ROmedic a implinit 10 ani ROmedic a implinit 10 ani
Forum medical - întrebări și răspunsuri medicale
Vizitarea site-ului implică acceptarea cookies-urilor. Citește mai multe
Forum medical Regulament Colaborare - răspunsuri

Analize medicale ingrijoratoare?

20-03-2012, ora 01:01
Autor: FisHoN
Buna seara. Am primit analizele de sange si urina azi si am sase puncte la care valorile nu sunt chiar normale.

Leucocite-WBC. rezultat 11.35 valori normale 5-10
Uree serica rezultat 44, 2 valori normale 13-43
Colesterol seric total rezultat 229 valori normale 109-202
Trigliceride serice rezultat 185 valori normale 50-160
HDL colesterol rezultat 25 valori normale 55-88
ALT-TGP rezultat 85 valori normale 0-45

Mentionez ca am varsta de 31 de ani si sunt supraponderal. Va rog frumos sa imi raspunda cineva care se pricepe pt ca deocamdata nu am vreme sa duc analizele la medicul de familie si as dori sa stiu daca am motive de ingrijorare f mari. Va multumesc frumos numa bine
7 comentarii
20-03-2012, ora 19:35
Autor: tema
Ar cam fi motive de ingrijorare, deoarece se pare ca ai o infectie in corp - leucocitele sunt multe.
Colesterolul, trigliceridele si transaminazele sunt mari, iar asta indica o problema la ficat. Poate este doar un ficat gras.
Incearca sa tii o dieta si sa vezi daca scade colesterolul.
Mananci multa carne? ureea este mare. Carnea de animal tanar creste ureea. In special carnea de curcan.
Vezi unde gresesti cu alimentatia.
Mananci iaurt? Mananca mai bine chefir. Pestele scade ureea si colesterolul, de ex. salaul. Nu orice peste.
Mananca salate cu ulei de masline extravirgin.

Problema este sa gasesti unde ai infectia.
Ai carii? - poti face o verificare la stomatologie. Controleaza si cu ata dentara, daca se agata undeva.
Sinuzita (nas infundat, mucozitati in gat)? - poti face exudat nazal cu antibiograma.
Urinezi cu probleme - nu te poti tine ? - poti face urocultura cu antibiograma
Gatul te doare si ai puncte de puroi ? - poti face exudat faringian cu antibiograma.
Ai scurgeri sau mancarimi genital? - poti face o spermocultura cu antibiograma si antifungigrama.
Cam pe aici trebuie sa cauti.
Vezi ce spune si medicul in legatura cu ficatul. Ar trebui sa mergi la un dodtor gastroenterolog, sa faci mai multe investigatii in zona aceasta.
Urmezi vreun tratament?
21-03-2012, ora 01:47
Autor: FisHoN
mersi pt raspuns.
o sa enumar niste chestii care poate o sa explice toate acele examene care nu au iesit cum ar fi trebuit sa iasa.
in primul rand trebuie sa spun ca duc o viata sedentara plina de stres si plus de asta sufar si de mai multe sindroame
care au legatura cu psihicul. anxietate sindromul obsesiv-compulsiv atac de panica etc toate la un loc deci iti dai
seama cam care e viata mea de zi cu zi in fine.M`ai intrebat daca am carii.Da am nu una ci mai multe si acum 2
luni am facut tratament cu amoxicilina pt ca am facut puroi la o masea. Nu am terminat bine tratamentul pt masea
ca am si inceput alt tratament pt furunculoza.Am luat timp de 2 saptamani oxacilina insa nu cred ca am scapat
definitiv pt ca am probleme cu aceste furuncule de ani de zile si nu a existat parte a corpului pe care sa nu iasa dar
asta e ce sa faci m`am obisnuit deja :))
In legatura cu ficatul probabil e din cauza ca is f gras la 1.70 am vreo 85 de kg poate mai mult habar am nu stiu sigur
insa tare m`am neglijat anul acesta si am exagerat cu tot felul de grasimi si dulciuri deci nu cred ca e vorba de hepatita
sau ceva de genu.Fie vorba intre noi ma mir ca analizele nu arata ceva mult mai grav la ce viata am si avand in
vedere ca nu am fost la doctor sau la analize de mai bine de 20 de ani :))
Daca nu ma obliga prietena sa ma duc sa fac un set de analize probabil ca mai treceau vreo 20 de ani fara sa
trec pe la doctor.Zilele astea o sa duc hartiile sa le vada medicul sa vedem ce zice cat mai am de trait apoi o sa
revin intr`o zi si o sa mai las un ultim comentariu cu situatia exacta a sanatatii mele. numa bine
22-03-2012, ora 16:00
Autor: tema
Un control la cardiologie ti-ai facut? Vezi ca poate medicul de familie sa iti ia tensiunea si pulsul, ca sa vada daca este nevoie. Asta pentru ca ai colesterolul si ureea cam mari.
Colesterolul poate scadea si prin dieta.
Acum ca spui de furuncule, asta inseamna ca ai undeva o infectie cu streptococ.
Poate fi si alta bacterie, dar cel mai des este streptococul.
Ar fi bine sa faci analize ca sa vezi unde este si sa scapi de el si asa vei scapa si de furuncule.
Nu mai spun ca, daca ai ceva si nu te tratezi, o infectezi si pe prietena ta.
Vezi intai cum rezolvi cu cariile. Asta poate fi o sursa de raspandire a infectiei, deoarece cariile sunt produse se bacterii, printre altele fiind - streptococul mutans si streptococul viridians.
Acestia pot ajunge si pe piele, infectand obrajii, pielea, dar si unele organe. Se poate face infectie la inima, rinichi, etc.

Mai poate fi o sinuzita - si poti face un exudat nazal cu antibiograma
O infectie in gat cu streptococ - si poti face exudat faringian cu antibiograma ( nu te speli in gura, nu bei apa si nu mananci inainte de analiza)

Alt loc unde sa cauti, este urina. Aici pot fi streptococi, stafilococi sau e-coli, chiar si fara simptome prea evidente, mai ales in cazul barbatilor.
Poti face o - urocultura cu antibiograma.
Si nu in ultimul rand - genital.
Ar fi bine sa faci o - spermocultura (cultura cu antibiograma si antifungigrama).
Nu cred ca ai facut aceste analize. De aceea tot ai furunculi.

Antibiograma este necesara, ca sa se realizeze o cultura din secretia recoltata si sa se vada ce bacterie creste acolo, dar si la ce antibiotic este sensibila.
In caz ca se gaseste o ciuperca, se realizeaza fungigrama.
Daca iei antibiotice fara sa ai antibiograma facuta, exista riscul sa faci tratament cu ceva la care bacteria sa fie rezistenta. Astfel o faci si mai puternica.
Mai ales in cazul streptococilor, nu trebuie intrerupt tratamentul timp de 10 zile. Nu se face oricum si deaceea trebuie sa stii din antibiograma la ce sunt sensibili.
Avand in vedere ca ai luat multe antibiotice si mananci dulciuri multe, este foarte posibil sa ai si ceva fungi. De aceea spuneam ca este bine sa se efectueze si antifungigrama.
In afara de tratament, in caz ca se gaseste ceva, ar trebui sa speli si hainele, lenjeria, prosoapele - la peste 70 de grade, din cand in cand, ca sa se mai dezinfecteze, sau calci cu abur (inclusiv chilotii)..
Vezi ca se mai poate face o analiza direct din furuncul si se face o cultura cu antibiograma, ca sa faci un tratament corect..
Vorbeste cu medicul tau despre asta.
22-03-2012, ora 16:16
Autor: tema
Analizele pentru detectarea infectiilor se fac numai dupa ce au trecut 10 zile cel putin, de la ultimul antibiotic luat, altfel iese rezultatul fals negativ.
23-03-2012, ora 03:10
Autor: FisHoN
uite examenu complet de sange si urina. si cu pulsul stau f bine nu de mult mi`au luat si tensiunea.
Apropo de dieta am si inceputo deja nu manc numa legume fructe peste eventual pui si paine integrala deci sper
sa imi revin pe viitor.

Leucocite: (WBC)-rezultat 11, 35. 10`3/mm3 valori normale 5-10. 10`3/mm3

Neutrofile: rezultat 63, 1 valori normale 50-75

(1) Limfocite: rezultat 26, 9 valori normale 25-40

Monocite: rezultat 7, 0 valori normale 3-10

Eosinofilie: rezultat 2, 8 valori normale 1-3

Basofilie: rezultat 0, 2 valori normale 0-1

(RBC): rezultat 5, 41 10`6/mm3 valori normale 4, 4-5, 5 10`6/mm3

(HGB): rezultat 16, 5 g/dl valori normale 14-17, 4 g/dl

(HCT): rezultat 48, 2 valori normale 42-52

(MCV): rezultat 89, 1 fl valori normale 84-96 fl

(MCH): rezultat 30, 5 pg valori normale 28-34 pg

(MCHC): rezultat 34, 2 g/dl valori normale 32-36 g/dl

(PLT): rezultat 399 10`3/3mm valori normale 140-400 10`3/mm3

VSH: rezultat 8 mm valori normale 0-15 mm

(2) Uree serica: rezultat 44, 2 mg/dl valori normale 13-43 mg/dl

Creatinina serica: rezultat 1, 24 mg/dl valori normale 0, 7-1, 3 mg/dl

Calciu seric total: rezultat 9, 80 mg/dl valori normale 8, 6-10, 3 mg/dl

Magneziemie: rezultat 2.11 mg/dl valori normale 1.6-2.7 mg/dl

Sideremie: rezultat 106, 8 ug/dl valori normale 63-175 ug/dl

Glicemie: rezultat 101 mg/dl valori normale 74-106 mg/dl

(3) Colesterol seric total: rezultat 229 mg/dl valori normale 109-202 mg/dl

(4) Trigliceride serice: rezultat 185 mg/dl valori normale 50-160 mg/dl

(5) HDL Colesterol: rezultat 25 mg/dl valori normale 55-88 mg/dl

AST-TGO: rezultat 35 valori normale 0-35

(6) ALT-TGP: rezultat 85 valori normale 0-45

Gama GT: rezultat 55 valori normale 11-55

EXAMEN COMPLET URINA

Densitate: rezultat 1, 020 valori normale 1, 000-1, 030

pH: rezultat 6, 0 valori normale 5-9

Leucocite: rezultat NEGATIV

Hematii: rezultat NEGATIV

Nitriti: rezultat NEGATIV

Corpi cetonici: rezultat NEGATIV mg/dl

Bilirubina: rezultat NEGATIV

Urobilinogen: rezultat 0, 1 mg/dl

Proteine: rezultat NEGATIV mg/dl

Glucoza: rezultat NEGATIV mg/dl
-
SEDIMENT: flora microbiana moderata; mucus

IMUNOLOGIE

Proteina C reactiva 6 mg/l
-
Depistare Heliobacter Pylori NEGATIV

24-03-2012, ora 18:16
Autor: tema
Ai undeva o infectie, nu la urina, poate fi de la carii. Leucocitele sunt multe.
Faptul ca ti-a iesit "flora microbiana moderata" la sediment urina, ar putea totusi indica ceva.
Poate ar fi bine sa faci o spermocultura cu antibiograma si antifungigrama.
Daca urina nu ai recoltat-o dimineata si sa nu fi baut diuretice inainte, nu prea este concludenta.
Asta deoarece daca urinezi mult inainte de recoltare, practic se spala vezica si nu mai sunt destule bacterii incat sa se considere infectie.
O alta posibilitate ar fi - sa ai o sinuzita. Dar atat timp cat ai carii, nu prea are rost sa controlezi asta, deoarece infectia poate fi intretinuta de bacteriile din carii, mai ales daca ai carii la partea de sus. Daca mai sunt si dinti sinusali, , , sigur este de aici.
Rezolva intai cu cariile si apoi mai vezi ce faci. Dupa aceea poti face un exudat nazal cu antibiograma.
Cu dieta, se poate rezolva partea cu glicemia si colesterolul. Dupa 3 luni, poti repeta analizele.
Vezi ca inainte de analize nu trebuie sa mananci dulce sau gras, deoarece pot iesi analizele fals marite la glicemie si colesterol. Dupa ora 17, nu mai mananci decat un fruct sau ceva care sa nu fie nici dulce, nici gras, inclusiv iaurt sau lapte.
Vezi ca painea integrala poate creste tensiunea. Este bine sa diversifici.

28-03-2012, ora 01:01
@Fishon cat au costat analizele de sange si urina asa amanuntite? Imi poti da mai multe detalii te rog?!
Adaugă un comentariu / răspuns