Analize bune, dar stare proasta

20-01-2008
crisio
Nu este medic/terapeut
crisio
Am avut acum o 9 zile o criza semanand cu criza de spasmofilie dar si cu atacul de panica (agitatie, apasare torace, caldura, furnicaturi, panica ca se intampla ceva rau, amorteala maini, tremuraturi muschi membre, palpitatii), totul dupa o cearta cu un coleg. Criza a aparut la 15 min dupa aceea. La Urgenta mi s-a facut un gluconat de calciu intravenos, am luat o pastila care sa-mi scada pulsul (era 103), mi s-a facut in EKG (tahicardie usoara), tensiune 130/80 si mi s-a prescris Xanax 0, 25 mg 2 pe zi. Apoi a fost bine cam 2 zile, apoi au aparut amorteala si caldura in bratul stang si in pectoralul stang si starea de neliniste, palpitatii usoare. Xanaxul nu mai facea mare lucru. Am mai facut si 2 crize mult mai usoare peste care am trecut. Am mai facut si un EKG care a fost ok. Am citit si pe net, am mers la medicul de familie si i-am sugerat ca ar fi lipsa de Ca si Mg (inainte de criza, timp de 2 luni, avusem stari de nervozitate exagerate, stari de reumatism aparute din senin, tremuraturi ale buzei sau pometului stang). Analizele de Ca si Mg au iesit normal, culmea. Mi s-a prescris gluconolactat de Ca si Mg fiole 10 zile x 1/zi simai iau Xanax 2 pe zi. Cert este ca acuma ma simt mult mai bine, aproape ok, dupa 3 zile de injectii, am ramas doar cu usoare, f usoare palpitatii, cateodata un deranj, ca u usoara amorteala la bratul stang si sper sa fie mai bine in continuare. Mentionez ca anterior am fost diagnosticat cu microlitiaza renala (in urina, la ecograf si radiografie renala a fost ok) si cistita ca urmare a eliminariii nisipului. Am facut aproape 4 luni cura cu antibiotic (la inceput), Rowatinex si ceaiuri diuretice (20 zile pe luna Rowatinex), de unde cred ca a si aparut deficitul de Ca si Mg, desi din analize nu s-a dedus asta. Intrebarea mea este: este suficienta cura de 10 zile de injectabile? Am mai citit pe net de scheme de 10 zile dupa injectii de Magne B6, pe timpul lunilor reci sau alte scheme. Ce imi sugerati? (nu ma trimiteti la medicul de familie, pt ca eu spun si el aproba :), va rog orice alte sugestii ).
2 comentarii
0
21-01-2008, ora 00:00
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Da, cura de 10 injecţii este, de regulă, suficientă (de asta au şi pus 10 fiole într-o cutie). Dar, de multe ori este necesară repetarea ei (în medie după 3-6 luni), deoarece acesta este un tratament patogenic şi nu cauzal, astfel încât există o destul de mare probabilitate ca simptomele să reapară după acest interval.
0
12-04-2008, ora 00:00
crisio
Nu este medic/terapeut
crisio
Multumesc cu intarziere pt raspuns, dar ce ma fac acuma ca a disparut injectabilul de pe piata si pe alea solide nu le suport, pt ca fac nisip la rinichi? Calciul meu ionic este in limitele normale (3, 82-4, 82 mg/dL), dar la limita inferioara (3, 83). Dar pe mine m-a lovit lipsa de calciu unde nu m-am asteptat. Cand am facut sex cu prietena, am avut o manifestare foarte aiurea: mi-au amortit bratele, respiratie putin mai grea, ca o apasare pe piept, si in dreptul inimii am avut o senzatie ca de intepatura de ace, nu tare, dar ciudata. Am tot citit una-alta si s-ar parea ca ar fi datorita valorii calciului. Se poate pati ceva in situatii de astea, infarct sau asa ceva? Ca, pe cuvant, mi-e si frica sa mai incerc sa fac sex, pana nu rezolv problema cu calciul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.