inceput prima data intr-o joi, veti incepe de fiecare data folie noua joia.

Regula de 7 zile se aplica indiferent ca se suprapune sau nu peste o pauza.

In sfarsit, Zanocinul nu interfera cu anticonceptionalele, astfel incat consideratiile de mai sus nu au obiect in cazul dv.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul