Anatomie patologica

31-05-2012
Bulitis Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Bulitis Ana Maria
Buna seara !

Acum o luna am facut un chiuretaj pentru ca am avut o sarcina oprita din evolutie, dar a fost si suspiciune de sarcina molara. Am facut si dozare BHCG si a iesit in valori normale si mi s-a spus ca se infirma diagnosticul de mola. De la spital au trimis probe la anatomie patologica si la genetica. Am fost sa iau rezultatele, la genetica mi-au zis ca nu sunt inregistrate probele, iar la anatomie patologica rezultatul este urmatorul :

Cheaguri, plaje de celule deciduale, discuta proliferare trofoblastica, vilozitati coriale unele dilatate chistic si cu vascularizatie redusa.

Se recomanda dozare HCG in dinamica.

Dozarea BHCG am repetat-o la 13 zile dupa chiuretaj, iar valoarea ei a fost 50.

Daca se poate, va rog sa imi explicati rezultatul anatomiei patologice

Va multumesc !
4 comentarii
0
31-05-2012, ora 10:08
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Obstetrica-ginecologie, Bucuresti
Dr. Clinica Marie Stopes Romania
Acum este ok, asteapta si rez de la genetica
0
31-05-2012, ora 22:01
Bulitis Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Bulitis Ana Maria
Buna seara !

Va multumesc foarte mult pentru raspuns.

Rezultatele de la genetica probabil nu vor apare pentru ca au constatat ca nu au primit probele la laboratorul de genetica ( nu stiu cum s-a intamplat ).

Inainte de aceasta sarcina oprita in evolutie am avut o sarcina pe care am pierdut-o la 5 luni ( diferenta dintre aceste sarcini este de 7 luni - varsta mea este de 22 de ani) datorita unei amiocenteze ( am facut infectie imediat dupa amiocenteza, febra peste 38, datorita febrei si infectiei am avut contractii nedureroase si mi s-au rupt membranele). La cinci zile dupa chiuretaj mi s-a facut rau ( stare de lesin, mi s-au invinetit buzele, degetele, imi era frig, ), a 2 a zi am mers la spital iar la analiza mi-au iesit 20 de mii de leucocite ( sa fi avut un soc septic ?). La eco s-a vazut ca un fel de rest sau cheag si mi-a facut imediat chiuretaj. Dupa chiuretaj mi-a zis ca nu a scos nimic din uter ( dar nu cred pentru ca la eco mi-a zis ca se vede ca e ceva acolo dar nu stie daca e rest de placenta sau cheag de sange). Ca si tratament mi s-a administrat in acelasi timp intravenos Cefort, Gentamicina, Metronidazol si inca unul dar nu mai stiu. Deabea dupa 2 saptamani am iesit din spital si am mai facut tratament acasa cu Metronidazol inca 6 zile. Totusi dupa cele 2 saptamani de stat in spital am iesit cu 37 cu 4 ( doctora mi-a zis ca nu stie cum am scapat pentru ca in primele zile de tratament nu raspundeam la el )

Intrebariile mele sunt :

1 ) Sa fi avut vreo legatura aceasta sarcina oprita din evolutie cu ceea ce s-a intamplat ? am asteptat prea putin timp pana la cea de a doua sarcina ?
2 ) Ce analize pot face pentru a determina cauza opririi in evolutie a sarcinii ( stiu ca pot fii cauze necunoscute dar vreau sa imi fac niste analize mai amanuntite totusi, poate pot descoperi posibila cauza )
3 ) De ce la aceasta sarcina oprita din evolutie uterul era mai destins decat era varsta sarcinii in fapt ( eu intrasem in cea de-a 15 saptamana de sarcina, fara cele 2 saptamani, dar sarcina era mult mai mica ).

Va multumesc anticipat !
0
31-05-2012, ora 22:24
Bulitis Ana Maria
Nu este medic/terapeut
Bulitis Ana Maria
Am uitat sa precizez ca rezultatul amiocentezei a fost foarte bun. Am facut amiocenteza pentru ca mi-a iesit de 2 ori triplu test prost, adica risc de defect de tub neural ( 1 din 60 ). La prima sarcina, la anatomie patologica a iesit ca avea defect septal interventricular.
0
25-09-2012, ora 18:54
editesz
Nu este medic/terapeut
editesz
Buna Ana-Maria..nu stiu cat de mult te pot ajuta...si eu sunt cam in aceeasi problema dar navigand si cautand mai exact un raspuns...am ajuns sa ma programez la o consiliere cu un medic genetician.Nu stiu de unde esti dar clinica aceasta se afla la Cluj si se numeste GENETIC CENTER.http://www.romedic.ro/www-geneticcenter-ro
Eu urmeaza sa merg, inca nu am un raspuns, dar pe viitor sper sa ma ajute...nu mai vreau sa repet experienta...mult succes.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: