Analize proaste, diagnostic: Sanatos!

05-03-2008
MSf
Nu este medic/terapeut
MSf
Barbat, 31 de ani.
In urma cu 1 an de zile, mi-a iesit analiza Anti-Mag-Anti-Myelin POZITIV, analiza care am repetat-o dupa 6 luni iesind tot pozitiva.
Au urmat Rmn-uri cerebrale.lombare si vervicale care spun:
RMN Colana CERVICALA :
Modificari de semnal la nivelul discurilor intervertebrale de la C2 la C6 ce apar deshidratate in hiposemnal T2
Mici amprente discale platouri superioare T2
Minim debord discal circumferential necompresiv C4-C5
Cordon medular cervical cu morfologie si semnal RM in limite normale.

RMN :Coloana LOMBARA:
Discul intervertebral L4 proemina circumferential tangent la radacinile L5 bilateral in recesurile laterale si L4 intraforminal.
Hipertrofia ligamentelor galbene in planul discului L4.
Modificari inflamatorii la nivelul articulatiilor interapofizare L3-L4, L4-L5 si L5-S1 bilateral.
Mici hernii intraspongioase si amprente discale in conturul platourilor vertebrale toracale inferioare si lombare.
Concluzii: Debord discal posterior la L4
Modificari de osteocondroza vertebrala.

RMN CEREBRAL :NU se evidentiaza formatiuni ocupatoare de spatiu craniocerebrale sau leziuni posttraumatice sau subtentoriale.Parenchim cerebral cu morfologie si semnal RM In limite normale.
Relief cortical cu aspect in limitele varstei.
sistem ventricular simetric situat pe linia mediana.

Simptomele care le am eu sunt:
Amorteli, furnicaturi, arsuri sau dureri pe maini, picioare corp.Care apar si dispar fara sa le pot asocia cu ceva.
Partea stanga a fetei imi amorteste, simt arusri in gura si amorteli pe limba.
Toate astea au inceput in urma cu 5 ani, si au crescut ca intensitate in timp.

Din ultimile analize la sange au iesit in neregula:
TROMBOCITOCRIT 0.17 Valori normale : 0.20-0.50
FIBRINOGEN 468 Valori normale : 200-400
HEMOGLOBINA eritrocitara medie 13.79 Val normale : 27-32
COLESTEROL TOTAL 256.48 Valori normale 108-201

Dintre multe spitale si mlti Dr care i-am consulatat am primit fel de fel de diagnostice printre care si SANATOS si cu indicatie de psihiatrie, iar restul de diagnostice sunt fel de fel.
O parere competenta?
18 comentarii
0
10-03-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Tot un neurolog trebuie sa dea un verdict in legatura cu problema dumneavoastra.
Rezultatul RMN totusi nu inclina spre o afectiune degenerativa cum ar fi de exemplu scleroza multipla (cu toate ca aveti acei anticorpi anti-MAG prezenti)...
Ar fi cam doua posibilitati in cazul dvs:
1. Acei anticorpi sunt sugestivi pentru o afectiune ce duce la demielinizare care este in stadiu incipient si nu a determinat modificari vizibile prin RMN.
2. Nu este vorba de o boala degenerativa dar prezentati valori "fals pozitive" la testul anticorpilor anti-MAG, posibil datorita altei conditii patologice din organism.
Nu stiu prin ce metoda s-au dozat anticorpii, probabil ELISA. Prin ELISA s-au inregistrat la pacienti si valori fals-pozitive, de aceea pentru confirmare se utilizeaza tehnica Western blot (nu stiu daca e disponibila la laboratorul unde mergeti de obicei).
Aveti colesterolul crescut, pentru care va trebui sa tineti un regim sarac in grasimi, prajeli, dulciuri, eventual puteti folosi si un ceai pentru scaderea colesterolului de la farmacie sau plafar, o cana pe zi.
Fibrinogenul creste in afectiuni inflamatorii.
Trombocitocritul nu pune probleme iar HEM (hemoglobina eritrocitara medie) probabil e gresita pentru ca la o astfel de valoare ar trebui sa fie dati peste cap mai multi parametri care cu siguranta v-ar fi atras atentia...
Alte analize, calciu ionic, magneziu ati facut?
Sper sa gasiti un medic bun care sa va gaseasca o cauza reala pentru manifestarile pe care le aveti.
Numai bine!
0
10-03-2008, ora 00:00
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Se pare ca este o neuropatie periferica senzitiva, probabil autoimuna.
Alti factori de risc pentru neuropatie ar trebui verificati:
alcool, intoxicatie cronica cu plumb sau arsenic (profesionala), unele medicamente, deficit de vitamine B1, B6, B12, hipotiroidism.

Amintiti-va daca a existat un eveniment semnificativ inainte de inceputul bolii (stress, calatorie in strainatate, tratamente), comunicati-i neurologului.
S-ar putea ca problema sa fie ereditara (exista ceva asemanator la rude?).

Un test de conducere nervoasa poate face diferenta intre probleme cu "miezul" nervului (axonul) si probleme cu teaca de mielina (care este atacata de anticorpii anti-mielina-MAG).
Sanatate.
0
10-03-2008, ora 00:00
MSf
Nu este medic/terapeut
MSf
In 5 ani de zile am consultat diferiti medici care mi-au dat diferite diagnostice.Ideea e ca eu acum nu tratez nimic, nu iau nici un fel de medicament desi analizele spun ca sunt probleme.
Analiza ani-mag, anti-myelin este prin Imunofluorescenta si este facuta la Cantacuzino.
Am incercat sa fac analize pentru depistarea unei eventuale intoxicari cu metale la spitalul Colentina, analize care desi se faceau pe bani, mi s-au refuzat.Pe motiv ca in mediu meu de lucru este imposibila intoxicarea cu metale.Iar la insistentele mele de a face totusi analizele, am fost intrebat "pt ce metale"?
Am raspuns metale care au putea provoca simptomele astea.
Am primit un raspuns elocvent "nu stim"!!Si deci am plecat fara sa fac aceste analize.
Ereditar nu poate fi pt ca cel putin in ultima suta de ani, nimeni nu a avut asa ceva in familie.
Nu mai stiu la ce doctori sa ma duc, am fost la atatia si fiecare cu parerea lui, iar eu am ajuns dupa 5 ani si nenumarati Doctori, sa nu fac nici un tratament sau sa am un diagnostic clar.
La spitalul Obregia mi s-a spus ca acea analiza Anti-myelina este nesemnificativa si ca nu inseamna nimic.Alti Doctori spun insa ca este o analiza importanta.
Singurele diagnostice care s-au potrivit cat de cat au fost" polineuropatie periferica si neuropatie senzitiva"
Legat de Fibrinogen, mi s-a spus si mie ca este ceva inflamatoriu si ca nu pot afla unde anume se produce decat daca fac analize totale(cap-coada).Cat despre hemoglobina eritrocitara, analiza vazuta de medicul de familie am primit asigurari ca este nesemnificativa, desi Dr IF spune altceva.
In rest toate analizele facute sunt bune.
Sincer nu mai stiu unde sa merg, si nici nu mai am incredere in nimeni.Cateodata am impresia ca nu sunt decat un cobai pentru anumiti medici.
Multumesc frumos de raspunsuri..Cu bine !
0
10-03-2008, ora 00:00
Dr. Frumuzache Iris
Medicina de laborator, Galati
Dr. Frumuzache Iris
Referitor la HEM am afirmat ca valoarea este gresita si astfel nu poate fi luata in calcul (deci nu putem spune ca inseamna ceva).
HEM este un indice eritrocitar ce se poate calcula dupa formula (hemoglobina x 10)/nr. eritrocitelor si atat timp cat hemoglobina si numarul eritrocitelor sunt in limite normale nu puteti avea HEM 13, 79. La asta m-am referit... Cu siguranta HEM-ul dvs. este in limite normale.
Va doresc multa sanatate!
0
11-03-2008, ora 00:00
MSf
Nu este medic/terapeut
MSf
Ms frumos.Am crezut ca este ceva in neregula si cu analiza aia.M-am saturat.
0
03-04-2008, ora 00:00
sile
Nu este medic/terapeut
sile
Am facut radiografie coloana toracolombara(fata si profil) si mi s a spus :multiple hernii intraspongioase la nivel platoulurilor inferiaore ae corpurilor vertebrale in regiunea T6 - T 10.Ati pute sa mi spuneti si mie va rog daca este grav, si ce tre sa fac.Daca mai am voie sa fac sala, sau pot da f usor.Multumesc
0
12-05-2008, ora 00:00
raluka286
Nu este medic/terapeut
raluka286
Buna ziua tuturor! Va rog sa ma luminati si pe mine cu un raspuns. La analizele efectuate la Cantacuzino a iesit pozitiva analiza ANTI-NUCLEAR (AAN) cu valoarea de F=2, 14. Ce boala presupune aceasta analiza? Multumesc mult si sanatate tuturor!
0
24-04-2009, ora 14:38
Doinai
Nu este medic/terapeut
Doinai
Raspuns pentru MsF
Nu sunt doctor, dar din descriere facuta am regasit multe simptome pe care le-am avut si eu. Dupa 1 an si jumatate de alergatura prin spitale (am avut 4 internari) am ajuns la Universitar unde mi s-a pus diagnosticul prezumtiv de Neuroborelioza ! Am fost intepata de o capuse acum vreo 7 ani, intepatura pe care am tratat-o la vremea respectiva la chirurgie, insa... se pare ca a fost infectata si perioada de incubatie la capusa infectata este de 14 ani. Am facut tratament cu Cefort injectabil 28 de injectii si ma simt mai bine. Ar fi bine sa mergi la Matei Bals (spitalul de boli infectioase Colentina) sa faci o analiza pentru Borelia. Mie aceasta analiza mi-a iesit negativa, dar eu tot am facut tratamentul, pentru ca dr. mi-a explicat ca poate sa nu iasa la analiza. Numai in Germania se fac analize mai amanuntite! pentru mai multe detalii poti cauta pe google despre neuroborelioza si ai sa te minunezi cate siptome poate da aceasta boala la nivelul intregului organism !
0
26-05-2009, ora 12:53
I_ionica
Nu este medic/terapeut
I_ionica
Pentru MsF
Si eu am aceiasi problema. Sunt femeie si am 49 ani.
In 2005 a inceput sa-mi amorteasca tapla de la piciorul stang, am facut cateva proceduri de fizioterapie, dar au fost ameliorari de moment.In 2006 a inceput si talpa de la piciorul drept si pana in prezent aceste amorteli au avansat pe ambele picioare pana la sold. Am dureri faorte mari, furnicaturi, amorteli, fierbinteli, contractii ale muschilor Am facut analize sange, RMN, (coloana lombara, cervicala, cerebrala, toracala ), electromiografie, potetiale evocate, punctie lombara, RMN /CET cu pozitroni, ETC. Rezultat : posibil polineuropatie senzitiva periferica. Am fost in Germania, Austria, si am facut tot felul de analize si acelasi diagnostic posibil.Din anul 2005 pana in prezent am luat tiogama, milgama, saroten, predninson, amitriptilina, liryca, calciu, vitamina B, acid folic, am urmat tratament homeopat, si am fost peste tot unde am auzit ca se poate trata.
La ora acutala fac acupunctura ( de 2 luni) si nu simt nici o imbunatatire dar fac in continuare. Imi este frica sa nu fie SM dar nu stiu ce sa mai fac.
Daca poate cineva sa-mi spuna incotro s-o iau sau sa-mi spuna pe unde sa merg sau ce sa fac as fi recunoscatore.
Poate a rezolvat MsF si-mi spune ce a facut
Cu multumiri!
0
28-05-2009, ora 01:16
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Buna seara,
@doinai


Diagnosticul de borrelioza este unul grav si trebuie in orice caz monitorizata evolutia. In cazul infectiilor bacteriene o importanta metoda de tratament o constituie oxigenarea hiperbara (HBO sau la americani HBOT), in cazul borreliozei cronice fiind considerata una din principala metoda terapeutica.

Problema in cazul boreliozei (cronice) o constituie posibilitatea acestor bacterii sa se capsuleze, forma ce nu raspunde la tratamentul antibiotic (numai la tratamentul cu oxigen hiperbar). De aceea se recomanda rapid consultarea unui medic dupa un contact cu capusa. O data infectat, fara tratamentul antibiotic imediat, este foarte probabil o evolutie cronica. Ca si cum n-ar fi de ajuns greutatile de diagnostic, aceasta infectie cronica poate ramane oculta (fara nici o simptomatica) ani sau chiar zeci de ani! in conditiile unor scaderi de imunitate, borreliile se inmultesc, ajung in singe (apar simptome) dupa care iar se capsuleaza si e liniste (o luna un an sau 10).
De aceea si gravitatea bolii! In cazul unei alte infectii poate reapare si crea o stare grava, septica, sau acea boala agrava incit pot ramane sechee majore sau chiar poate produce decesul (partea proasta e ca nici in astfel de cazuri nu apare ca si cauza).

Scleroza multipla este deasemanea o boala grava, care se aseamana ca simptomatica boreliozei. Oxigenarea hiperbara poate avea si in aceast caz un rol adjuvant, combatind microangiopatiile si stopind astfel evolutia bolii. Tratamentul insa este extrem de complicat si nu duce la vindecare (spre deosebire de borelioza ce poate fi vindecata astfel)


Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicina Hiperbara Constanat
0
28-05-2009, ora 11:04
I_ionica
Nu este medic/terapeut
I_ionica
Buna ziua,
Pentru dr. Ion Bogdan Cristian
Sunt Ionica
Problema mea este ca nu am un diagnostic clar. Am facut analizele indicate de diversi medici, inclusiv borellia si a iesit negativ. Totusi eu nu ma simt bine deloc.Diagnosticul posibil este de l "small fibre neuropaty' Totusi eu nu ma simt bine deloc.

Daca dvs. imi puteti recomanda ce sa fac! Pot veni la Constanta cu toate anlaizele facute
Cu stima.
Ionica
0
28-05-2009, ora 12:26
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Buna ziua doamna Ionica,

faptul ca nu aveti un diagnostic clar, in sensul afectiunilor de mai sus, are si o parte buna: se infirma suspiciunea de scleroza multipla! probabil si cea

Desigur ca puteti veni la Constanta, consultatia medicala in Centrul nostru este gratuita, dar eu nu cred ca va pot ajuta in privinta diagnosticului! Noi sintem un Centru de tratament si nu de diagnostic (sau cel putin asa lucram in Germania, dar se pare ca ar trebui sa reconsideram strategia noastra in Romania). Problema noastra este ca nu sintem neurologi, medicul de medicina hiperbara avind (cel putin in Germania) atributii clar definite!
Pina acum ne-am concentrat in achizitionarea aparaturii necesara urgentei (de la salvare proprie pina la tot ce implica tratamentul acestora) si asta fara nici un ajutor din partea statului roman. Telul meu este de a oferii populatiei Romaniei un sistem competent de urgenta axat pe urgentele hiperbarice: embolii, ACV, arsuri, sindrom de zdrobire, septicemii, singerari masive si intoxicatii co monoxid de carbon.

Rolul medicului de medicina hiperbara este de a conlucra intr-o echipa de specialisti, interdisciplinara pentru elaborarea unui plan terapeutic complex! Ar fi absurd sa putem pretinde ca le stim pe toate in detaliu si imposibil sa angajam cite un medic din fiecare specialitate, mai ales ca eu sint foarte exigent si imi doresc conlucrarea cu cei mai buni! Eu sper cit de curind sa ni se adreseze in primul rind specialisti noua in vederea unei conlucrari stiintifice de implementare a HBO in tratamentul conventional. Doacamdata mai toti se uita cam mirati si incep sa citeasca de pe unde pot cei aia hiperbara!

Revenind la diagnosticul D-voastra cred ca ar fi important sa cautati excluderea celor doua suspiciuni. Scleroza multipla se poate diagnostica dar borelioza mult mai greu, existind des si forme cu serologie negativa. In acest caz monitorizarea simptomelor este de importanta majora dar si observatiile referitoare la efectivitatea tratamentelor efectuate. Din cite am inteles eu, citind pe internet, in Bucuresti ar exista 2 clinici, in Tg Mures si in Budapesta cu experiente largi in boala Lyme. Problema oxigenarii hiperbare nu este lipsa eficientei ci lipsa facilitatilor hiperbare dar si costul prohibit al terapiei, fara implicarea Asiguratorilor si a Statului, imposibil de aplicat pe scara larga!

Cu stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld (Germania)
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
0
01-04-2013, ora 22:45
gabyserbt
Nu este medic/terapeut
gabyserbt
pentru msf: am şi eu aceleasi simptome şi am făcut tot felul de analize şi am stat prin spitale luni întregi şi nu am găsit motivul. Dacă ai aflat între timp spune-mi şi mie.
0
03-04-2013, ora 16:34
gabyserbt
Nu este medic/terapeut
gabyserbt
Pentru d-na Ionica: a-ţi mai găsit un diagnostic la problemele d-voastră? Vă rog mai spune-ti ce veşti aveti poate mă ajută şi pe mine.
0
11-04-2013, ora 20:14
MSf
Nu este medic/terapeut
MSf
Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, am sa incerc sa explic starea mea actuala, dupa 5 ani de cand am postat primul comentariu si sper sa va fiu de folos.

Dar inainte de asta am sa postez aici ceea ce am postat si pe site'ul de screloza multipla..in anul 2008.

In urma cu aprx 2 ani am inceput sa simt unele dureri de spate urmate de amorteli in membrele superioare si inferioare.
Au urmat analize peste analize, spitale unu dupa celalalt.Doctorii au zis ca amortelile in partea superioara apar din zona cervicala iar cele inferioare din partea lombrara.Au mers strict pe aceasta idee.Am facut RMN cervical, radiografii lombare la sange, EMG, am ajuns sa-mi fac de unul singur analize pt sida, sifilis.
In primul an mi s-a spus ca nu am nimic.Dat fiindca analizele care imi erau facute ieseau bine, Domnii Doctori s-au gandit ca demersul meu in a depista de unde vin toate aceste dureri si amorteli vin probabil din simplu motiv al 'concediului medical'
Numai ca analizele care le-am facut si care au iesit bine, nu erau si cele care ar fi trebuit sa le fac.Mergeam din spital in spital, ma ciocaneau putin pe la incheieturi, trageau putin de mine si spuneau'N-ai nimic esti sanatos'Toate astea au durat un an de zile.
In cel de al doilea an, simptomele s-au agravat.Au urmat iar un sir de spitale si chiar o internare 'cu japca' la Spitalul Militar, spital in care am stat 10 zile, in care mi'au facut radiografii lombare, cervicale, analize la sange.Am facut si un examen neurologic, examen care 'l-am trecut' cu brio.Cateva intrebari, indoiri, ciocaneli si diagnosticul a fost clar!Nou nascut !
Toate analizele au iesit bune.In cele 10 zile cat am stat internat, am primit in ultimele 2 zile, 4 pastile.In rest, nimic.Desi dimineata la vizita medicala spuneam ce anume ma doare si ma deranjeaza.
Dupa 10 zile de internare, D-na Doctor a binevoit sa-mi spuna ca nu ma mai poate tine in spital, deoarece nu am nici o baza temeinica sa stau acolo fiindca toate analizele mi-au iesit OK, (analize facute fara noima) si ca ma vor externa ca le ocup un pat degeaba si sunt alti pacienti care au nevoie de el.
In bunavointa d-nei Doctor, atunci cand am fost externat, pe fisa de externare mi-a pus diagnosticul(fara a avea un suport logic) SINDROM ANXIOS-DEPRESIV, drept pentru care m-a indopat cu pastile anti-depresive
Dat fiindca toate analizele mi-au iesit bune, am crezut in spusele ei.Mi-am dat demisia de la locul de munca, crezand ca poate ca acolo se gasea cauza acelei stari depresive pe care cu atata bunavointa D-na Doctor m-a diagnosticat.
Am inceput sa iau tratamentul anti-depresiv, dar incetul cu incetul mi-am dat seama singur ca de fapt nu este diagnosticul corect, si ca eu nu sunt o persoana depresiva.
Am fost la medicul de familie i-am explicat situatia si mi-a zis ca asta e sigur diagnosticul si ca sa incerc sa nu mai fiu stresat, intarind ideea de a continua tratamentul cu anti-depresive.
Au urmat si alte consultatii pe la diferiti medici, care atunci cand vedeau analizele facute de catre alti medici si diagnosticul, mergeau si ei pe aceeasi idee.
In vara anului 2006 am simtit cum imi amorteste partea stanga a fetei, nas, buze, pleoape, sprancene, obraz.
M-am dus la spitalul Colentina, unde in urma consultarii analizelor facute au ajuns la concluzia ca am avut de fapt o criza de SPASMOFILIE.Mi-au facut o injectie si mi-au zis ca nu au ce sa-mi faca ei (spital clinic de urgenta) si ca sa ma duc la spitalul unde am mai facut analize.Acel spital care m-a externat pe motiv ca le tin patul ocupat si care mi-ai zis ca sunt depresiv.
Am fost apoi la spitalul de urgenta Floresca, unde o stimabila Doctorita m-a intrebat daca am mai fost pe la vre-un spital si ca ce analize am facut.I-am zis ca da, i-am aratat analizele, dupa care ma intreaba sec' TU ESTI SANATOS' ??, la care eu am raspuns, 'daca eram nu mai veneam aici', dupa care replica ei a venit prompt' CU CAPUL ESTI SANATOS?DACA TI S-A ZIS CA NU AI NIMIC SI CA ESTI DOAR DEPRESIV CE TOT ITI FACI ATATEA ANALIZE?Recomandu-mi sa continui tratamentul anti-depresiv.Si ca sa revin la cabinet cand o sa fie medicul psihiatru acolo, ca sunt de competenta lui.
Dupa 2 ani si ceva de zile, am ajuns la un cabinet particular, unde un Dr neurolog m-a consultat, mi-a dat un tratament medicamentos de 20 de zile, dupa care mi-a zis sa revin.In prima saptamana mi-a fost bine, dar apoi acele amorteli au revenit parca din ce in ce mai rau si extinzandu-se pe intreg corpul.La sfarsitul celor 20 de zile m-am dus iar la control unde Dr neurolog m-a trimis la Institutul Cantacuzino pentru analize.Analize care ar fi trebuit sa le fac in urma cu 2 ani, dar care anumiti doctori de la diferite spitale le-au ignorat, iar ca sa scape de mine m-au diagnosticat cu Sindrom Anxios-Depresiv, cu crize de Sasmofilie cu trimiteri la Psihiatru si alte PARERI imbecile.
In urma analizelor facute la Inst Cantacuzino mi-a iesit pozitiv urmatoarea analiza: ANTI-MAG(ANTI-MYELIN ASSOCIATED GLICOPROTEINS )-POZITIV.
Analiza care am inteles ca ma va include in grupul persoanele cu SM sau mai rau.
Urmeaza RMN-ul apoi decizia finala.
O decizie care daca era luata la timp, acum 2 ani si ceva, nu ma aflam in stadiul de acum.
Amortelile persista in majoritatea timpului, cu preponderenta pe partea stanga.
Amorteli pe fata, nas, buze, pleoape, sparncene, urechi, gat limba si chiar si in gura simt arsuri si care coboara pe tot corpul.Imi cade parul de pe tot corpul, am furnicaturi si arsuri.Am arsuri pe scalp si in cap.Toate astea datorita unor jigodii de Doctori care trateaza oamenii dupa bunul plac.
De o saptamana de cand mi-a iesit analiza pozitiva sunt daramat, am simtit cum mi-a murit sufletul in mine.
Am 30 de ani, familia nu mi-am anuntat-o, astept sa vad ce iese la RMN, iar dupa aceea iau o decizie.
Sa-i dea Dumnezeu toata sanatatea din lume Doctorului care m-a trimis sa fac acea nenorocita de analiza.
Nu stiu ce va urma si nu stiu unde trebuie sa ma duc.Incredere in Dr nu mai am.
Poate ca cineva care a trecut prin aceste etape ma va indruma si pe mine.
Toata sanatatea din lume...si sa nu-l uitam pe D-zeu.




Azi 11.04.2013 revin cu detaliile starii mele actuale.,..

La inceputul anului 2009, satul de analize, specialisti, doctori in stiinte medicale si profesori m-am hotarat sa nu mai fac nimic si sa ma las in voia sortii.
Soarta insa a vrut insa (la insistentele unui amic), ca in primavara anului 2009 sa ma duca la Profesorul Bajenaru, la ora aceea fiind seful clinicii de neurologie( probabil si acum, nu stiu), care avea consultatii particulare la Clinica Polisano de pe langa Plazza Mall-Drumul Taberei.
Am luat multitudinea de analize, Rmn-uri si tot ce tinea plimbarile mele prin spitale timp de 2 ani, ( un teanc serios) printre care era si analiza anti-mielina care iesise pozitiva.
Nu aveam nici o asteptare, si ma gandeam ca asta va fi chiar ultima mea vizita la un medic (vizita destul de scumpa, pentru ca o consultatie la Polissano nu este floare la ureche ( pentru mine).
Partea buna e ca nu se accepta spaga.
Asadar intru in cabinetul Profesorului Bajenaru si ma ia la intrebari.
In timp ce ma intreba iar eu ii raspundeam, se uita peste analize.La un moment dat, da peste analiza anti-mielina cu rezultatul pozitiv, moment in care am crezut ca de acolo inainte mi se vor scurge anii vazand cu ochii.
Se uita in fuga peste analiza si imi spune 'PE ASTA POTI S-O ARUNCI' o pune pe birou in fata mea si trece mai departe la alte analize.
Eu crezand ca nu a vazut ca scria pozitiv pe biletul de analiza, il fac atent ' Stiti... aici scrie pozitiv..', la care el imi spune ' DA AM VAZUT-O, POTI S-O ARUNCI !
II zic, 'Cum sa o arunc ca doar in baza acestei analize si a ceea ce simt am ajuns in starea asta si la tot felul de presupuse diagnosticuri, imi amortesc mainile, picioarele, limba in gura...corpul...'
La care el la fel de sictirit ca prima oara cand a vazut analiza imi spune' Daca trimit 10 oameni la Cantacuzino sa faca analiza asta, la 8 iese testul pozitiv'
N-am mai insistat in momentul ala, pentru ca deja paream penibil, iar el era satul de acea analiza pe care eu i-o fluturam in fata.
Intr-un final mi-a zis ' Nu ai nimic', mergi la un psihiatru si o sa fie bine.Nu inseamna ca esti nebun, doar sa-ti explice starea ta, totul pleaca din mintea ta.
Nu mi-a dat nici un tratament, nu m-a trimis sa fac alte analize si nu mi-a dat nici macar o pastila.
Am plecat de la clinica zicand in sinea mea 'Uite ca pe banii mei sunt trimis si la psihiatru'.
Nu eram deloc multumit de alegerea mea cu vizita la medic.

Iar de aici incolo s-a intamplat ceva care nu stiu daca o sa pot descrie in cuvinte, insa o sa ma straduiesc sa fiu cat mai precis.

Fara sa-mi dau seama, in momentul discutiei cu Prof Bajenaru despre acea analiza, pe care a tratat-o cu cu sictir ceva s-a declansat in mine...psihic.
Repet, nu am simtit nimic, nici macar o stare de bine, abosolut nimic, decat ca am venit si am cheltuit banii in van. Dar undeva in subconstientul meu, ceva incepuse sa lucreze, fara insa ca eu sa am vreun semnal.
In urmatoarele 2 zile, simptomele incepuse sa dispara, parca cineva le lua cu mana.
Am mers totusi si la psihiatru cu aceeasi saturatie de toti si de toate, cu bagajelul facut in caz ca era necesara o internare.
Am reluat povestea ultimilor mei 2 ani si ceva, am aratat biletul de la Prof Bajenaru, dupa care mi -sa explicat in cea mai babeasca limba posibila ce este cu mine.
Voi incerca sa redau pe scurt dar cat mai corect explicatiile psihiatrului. ( era o doamna)

Fiecare om are un prag de sensibilitate, care atunci cand e patruns incepi sa devi mai sensibil emotional, si incepi sa acumulezi cam ce e rau din jurul tau, (cred ca se referea la hipohondrie in cazul meu), faptul ca eu simteam acele amorteli si furnicaturi, la inceput se pare ca a fost pe un fond de suparare, dupa care a intervenit analiza pozitiva anti-mielina si mai ales indobitocirea mea de catre medici, care imi spuneau ce inseamna boala mea, ca o sa ajung o leguma ( nu au zis leguma, au ei cuvintele lor).
Toate acele vizite la spitale in care medicii imi inoculau ideea ca sunt bolnav cumulate cu starea mea emotionala precara, ma faceau ca sa-mi provoc singur toate acele reactii, (imi aduc aminte ca in disperarea mea sa gasesc orice ma poate ajuta intram pe internet si citeam tot felul de cazuri si tot felul de simptome pe care in scurt timp incepeam sa le am si eu)
Mi-a zis ca nu este cazul de internare sau de tratament dar ca sa fiu eu linistit incepem un tratament cu cea mai slaba pastila pe care ei o administreaza si sa mai vin peste o luna sa stam de vorba si sa reevaluam tratamentul.
Era o pastila foarte mica pe care trebuia sa o iau o data pe zi si mi s-a zis ca este echivalentul a unei jumatati de diazepam.
Nu foarte tarziu dupa aceea mi-am dat seama ca pastila aia era un fake, si ca totul era pentru a-mi informa creierul ca tratez ceva, placebo cred. (este parerea mea nu mi-a zis-o psihiatru)
Am luat timp de cateva zile acea pastila, dupa care mi-am zis ca nu am nevoie de asta, nu ma consideram nebun si nici vreun labil psihic.

Dupa aprx 2 saptamani de la vizita la Prof Bajenaru, mai aveam usoare simptome, si abia atunci am realizat ca momentul in care Prof Bajenaru a tratat analiza mea, cu sictir si fara sa-i dea ABSOLUT nici o importanta a fost clipa in care psihicul meu s-a descatusat si i s-a transmis ca nu am nimic si ca totul porneste din mintea mea, urmare a zecilor de medici care imi spuneau pe baza analizei cat de bolnav sunt ce urmeaza sa se intample cu mine.

Dupa o luna de zile, m-am intors la psihiatru unde mi s-a zis sa iau doar o jumatatea de pastila dar numai atunci cand simt eu acele amorteli.
Bineinteles ca eu nu mai luam de mult acele pastile, insa m-am prefacut a fi un pacient ascultator in fata psihiatrului.

Acum, la 4 ani de la acel moment, pot spune ca sunt foarte bine, acele urme de amorteala/furnicaturi mai apar foarte, foarte rar si doar cand sunt foarte nervos insa trec asa cum au venit, nu tin mult.

Ma consider un om sanatos 99.9%, insa trauma psihica pe care am trait-o aproape 3 ani din momentul declansarii pana la momentul vizitei la Prof Bajenaru, nu o pot sterge.


Au fost 3 ani in care stilul de viata mi s-a schimbat complet.
Nu pot uita noptile in care eu eram pe strazi singur, indiferent ca era vara/iarna, nu pot uita momentul in care ma culcam si ma trezeam instantaneu cu acelasi gand bolnavicios si ca speram mereu sa ma trezesc si sa vad ca n-a fost decat un vis..
Nu pot uita momentele in care ma trezeam si constatam ca nu era un vis si ca trebuie s-o iau de la capat.
Si toate astea se repetau zilnic.
Nu pot uita faptul ca toti acesti 3 ani am tinut in mine aceasta trauma, fara sa spun familiei ceva despre mine.
Nu ma pot uita teatrul pe care incercam sa-l joc in fata mamei mele atunci cand ne intalneam iar ea se uita la mine si intreba, 'ce s-a intamplat, ceva nu e in regula'..intrebandu-i apoi pe fratii si surorile mele cu lacrimi in ochi daca am patit ceva, in mintea mea crezand ca un copil poate juca teatru in fata sentimentelor unei mame.
Si nu mai pot uita ceva..nu pot uita si sa inteleg cum situatia mea a luat o intorsatura completa, adica un lucru cert (boala mea) a devenit peste noapte insignifiant.
Mai stiu Dumnezeu de care ma apropiasem foarte mult, si-a lasat mana asupra mea.
In afara unor simpli amici care stiau aproximativ de mine, am dus totul pe picioare singur, nu aveam cui sa povestesc la cine sa ma descarc of-ul.
Simteam nevoia de incurajari si nu aveam de unde sa le primesc.
Am ramas fara prieteni, pe care in acele momente eu i-am indepartat dorind sa fiu cat mai singur, nu mai ascult aceeasi muzica ca inainte, petrecerile si dansul mi se par inutile, iar prioritatile mele in viata in afara familei sunt zero.
Acum la 4 ani distanta, sunt putine lucruri care ma mai bucura si am mai putina rabdare cu oamenii.
Mi-au ramas insa plimbarile prin parc de unu singur din perioada neagra a traumei mele si alea insa din ce in ce mai sporadice.


Nu va doresc decat..sanatate...!
0
11-04-2013, ora 21:29
gabyserbt
Nu este medic/terapeut
gabyserbt
MSf: Iti multumesc pentru timpul acordat, ma bucur sincer pentru tine ca esti bine si sper sa-mi fie de ajutor cele povestite. Analiza ANTI-MAG mi-a fost recomandata si mie dar nu am facut-o din cauza rezultatelor fals pozitive pe care le da(m-a invatat tot un medic), fiindu-mi frica de un rezultat care m-ar fi incurcat si mai tare si probabil m-ar fi adus intr-o stare de depresie accentuata. Bineinteles ca am fost trimis si eu la psihiatru de mai multe ori dar am refuzat, ba chiar am primit de la diferiti medici si tratament antidepresiv pe care de asemenea am refuzat sa-l iau. Daca iti mai amintesti ceva care te-a ajutat sa treci peste acel blocaj psihic(din cate am inteles nu medicamentele) te rog sa mai postezi. Iti multumesc inca o data si sa stii ca imi face si mie bine sa aflu ca nu ai nimic grav.
0
02-12-2017, ora 23:59
Ale73
Nu este medic/terapeut
Ale73
Pt. MSf.Multumim pt toate informatiile date, am aceeasi problema, doar ca la mine sunt mult mai multe simtome.Am sa enumăr doar câteva dintre ele.Femeie 44 de ani.In urma cu un an a început o inflamate pe muschii spatelui cam o lună, scalp f sensibil, nevralgiea Arnold, amorteala in mana stanga si pe urma si in picior, mai mult pe partea stanga, durere in cosul pieptului, dimineata ma trezeam mai obosită decât ma culcam, dezechilibru de mers care a ținut aproape 2 zile dupa care mi-am revenit, dureri f mari de oase...bazin, fibie, genunchi, degete. coate...cam 2 luni, cand ma trezeam primii pasi abia ii faceam, dupa care i-mi reveneam, atacuri de panica, tuse seacă cam o lună jumate, vedere proasta, am inceput sa nu mai am simt pe piele doar la atingere, vezica sensibilă, căderea părului, dureri musculare, de tendoane, foarte sensibilă la frig, miros, usturimi de piele, ținut în urechi, trezire matinală, stari de rau, simtomele vin si pleaca, sau unele au ramas.Mai nou dureri de organe, aproape toate.Analize făcute si in Romania si in Germania, de sânge ok ultimul set făcut în Germania acuma 2 saptamani.Analiza Lime ok.lupus ok +încă câteva analize imunologice.neurologic ok consultată în România și Germania.analize reumatologice de sânge ok.dar in decembrie ma întorc în România și am să merg si acolo.RMN cap meningiom cerebral 1, 5 mm, descoperit din întâmplare, refăcut dupa 6 luni nici o modificare.RMN coloana displazie lombara si cervicala. Sunt suspecta de fibromialgie, locuiesc în Germania și aici nu se da acest diactonsti f usor, dar nici nu mi se ia foarte in serios.Daca cineva ma poate ajuta, sau citeste ceva medic care stie ce se intampla cu mine, orce sfat e binevenit.In decembrie cand voi ajunge în țară am sa merg si la un psihiatru...si psiholog.in ianuarie am programare in Germania la un homeopat.Aici programarea la medic aștepți cam 3 luni.Sincer mi-aș fi dorit să fiu în România, pentru că simt lipsa medicilor nostrii.Msf mi-aș dori să putem să stăm de vorbă poate ma poti ajuta cu niste sfaturi eventual. am să-ți las un nr de tel, daca o sa fii de acord.Va doresc tot binele din lume si sanatate tuturor.
0
18-07-2018, ora 21:31
vali-iacobescu
Nu este medic/terapeut
vali-iacobescu
MSf, m-a emoționat întâmplarea ta nefericita timp de atâția ani, dar cu happy-end. Ai trecut prin iad, într-adevăr. Sa fii sănătos și doamne ajuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.