Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Anti TPO

30-10-2007, ora 19:52
Autor: m&m
As vrea sa ma ajutati sa interpretez rezultatele analizelor mamei mele: TSH 0.81 (limite de referinta 0.3-5), Anti TPO 29.68 (<16). Inteleg ca Anti TPO este cam mare, dar ce inseamna asta?
15 comentarii
31-10-2007, ora 00:00
Anti TPO este o prescurtare de la anticorpi antiperoxidaza.
Ca sa intelegeti ce inseamna o sa o iau putin in alt fel:
Probabil ca mama dv a fost suspectata de a avea probleme cu tiroida, si probabil in urma unui consult endocrinologic vi s-au recomandat dozarile astea doua (poate si T4?). Ei, pentru a se vedea mai bine ce fel de afectare tiroidiana poate fi, se dozeaza existenta unor autoanticorpi(acesti ATPO); ei sint produsi de propriul organism impotriva unor structuri tiroidiene (aceasta peroxidaza de care scriam in primele rinduri). Din motive necunoscute, la un moment dat se poate declansa o boala de tiroida caracterizata prin distrugerea tesutului tiroidian de o reactie imunologica (autoimuna). Cum poti sa vezi daca asta se intimpla? Indirect, creste nivelul acestor anticorpi. Se poate asocia cu functie tiroidiana normala, crescuta sau scazuta. In cazul dv. TSH e normal, daca si T4 este normal, atunci asta inseamna ca functia tiroidiana este in limite normale. Pentru tratament, adresati-va medicului endocrinolog. In general, pacientii cu astfel de boli se duc periodic la consulturi pentru evaluarea functiei tiroidiene- de fapt, asta este ceea ce conteaza. Atunci cind se secreta prea multi hormoni, se recomanda medicamente care sa le scada nivelul. Cind exista deficit de hormoni, acestia sint adusi din afara prin tratament.
Deci, raspunsul simplu la intrebarea dv ar fi: nivelul crescut de ATPO semnifica o patologie autoimuna a suferintei tiroidiene. Totusi, nu va faceti probleme; corect controlata, pacientii duc o viata perfect normala.

Multa sanatate,
Dr. Ileana Constantin
Medic rezident psihiatru
31-10-2007, ora 00:00
Autor: m&m
Va multumesc, m-am linistit. Intre timp a fost si mama la medicul endocrinolog si a primit cam acelasi raspuns pe care mi l-ati dat si dumneavoastra.
11-03-2008, ora 00:00
Autor: ioana.joia
Buna ziua!

Am aceeasi problema ca cea specificata mai sus .. numai ca anticorpii anti TPO au iesit de 105.90 Ul/ml (limita normala e pana la 34.00) .. adica cam mare. E grav? Este posibil ca in urma tratamentului sa trec in extrema cealalta (hipo) ?

Analizele pt TSH si T4 au iesit normale (tsh 2.720 uU/ml, limita normala e de 0.270 - 4.200) .. dar acum 5 luni cand le-am facut prima data TSHul a fost mai mare cu o unitate decat normal. Nu am luat nici un medicament .. totusi am observat ca s-a reglat.

Pentru control ar trebui sa fac si o ecografie?

Multumesc.
18-02-2009, ora 10:00
Autor: TANCHIU
barbat, am 57 ani, la ecograf mi s-a spus ca am tiroida putin marita, iar la analize TSH este 4.12
sunt din Piatra Neamt
ce safat imi dati?
multumesc!
25-07-2009, ora 10:45
Autor: cut
Buna ziua,
as dori si eu sa ma ajutati in interpretarea rezultatelor pana vine medicul endocrinolog din concediu,deoarece asistenta ce mi-a eliberat buletinele de analize m-a speriat foarte tare,suspecteaza un cancer!!!

TSH-HORMONUL HIPOFIZAR TIREOSTIMULATOR BAZAL
8,373 μU/ml (0,49- 4.67)
(ser, Analizor AXSYM, Metoda MEIA ABBOTT)
FT3 TRIIODOTIRONINA LIBERA...
. . . 2,39 pg/ml (1.45-3.48)
(ser, AXSYM, Metoda MEIA, ABBOTT)
FT4-TIROXINA SERICA LIBERA
0 , 6 8 n g / d L (0,71 - 1,85)
8,8 pmol/L (9,13- 23,80)
(ser, AXSYM, Metoda MEIA ABBOTT)
Anticorpi anti microzomiali tiroidieni (anticorpi anti TPO)
Anticorpi anti TPO....... 2300 IU/ml
Valori normale .. 35 IU/ml
Tehnica schimbata din 5 februarie 2009
VA MULTUMESC DIN SUFLET SI ASTEPT CU NERABDARE UN RASPUNS AUTORIZAT.
25-07-2009, ora 10:48
Autor: cut
Scuze,mai era si

CORTISOL.......... . 38,4 μg/dl
1059,8 nmol/l
VALORI NORMALE
A.M. : 5 - 25 microg/dl
P.M. : aproximativ jumatate din valorile A.M.
(ser, IMMULITE 1000, metoda CHEMILUMINISCENTA)
Intact PTH(Parathyroid hormone)...
66,97 pg/ml
7,05 pmol/l
VALORI NORMALE:
15 - 65 pg/ml
1,6 - 6,9 pmol/l
(Analizor IMMULITE, Reactiv DPC, Metoda chemiluminiscenta

Multumesc din nou.
23-12-2009, ora 23:01
Autor: mocanu p.
Buna ziua, sunt barbat in varsata de 58 de ani si as dori un sfat in leg cu probelmele tiroidiene. Sunt operat de tiroida(totala)de 3 ani,mentionez ca am si un infarct miocardic,si in urma rezulatelor de laborator analiza anti-TPO a rezulatat 300.24 UI/mL(val normala fiind intre 0-70). De asemenea, analizele TOTAL T3=1.23nmol/L, T4=130nmol/L,FREE T4=24.4nmol/L, si urmez tratament cu Eutirox 160. Ce masuri ar trb sa iau in urma acestor rezultate? Va multumesc anticipat!
28-01-2010, ora 11:11
Buna ziua,
Am o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu interpretarea urmatoarelor analize
TSH-HORMONUL HIPOFIZAR TIREOSTIMULATOR BAZAL
2,8236 μU/ml (0,49 -4,67) - valoare iesita 2,8236 μU/ml
Schimbare de tehnica din 13.01.2009!
(ser, Architect ci 8200, Metoda CMIA Abbott)
FT4-TIROXINA SERICA LIBERA
1,16 n g / d L (0,71 - 1,85) - valoare iesita 1,16 n g / d
14,9 pmol/l (9,14 - 23,81)
Schimbare de tehnica din 16.01.2009!!!
(ser, Architect ci 8200, Metoda CMIA Abbott)
Anticorpi anti microzomiali tiroidieni (anticorpi anti TPO)
.....2000,0 IU/ml - valoare iesita .....2000,0 IU/ml
Valori normale: 5,6 IU/ml

Va multumesc,

29-01-2010, ora 11:37
Autor: Adriana87
Buna ziua,

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu interpretarea urmatoarelor rezultate:

TSH - 0.23 (interval de referinta 0.70-1.48 ng/dl)
free T4 - 1.37 (interva de referinta 0.70-1.48 ng/dl)

multumesc.
31-01-2010, ora 12:18
Autor: axiela21
adriana tsh ul e cam mic ceea ce indica hipertiroidie dar totusi T4 nu depaseste limita superioara deci inca nu e nimik grav...T3 si T4 arata de fapt functionarea tiroidei.cu siguranta trebuie sa mergi la un control si la eco. numai bine
19-03-2010, ora 17:22
Autor: teodora_hd
Buna ziua,
mama mea in varsta de 72 de ani s-a operat de tiroida la Cluj anul trecut la sfarsitul lunii septembrie, iar dupa operatie s-a simtit foarte bine. La 1 luna de la operatie a facut un control endocrinologic, in urma caruia doctorita i-a spus ca toul e OK, i s-a recoltat sange pentru analizele specifice - TSH si FT4 Tiroxina libera - si i-a prescris L-Thyroxina de 50 mg, 1 la zi dimineata, inainte de mancare, urmand ca peste 3 luni sa revenim la control si intre timp sa repetam aceste analize. Rezultatele acestor analize efectuate la 1 luna de la operatie au fost:
TSH: 1,34 uUl/ml (valori normale 0,44 - 3,45 uUl/ml)
FT4: 1,49 ng/dl 19,22 pmol/l (valori normale 0,9 - 1,74 ng/dl 12 - 22 pmol/l)
Rezultatele ultimelor analize efectuate la 3 luni si sub medicatie cu L-Thyroxina de 50 mg au fost:
TSH: 14,49 uUl/ml (valori normale 0,44 - 3,45 uUl/ml)
FT4: 0,89 ng/dl 11,48 pmol/l (valori normale 0,9 - 1,74 ng/dl 12 - 22 pmol/l)
Doctorita a fost foarte mirata si a spus, in urma ecografului, ca mama are tiroidita acuta si i-a dat sa faca ATPO si i-a marit doza de L-Thyroxina la 100 mg, cate 1 pastila pe zi, urmand ca dupa 2 luni de tratament sa repete TSH-ul si sa revenim la control.
Este normal ca dupa o operatie de tiroida sa se intample asa ceva?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Va multumesc.
Cu stima,
Teodora
13-01-2011, ora 21:12
Autor: loredana_m
Buna! Am fost la consult la un endocrinolog si am facut ATPO si AcTgl. Rezultatul a fost 1.00, int. referinta este de 5.61 Ul/ml. Va rog, cine-mi poate interpreta si mie rezultatul? Multumesc anticipat.
09-11-2012, ora 15:16
Autor: dd77
Buna ziua!Va rog mult sa ma ajutati si pe mine cu interpretarea analizelor, anticorpi anti TPO:387, 0 IU/ml(valori normale:5, 61 IU/ml), TSH:1, 1280/ml, cortisol 12, 0/dl.Am 35 de ani, sex feminin.Va multumesc.
28-11-2012, ora 17:32
buna ziua ma numesc manea ramona am 34 ani si as avea nevoie de un raspuns daca se poate stiu ca am hipotiroidie simi s-a spus sa fac si ATPO l-am facut si mi-a iesit 379.10 ce trebuie sa fac ce tratament trebuie sa iau?va multumesc anticipat
26-01-2013, ora 19:52
As dorii si eu o interpretare a acestor analize daca ma poate ajuta cineva :
Anticorpi anti microzomiali tiroidieni (anticorpi anti TPO) :2000, 0 IU/ml valoriile de referinta sunt: 5, 6 IU/ml
Anticorpi anti tiroglobulina : .9071, 2 UI/mL valoriile de referinta sunt : ( 34).
C R E A T I N F O S F O K I N A Z A ( C K N A C ) :.2511 U/l valori de referinta : 29 - 168
LDH: 415 U/l valoriile de referinta sunt: 125 - 220
Va multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns