Anemie feripriva ce parere aveti

28-06-2009
luciank
Nu este medic/terapeut
luciank
Baietelul meu in varsta de 7 5 luni a fost diagnosticat cu anemie feripriva severa. Unele valori ale analizelor la internare in urma cu 7 zile: - hematocrit 27 - hemoglobina 6 2 - leucocite 9600 Dupa administrarea a doua perfuzii cu fier intravenos din doua in doua zile valorile arata astfel: - hematocrit 27 2 - hemoglobina 6 2 - leucocite 8800 Suntem ingrijorati ca valorile nu s-au prea modificat in bine. Sectia de hemato-oncologie de la Sp. Jud. Tg. Mures unde este internat are medici foarte competenti si se comporta exemplar de bine cu pacientii dar ne e frica nu cumva sa ne ascunda ceva mai grav. Ce parere aveti valorile acestea trebuiau sa fie deja mai bune sau dureaza mai mult pana isi revin ca nu mai avem rabdare pana marti cand vor face din nou analizele mai complexe pt. a vedea daca a avut loc criza reticulocitara. Va multumim.
2 comentarii
0
28-06-2009, ora 18:37
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Probabil copilului i s-a dozat si fierul seric s-a facut un frotiu de sange periferic si/sau eventual o medulograma.Aceste valori isi revin la normal in 6-8 saptamani e prea devreme vezi ca imbunatatirea nu e semnificativa trebuie rabdare si terapie la doua zile cu Fe in perfuzie la inceput apoi terapie zilnica cu Fe. Criza reticulocitara apare intre a cincea si a zecea zi de la inceperea terapiei.Dozele mari de vitamina C favorizeaza absorbtia Fe. Dupa normalizarea Hb si Hc terapia cu Fe se continua inca 6 saptamani pentru acoperirea depozitelor.Foarte eficiente si mai nou folosite in terapia anemiilor feriprive sunt fiolele de VENOFER solutie injectabila /perfuzabila.La o persoana adulta cu anemie feripriva doua foile de Venofer in perfuzie la doua zile cresc Hb cu 1 g/dl in doua saptamani Hb se poate normaliza.Daca copilul nu face astfel de fiole puteti vorbi cu medicul ca ati auzit de ele si intrebati-l daca puteti face rost si ar merge bine pentru varsta copilului.Sunt foarte eficiente. Deci aveti rabdare caci copilul se va face bine.Numai bine
0
28-06-2009, ora 19:17
luciank
Nu este medic/terapeut
luciank
Multumim mult pentru raspunsul dv. competent si pentru incurajari. Ne-am interesat si intradevar copilului i se administreaza Venofer. Speram sa-si revina cat mai repede. Pentru parintii care nu au norocul unui medic pediatru de calitate care sa depisteze anemia din timp imi permit sa adaug cateva elemente concrete ale cazului nostru: - copilul s-a nascut la termen prin cezariana cu 2 5 kg iar acum la 7 5 luni are 8 kg deci s-a dezvoltat normal - intrauterin placenta mamei era calcifiata deci probabil s-a nascut fara sa aiba rezervele necesare de fier iar in ultimele 15 zile de sarcina fatul nu s-a mai dezvoltat corespunzator. La cezariana s-a descoperit ca avea cordonul ombilical infasurat in jurul gatului ceea ce nu s-a observat la ecograf - singurul simptom care arata anemia feripriva a fost paloarea tegumentelor de care noi nu ne-am dat seama vazandu-l in fiecare zi. Un medic pediatru cu experienta si superpregatit dr. Floristeanu de la Tg. Mures din prima secunda cand l-a vazut si-a dat seama ca ceva nu este in regula si ne-a trimis de urgenta la analize. Anterior l-au mai vazut medicul de familie si un medic pediatru de la Spitalul din Fagaras dar acestora nu li s-a parut nimic suspect. - a fost hranit natural iar la diversificarea alimentatiei poate s-a abuzat cu fainoase gen: paine biscuiti piscoturi. Nu i s-a dat galbenus de ou tot la indicatia medicului din Fagaras Deci dragi parinti daca nu aveti norocul unui medic de familie pregatit pt. copilasii vostri puneti-va semne de intrebare despre starea lor de sanatate. Multumesc din nou doamnei dr. Balcan Anisoara pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.