Iau anticonceptionale.. exista pericolul sa raman insarcinata

23-09-2009
Ariadna16
Nu este medic/terapeut
Ariadna16
Buna.
In aceasta luna (mai exact de pe 12 septembrie) am inceput sa iau pentru prima data ancticonceptionale. Iau Karissa; mi le-a recomandat o doctorita ginecolog, la un control pe care l-am facut acum cateva luni de zile. Intrebarea mea este daca exista pericolul sa raman insarcinata, tinand cont de faptul ca nu am mai folosit alta metoda contraceptiva si iubitul meu a si ejaculat in mine, in ziua a -10 -a de ciclu (eu am un ciclu destul de regulat, 25 sau 26 de zile)? Totodata, va rog sa-mi spuneti daca este nevoie, pentru viitor, sa mai folosesc si alte metode de contraceptie, pe langa pilulele mentionate mai sus?
Va multumesc.
6 comentarii
0
23-09-2009, ora 20:09
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Banuiesc ca in ziua a 10-a de ciclu erai sub pilule...Nu ai ramas insarcinata si nu e nevoie sa folosesti si alte metode de protectie atata timp cat iei pilulele corect, zilnic si cam la aceeasi ora.Numai bine!
0
23-09-2009, ora 21:57
mihaela.09
Nu este medic/terapeut
mihaela.09
buna seara...
am o problema cu acnea...am fost la dermatolog si mia recomandat diane 35...sunt bune ca anticonceptionale...adica exista riscul sa raman daca iau pastilele aceste?astept un raspuns...multumesc...la revedere
0
24-09-2009, ora 06:08
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Nu exista riscul de a ramane insarcinata daca iei aceste contraceptive, poti face sex neprotejat fara nici o problema,.Numai bine!
0
24-09-2009, ora 12:49
albinutzzzag
Nu este medic/terapeut
albinutzzzag
buna ziua ! am 20 de ani Ma aflu in Franta si as vrea sa incep sa iau pestile anticonceptionale. In orasul in care locuiesc nu exista medic ginecolog iar prietenele mele pentru asi lua pastilele merg la medicul de familie care le recomanda tipul, insa acesta nu le face nici un fel de analize. Ele au decis singure ce fel de pastile sa ia deci merg la medic decat pentru a avea o reteta si pentru a fi rambursate. Eu nu pot fi rambursata deci e inutil sa merg. Ce imi puteti recomanda? Am vazut ca Diane 35 este des folosit pot lua si eu aceste pastile sau pot decide eu impreuna cu farmacista ce fel de pastile anticonceptionale pot lua? mentionez ca am analizele la zi si nu exista nici un fel de problema Va multumesc mult
0
24-09-2009, ora 20:20
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
@ albinutzzzag : daca nu ai nici o problema de sanatate te sfatuiesc sa iei Mercilon, un contraceptiv monofazic estroprogestativ de generatia a III-a cu concentratie mica de hormoni pe care in gasesti in farmaciile franceze.Ai sa vezi ca va fi bine cu el.Numai bine!
0
29-09-2009, ora 07:38
Ariadna16
Nu este medic/terapeut
Ariadna16
Multumesc mult pentru raspuns, D-na Doctor!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Criterii de excludere a sarcinii
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Sunt însărcinată?
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •