Analize noi diagnosticare hepatita C

15-06-2010
claudiachirila
Nu este medic/terapeut
claudiachirila
Buna ziua, Am si eu o intrebare. Sunt diagnosticata de cativa ani cu hepatita cronica C. Se pare ca am luat-o de la o transfuzie de sange in 1991. Mi a fost foarte frica sa fac punctie, asa ca abia anul asta mi-am facut viremia, care mi a iesit 513.044 UI/ml. Mi s a spus ca nu e foarte mare. Dar am citit anul trecut ca sunt ceva analize noi, c are se fac in bucuresti, care iti pot spune mai multe date despre Hepatita: de cand o ai, cat e de afectat ficatul, etc. As vrea si eu niste detalii, unde se fac aceste analize.
2 comentarii
0
17-06-2010, ora 17:38
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
Probabil ca ceea ce cautati- investigatia- este Fibroscan. Aceasta orienteaza asupra gradului de afectare a ficatului(gradul de fibroza), insa ma repet- orienteaza, caci pana la urma tot puctia biopsie hepatica este ceea decisiva pentru stabilirirea gradului de fibroza si ea este investigatia necesara pentru dosarul ce trebuie intocmit pentru un eventual tratament cu interferon. Aceasta investigatie este disponibila din cate stiu eu in marile centre de gastroenterologie din tara(Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Craiova, poate si in altele). In sfatul meu este sa faceti punctia cat se mai poate(daca se mai poate si nu este contraindicata din punct de vedere medical), frica este mult mai mare ca si durerea care poate lipsi cu desavarsire si nu asteptati sa ajungeti in stadiul de ciroza cand prea multe nu se pot face.
0
14-10-2010, ora 16:08
Silvia-2
Nu este medic/terapeut
Silvia-2
Pentru Claudia Chirila
Sa stii ca nu prea conteaza cat de mare este viremia, important e ca ai virusul in sange si el actioneaza asupra ficatului tau, fibrozandu-l. Punctia nu este grea, am facut-o atatia. Fibroscanul, fibromax, fibrotest nu sunt relevante, s-au vazut diferente mari intre ele si punctie (cea mai sigura). Trebuie sa faci toate investigatiile si sa depui dosarul pt. interferon si ribavirina, singurele (deocamdata) care pot distruge virusul (sanse de 50%!). Asteptatrea pentru aprobare poate dura, chiar peste 1 an. Sunt o fericita care a reusit sa invinga virusul cu acest tratament! Mai multe, se pot afla pe: hepatita-c.gatworks.net sau hepatita-c.net. Putei gasi o baza de date solida, jurnalele celor ce au trecut prin acest tratament etc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici