Anomalii la defecatie, post-operatoriu - neoplasm sigmoidian

11-07-2014
GabiMun
Nu este medic/terapeut
GabiMun
Buna ziua.

In urma unei colonoscopii efectuate la data de 17.04.2014 am fost diagnosticata cu 2 formatiuni polipoide gigant de 5 cm la 10, respectiv 15 cm de m.a. Biopsia a evidentiat fragmente de adenom tubulo-vilos cu displazie de grad inalt sau scazut, cu focare de proliferare, cribiforma, cu aspect de carcinom intraepitelial.

In data de 29.05.2014 s-a efectuat operatia (laparotomie exploratorie, colectomie segmentara sigmoidiana cu anastomoza colo-rectala si latero-terminala). Evolutia post-operatorie a fost buna, am fost externata pe data de 6.06.2014.

La 4 zile dupa operatie am avut un scaun, dupa care a survenit o constipatie care m-a impiedicat sa am scaun pana cand am ajuns acasa. Pe data de 6 iunie seara, cand am ajuns acasa, am avut scaun, insa cu aspect foarte constipat.

Fiind in perioada convalescentei, starea mea generala este foarte buna, mananc normal, am pofta de mancare, fac miscare zilnic, singura problema fiind dificultatea de a avea scaun. Se intampla sa merg la toaleta de 3 - 4 ori in cursul diminetii, iar in cursul zilei inca de 2 - 3 ori. Materiile fecale sunt mai degraba cu aspect constipat, cantitatea este foarte redusa uneori, iar diametrul nu este mai mare de 15 - 20 mm, ceea ce mi se pare nefiresc. In plus, ma dersanjeaza foarte tare faptul ca, daca nu merg la toaleta in momentul in care apare senzatia de defecatie, ulterior nu mai apare deloc.

Mentionez ca eu consum cel putin 2L de apa zilnic.

Am constatat ca bostanul copt este singurul aliment care ma ajuta sa am scaun atunci cand, altfel, nu ar fi posibil. Mentionez ca mi s-a recomandat de catre medicul care m-a operat sa iau laxative (Forlax), dar nu vreau sa imi invat organismul cu ele.

As vrea sa stiu daca este normal ceea ce mi se intampla si daca da, cat mai am de asteptat pana la normalizare.

Va multumesc anticipat!
1 comentarii
0
13-07-2014, ora 12:07
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Cel mai bine e sa contactati medicul operator - sunteti in perioada postoperatorie precoce.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul